Annika Theens

Long time no see

  • 12 januari, 12:31

Det är inte så bra uppdatering här på denna blogg.

Jag skriver ju lite mer på min andra blogg som heter Jeansfashion som ni hittar på denna länken. Http://www.jeansfashion.se

Men jag vill ändå inte överge denna sida riktigt. Den ligger mig varmt om hjärtat och jag ser att det är några av er som är inne och läser här, så jag kanske får ta och skriva lite oftare här också.

Hoppas det nya året börjat bra för er och att ni haft fina helger och fått många fina julklappar.

Jag fick pengar av svärföräldrarna i julklapp så då beställde jag denna rosa fluffiga dröm från Stella Forest och Cloud no 9 style som var på rea. Och när den kom så blev jag verkligen inte besviken.

Vilken mysig och skön tröja.

Så igår frågade jag maken om han kunde hjälpa mig att försöka ta några bilder. Det är verkligen inte lätt när det inte är många timmar det är ljust. Men vi trotsade mörkret och här är några av bilderna.

Ha en fin tisdag!

KRAM

Cloud no 9 säljer Stella Forest provkollektioner till superpriser. Ni hittar dessa på instagram @stellaforestprovkolletion

Här får ni en skymt av jeansen från Nudie som jag vann hos Kii.

När barnen växer upp

  • 7 december, 19:07

Vi har ju två 18-åringar i familjen nu. Det är ju en hel del fördelar med att barnen växer upp och blir äldre också och inte bara nackdelar. När jag och maken var i Stockholm för någon vecka sedan så klarade min äldsta dotter körkortet. På första försöket, både teori och uppkörningen. Och för några månader sedan tog bonussonen ”lappen”.

Jag frågade min dotter ifall hon kunde komma och hämta mig från flyget när jag kom hem (maken var kvar i Stockholm) det  gjorde hon så gärna och det kändes riktigt roligt och hon körde väldigt säkert och bra.

Det är inte helt enkelt att fixa teorin nu för tiden, jag tror att det var enklare förr, eller så känns det bara så. Min dotter fick mig att testa mina kunskaper på körkortskolan.se  och jag kan meddela att det var inte helt lätt när man inte läst på innan. Så helt oförberedd vet jag faktiskt inte om jag skulle fixa teorin. Men båda barnen har verkligen pluggat och läst på ordentligt inför sina test och gjort test på nätet innan.

Så jag är imponerad av våra båda 18 åringar och hoppas att de kommer att ha nytta och nöje av sina körkort. Även om det också innebära att vi kommer att få vara oroliga när de är ute i trafiken. Men det verkar vara föräldrars lott att vara oroliga för sina barn.

Ha en fin kväll!

KRAM

Liten blir stor, nu får hon köra på riktigt min lilla älskling.


Varför bor alla fula kvinnor i Norrland?

  • 23 oktober, 11:55

Nä, jag vet. Vi är inte fulare här i Norrland än någon annanstans.

Men man kan börja undra. För nu är vi där igen, när Tara presenterar de kvinnor som gick vidare till casting där de senare väljer ut de fem Taramodellerna för 2015/16. Jag har skrivit om det förr (för tre år sedan) och inte har det blivit någon ändring på den geografiska fördelningen på dessa kvinnor.

Stockholm, Danderyd, Sollentuna, Vallentuna, Eskilstuna,  Södertälje….ja, skåne och Göteborg går tydligen bra och Högnäs…där är man riktigt snygg då man fått med två representanter och en från Karlstad. För tre år sedan var det med en kvinna från Gävle i castingen och något år tidigare tror jag Sundsvall var representerat. Men längre norr ut har jag inte sett någon kandidat.

Jag har skrivit till Ann Fredlund som är redaktör på Tara och frågat om de inte får in några anmälningar från Norrland. Jodå, det får de, men de söker olika typer av modeller och till sist är det modellagenturen Ladies Team som väljer ut de som får komma och provfota. Japp, då skrev jag till Ladies Team och där fick jag svaret att det är Tara som väljer ut ett antal modeller som de sedan väljer från utifrån de kriterier som Tara satt upp

Jag tycker denna tävling är jätterolig och tycker att konceptet som Tara kör med egna modeller över 40 år är strålande. En stor eloge till Tara för det! Och Tara är för övrigt en av mina favorittidningar, bara så att ni vet.

Jag gjorde ett test i år, jag skickade in bilder till Tara Model search, kom naturligtvis inte med och det har jag inget att säga om. De som kom till castingen är säkert mycket snyggare, vackrare och gör sig bättre på bild än vad jag gör. Men testet gick ut på att jag även skickade in bilder till agenturerna Ladies Team och Mikas där jag inte skrev varifrån jag kom.

Från Ladies Team fick jag ett trevligt svar att de hade intresse att träffa mig och undrade var jag kom ifrån. När jag skrev Umeå fick jag svaret ”Rackarns, det var lite för långt avstånd.” Fick jättefin respons från Ladies Team förövrigt som skulle spara bilderna om utifall de skulle ändra sina regler om att man måste bo 1 timme från Stockholm. Mikas svarade också mycket trevligt att de undrade om det stämde att jag kom från Umeå? De hade bemödat sig att kolla upp det via mitt mobilnummer eftersom jag inte skrev orten i mailet. Och när jag svarade att det stämmer så sa hon samma sak att de tyvärr också har den policyn att man måste bo i närheten av Stockholm och skulle ha mig i åtanke ifall de fick något uppdrag här i Norrland.

Därför tycker jag det är extra synd att inte Tara öppnar upp sina portar för norrländska wannabe modeller över 40.

Idag när det stora samtalsämnet är tiggare och flyktingar kan ju detta inlägg te sig väldigt ytligt. Och jag har tänkt både en och två gånger innan jag skrivit detta. Jag tycker också det är väldigt viktigt med de frågorna. Men visst kan man väl få vara lite patriotisk och ta upp detta och det är nog inte bara inom detta område som vi norrlänningar blir åsidosatta?!

Och ni som kommer från andra delar av landet (inte Stockholmsområdet) känner ni också igen detta? Dela gärna inlägget om ni håller med mig att fler modeller från norrland och andra delar av landet borde få chansen. Så de inte bara tror att det är jag som är gnällig och sur för att jag inte kom med igen. Visst hade jag gärna velat vara med men det är inte det som är grejen, det kan ju inte bara vara jag som har sökt härifrån?!

Tack och bock från gnälltanten!


Trygghet i sitt eget hem

  • 24 september, 15:44

Titt som tätt läser man att det är inbrottsvåg lite varstans. Jag tycker det känns lite otäckt med alla dessa inbrott och vår gata är inte befriad från det, de sista åren har det varit ganska många inbrott. Man känner sig inte riktigt trygg ens inom sina egna väggar. Vi skaffade faktiskt larm för något år sedan, men det var mest för att vi har en pump som pumpar bort dagvattnet som vi ville ha koll på och som larmar om den stannar.

Men samtidigt tycker jag att det känns tryggare att ha ett larm som man vet fungerar och jag tror också att det skrämmer bort eventuella inbrottstjuvar när de möts av en skylt som visar att här finns det inbrottslarm. När man har barn känns det också skönt att veta att det är larmat och att de enkelt kan larma av och veta att de inte möts av någon okänd som är i full färd med att rota runt bland ens saker.

Funderar ni på att skaffa larm och bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö finns CPG security som jag skrivit inlägget ihop med som kan skräddarsy dina önskemål vad gäller larm och andra liknande tjänster.

Har ni råkat ut för inbrott? Tack och lov har vi klarat oss hittills, peppar…peppar.

Ha en trevlig kväll!

KRAM


Kika gärna in på min nya blogg

  • 16 september, 14:12

Valerie

Jag ser att det fortfarande är folk som tittar in här. Så trevligt och vad glad jag blir.

Men som ni märker så bloggar jag inte speciellt flitigt på denna sidan längre utan har en ny blogg som heter Jeans&Fashion.

Så gör gärna ett besök där och kommentera ifall ni vill att jag tar upp den här bloggen igen. Kan inte riktig släppa den trots allt.

http://www.jeansfashion.se

Hoppas jag får se ett avstamp från er där!

KRAM


Blir det cykelsemester i Italien?

  • 4 mars, 08:01

Min make och jag gillar som ni kanske vet att cykla och vi funderar på att åka på cykelsemester i sommar. Och vi har tittat lite extra på Italien. Jag tycker att Italien är så otroligt vackert och miljön plus klimatet gör att det skulle vara spännande att cykla där. Min man har inte varit i Italien och är extra sugen på det bara därför. Och att uppleva ett land på två hjul tror jag kommer att vara ett annorlunda sätt att uppleva detta lands natur och kultur på. Man kommer närmare allt och får uppleva landet med alla sinnen än om man stressar runt i en bil.

Det skulle vara perfekt om man hittade ett mysigt hus att hyra och sedan göra cykelutflykter därifrån. Hittade en sida där man kan hitta både hotell, hus och lägenheter för uthyrning. www.dreamitaly.com heter sidan. Vi har erfarenhet av att boka boendet innan man åker på webben och vi har aldrig blivit besvikna. Vi har inte bestämt ännu om det blir Italien eller vilken del av landet det blir ifall vi åker dit. Jag har varit i norra Italien och kan tänka mig att kanske åka till den södra delen denna gång. Inte för att det spelar så stor roll.

Här är några bilder från två hotell som jag tycker ser mysiga ut. Det ena ligger i Toscana och det andra i Basilicata. Toscana har man ju hört talas om men Basilicata är för mig en ny bekantskap.

Har ni börjat planera semestern ännu?

KRAM

Bilder lånade från Dreamitaly.com


Detta med att spara

  • 23 oktober, 12:54

Alla har väl eller har haft något som man drömmer om och som man går och sparar till. Jag minns den första större saken jag köpte själv, det var en barngungstol som jag köpte när jag var 8 år. Och då hade jag sparat länge innan jag hade råd och kunde ta med den hem, stolt som en tupp.

Ett av mina stora intressen är kläder och ett annat att resa. Jag brukar försöka lägga undan några hundra kronor varje månad för att känna att jag kan unna mig att köpa ett nytt plagg. Eller åka på en minisemester med min make. När man har barn, hus och bil så är det ibland rätt svårt att få ekonomin att gå ihop. Men några hundra kan man oftast lägga undan ändå utan att det känns allt för tungt. Jag har lagt in en automatöverföring till ett konto varje månad som förhoppningsvis ökar lite innan jag tar ut dem igen.

Dessutom sparar vi till barnen varje månad för att de ska ha ett litet startkapital när de väl flyttar hemifrån, tar körkort eller något annat större avstamp i livet. När man sparar långsiktigt kan det vara bra att tänka efter hur man sparar. Ska man spara i fonder, bara låta dem ligga på ett bankkonto, eller vad är bäst? Svårt att veta tycker jag. Man kan alltid ta hjälp av banken eller söka svar på nätet.

Hos Sevenday kan man få många bra tips och där kan man även själv se hur mycket pengarna växer sig om man skapar ett sparkonto hos dem.

Om ni sparar hur gör ni?

KRAM


Härliga höst

  • 1 september, 06:04

Efter en underbar helt otrolig sommar (när kommer vi att få uppleva en sådan sommar igen?) så är nu hösten här med stormsteg. Men helgen har ju bjudit på fint höstväder. Känner ni som jag att dagarna bara flyger fram? Man hinner inte riktigt med. Jag har ju en ny blogg som jag uppdaterar lite oftare än denna. http://www.jeansfashion.se  men kände ändå för att titta in här och säga hej! För jag har märkt att ni är en del som tittar in här ändå. Jätteroligt tycker jag och jag hoppas att ni följer med den nya bloggen också.

Ha en fin vecka!

KRAM


Bröllop och ny blogg

  • 9 juni, 13:56

Ni kanske har märkt att jag inte uppdatera här så ofta. Det beror på att jag har skapat en ny blogg. Titta gärna in där http://www.jeansfashion.se.

Jag har ändå kvar den här för jag kan inte riktigt slita mig ifrån denna då jag gillar konceptet, men tycker att bloggarna är lite osynliga här.

I helgen var vi på bröllop, det var min lillebror som gifte sig med sin Cecilia. Vacker så det förslår! Mer om det på nya blogger. som ni hittar HÄR

 


Detta med renovering igen

  • 28 april, 05:48

Vi fick en vattenskada för två år sedan som kanske några av er kommer ihåg. Vi är inte klara med renoveringen av den ännu, just nu håller vi på med tvättstugan för fullt. Nu ska det gjutas och sedan klinkras och kaklas. Det kommer att bli hur bra som helst när det är färdigt. Då kommer jag inte att vilja göra annat än att tvätta. Eller?! Ja, kanske inte, men härligt blir det.

Men det är ju en hel vetenskap detta med att gjuta, klinkra och allt annat som ska göras. Tur jag har en man som kan allt. Jag har börjat lära mig lite grand och läser mig gärna till varför man gör vissa saker och i vilken ordning man gör det. En räddare i nöden är Weber, där man kan hitta både fakta och dessutom kan man köpa både produkter och tjänster till vad man kan tänkas behöva när det gäller våtutrymmen men även plattsättning, utomhusmiljöer och andra byggprojekt. Det är mer än en gång jag klickat mig in där och läst om vilka primers man ska ha och hur reglarna ska vara. Som sagt så har jag ju en kunnig make, så jag skulle inte
behöva lära mig själv. Men det är roligt att veta vad han pratar om.

Ha en fin kväll!

KRAM

Så här kan det se ut, steg för steg i en intruktion hur man murar. Enkelt va?!

Bild från Weber.se


Se fler artiklar»
ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300