Annika Theens

Detta med att spara

  • 23 oktober, 12:54

Alla har väl eller har haft något som man drömmer om och som man går och sparar till. Jag minns den första större saken jag köpte själv, det var en barngungstol som jag köpte när jag var 8 år. Och då hade jag sparat länge innan jag hade råd och kunde ta med den hem, stolt som en tupp.

Ett av mina stora intressen är kläder och ett annat att resa. Jag brukar försöka lägga undan några hundra kronor varje månad för att känna att jag kan unna mig att köpa ett nytt plagg. Eller åka på en minisemester med min make. När man har barn, hus och bil så är det ibland rätt svårt att få ekonomin att gå ihop. Men några hundra kan man oftast lägga undan ändå utan att det känns allt för tungt. Jag har lagt in en automatöverföring till ett konto varje månad som förhoppningsvis ökar lite innan jag tar ut dem igen.

Dessutom sparar vi till barnen varje månad för att de ska ha ett litet startkapital när de väl flyttar hemifrån, tar körkort eller något annat större avstamp i livet. När man sparar långsiktigt kan det vara bra att tänka efter hur man sparar. Ska man spara i fonder, bara låta dem ligga på ett bankkonto, eller vad är bäst? Svårt att veta tycker jag. Man kan alltid ta hjälp av banken eller söka svar på nätet.

Hos Sevenday kan man få många bra tips och där kan man även själv se hur mycket pengarna växer sig om man skapar ett sparkonto hos dem.

Om ni sparar hur gör ni?

KRAM


Ett svar till “Detta med att spara”

  1. Jane skriver:

    Hallå tjejen.
    Det blir inta så mycket bloggande för mig .
    Men nu till jul så vill jag ju önska dig en underbar JUL och ett GOTT NYTT ÅR.
    Kramar i massor / Jane

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300