Annika Theens

Varför bor alla fula kvinnor i Norrland?

  • 23 oktober, 11:55

Nä, jag vet. Vi är inte fulare här i Norrland än någon annanstans.

Men man kan börja undra. För nu är vi där igen, när Tara presenterar de kvinnor som gick vidare till casting där de senare väljer ut de fem Taramodellerna för 2015/16. Jag har skrivit om det förr (för tre år sedan) och inte har det blivit någon ändring på den geografiska fördelningen på dessa kvinnor.

Stockholm, Danderyd, Sollentuna, Vallentuna, Eskilstuna,  Södertälje….ja, skåne och Göteborg går tydligen bra och Högnäs…där är man riktigt snygg då man fått med två representanter och en från Karlstad. För tre år sedan var det med en kvinna från Gävle i castingen och något år tidigare tror jag Sundsvall var representerat. Men längre norr ut har jag inte sett någon kandidat.

Jag har skrivit till Ann Fredlund som är redaktör på Tara och frågat om de inte får in några anmälningar från Norrland. Jodå, det får de, men de söker olika typer av modeller och till sist är det modellagenturen Ladies Team som väljer ut de som får komma och provfota. Japp, då skrev jag till Ladies Team och där fick jag svaret att det är Tara som väljer ut ett antal modeller som de sedan väljer från utifrån de kriterier som Tara satt upp

Jag tycker denna tävling är jätterolig och tycker att konceptet som Tara kör med egna modeller över 40 år är strålande. En stor eloge till Tara för det! Och Tara är för övrigt en av mina favorittidningar, bara så att ni vet.

Jag gjorde ett test i år, jag skickade in bilder till Tara Model search, kom naturligtvis inte med och det har jag inget att säga om. De som kom till castingen är säkert mycket snyggare, vackrare och gör sig bättre på bild än vad jag gör. Men testet gick ut på att jag även skickade in bilder till agenturerna Ladies Team och Mikas där jag inte skrev varifrån jag kom.

Från Ladies Team fick jag ett trevligt svar att de hade intresse att träffa mig och undrade var jag kom ifrån. När jag skrev Umeå fick jag svaret ”Rackarns, det var lite för långt avstånd.” Fick jättefin respons från Ladies Team förövrigt som skulle spara bilderna om utifall de skulle ändra sina regler om att man måste bo 1 timme från Stockholm. Mikas svarade också mycket trevligt att de undrade om det stämde att jag kom från Umeå? De hade bemödat sig att kolla upp det via mitt mobilnummer eftersom jag inte skrev orten i mailet. Och när jag svarade att det stämmer så sa hon samma sak att de tyvärr också har den policyn att man måste bo i närheten av Stockholm och skulle ha mig i åtanke ifall de fick något uppdrag här i Norrland.

Därför tycker jag det är extra synd att inte Tara öppnar upp sina portar för norrländska wannabe modeller över 40.

Idag när det stora samtalsämnet är tiggare och flyktingar kan ju detta inlägg te sig väldigt ytligt. Och jag har tänkt både en och två gånger innan jag skrivit detta. Jag tycker också det är väldigt viktigt med de frågorna. Men visst kan man väl få vara lite patriotisk och ta upp detta och det är nog inte bara inom detta område som vi norrlänningar blir åsidosatta?!

Och ni som kommer från andra delar av landet (inte Stockholmsområdet) känner ni också igen detta? Dela gärna inlägget om ni håller med mig att fler modeller från norrland och andra delar av landet borde få chansen. Så de inte bara tror att det är jag som är gnällig och sur för att jag inte kom med igen. Visst hade jag gärna velat vara med men det är inte det som är grejen, det kan ju inte bara vara jag som har sökt härifrån?!

Tack och bock från gnälltanten!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300