Gazet  – Din sköna bulletin
1storVolumaster_reklamtjej_ansikte-3

GAZET testar höstens frisyrtrender

Skönhet - 8 oktober, 2010, 14:25

Det är blåsigt duggregn i luften, och det mesta tyder på att hösten är här för att stanna. Ett bra tag har jag gått runt och känt mig sådär mellanmjölkig i håret. Långt, blont barr som bara hänger, oförlåtet trasiga toppar. Sådär typiskt svennigt och trist. Ingenting som sticker ut. 

Det är direkt nödvändigt att ge mitt hår en uppryckning efter sommaren, men den här gången har jag tomt på både inspiration och idéer. Det är därför i desperation jag vänder mig till Johan Hellström på Björn Axén, och han lovar att ge mig en både en makeover och en update på höstens nyheter.

                                    Johans magiska fingrar in action.                                               En mycket nöjd och snygg Karin.

Medan Johan tar fram stora saxen och börjar skövla bort en decimeter död blondering, får jag höra det senaste.

–        Att våga variera sitt hår är den starkaste trenden just nu. Det blir mer och mer individualism. Folk tar ut svängarna, byter frisyrer och vågar sig på olika accessoarer. Vi kan även se mer blanka hår under hösten, förklarar Johan, som trots att han idag är VD för företaget fortfarande är aktiv frisör.

På Björn Axén möter man vintern 2010 med volym, och lanserar en handfull nya värmeverktyg. Johan stylar mig med både volym- och locktång. Systematiskt arbetar han sig igenom slinga för slinga och långsamt ser jag hur mitt slitna hår inte bara är hår längre. Det är en frisyr.

–        Den här stylingen kommer hålla i tre-fyra dagar, lovar Johan.

Det är alltså inte som hemma, där mina amatörlockade slingor har hängt ut sig inom loppet av tre timmar.

Resultatet är dramatisk volym, och det känns varken stelt eller kletigt. Bara mer som jag, ibland krävs det verkligen att man låter ett tränat ögonpar se över ens inbitna look.

 

Vilket är ditt bästa stylingtips?

–        Varje kvinna bör ha en schysst fön, locktång, plattång och en volumaster. Med de fyra verktygen är du garderad för allt. Ett annat tips är att inte automatiskt vrida på högsta gradantalet. Börja med en låg temperatur och testa dig fram till rätt värme för ditt hår.

Vilken är det vanligaste misstaget vi gör?

–        Att börja föna medan håret fortfarande är dyblött! Det sliter helt i onödan. En annan vanlig miss är att man använder stylingprodukter på torrt hår, de ska alltid fördelas på fuktigt hår, och många tar sig heller inte tiden att fördela produkten jämt över hela håret.

 

 

Steg för steg – så gjorde Johan:

1. Vi börjar med att borsta igenom hela håret (som är fuktigt) med spraymoussen Size Matters.

2. Johan blåser håret torrt i motsatt riktning från hur det ska ligga. Obs. Det måste vara helt torrt innan man går på värmeverktygen.

3. Därefter följer en snabb och diskret tupering, följt av nya värmetången Volumaster Slim, som ser ut lite som en smal krustång. Han klämmer fast hårslingorna vid roten endast i en bråkdels sekund.

4. Håret borstas igenom.

5. Sedan är det dags för duotången Straight & Curl, som är en plattång med värmeyta även på kanterna för den som vill locka. Johan tar små slingor åt gången och använder samtidigt Fixing Spray, vilket är en spray som går att använda medan man stylar. Obs. När man har en tuperad hårbotten dras volymen ut.

6. Johan fönar håret med kalluft och rufsar om allting med fingrarna. (kall luft fixerar)

7. Avslutar med Fixing Spray.

Av: Karin Widén


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "Skönhet":
ogonbryn

Kristinas Ögonbrynsskola

Skönhet - 9 september, 2015, kl 09:59

Ett par välformade ögonbryn kan göra mycket för ditt ansikte. Ögonbrynen ramar in dina ögon som tavelramen gör tavlan. Och en vacker tavla ska ju ha en vacker ram. För dig som inte har naturligt perfekta bryn (och vem har det av naturen?) finns det många hjälpmedel idag för att… Läs mer


PG-Beauty

När, var och hur i skönhet

Skönhet - 7 juli, 2015, kl 06:25

Gazet har många make-up artister som jobbar med oss. Vi bad Sini Siambalis svara på tre läsarfrågor. Ni har säkert många andra funderingar kring när, var och hur i skönhet. Ställ era frågor här nedan i kommentarsfältet så besvaras de av våra erfarna proffs. – Hur får jag min eyeliner… Läs mer


historia helenarubinstein

Sminkets historia: Mascara

Skönhet - 6 juni, 2015, kl 14:15

Makeup På 1800-talet kom föregångaren till dagens mascara. Då strök man på vaselinliknande oljor på fransarna. Snart tillsattes kol eller lampsvärta till fettet och när man lade till vattenfasta ämnen som harts eller kåda var den första vattenfasta mascaran född. Dåtidens mascara var ingen lättflytande historia. Innan blandningen kunde användas… Läs mer


bjornaxen

Gazets touperingsskola

Skönhet - 11 november, 2013, kl 00:01

Att ha eller inte ha mössa kalla dagar bestäms oftast inte av förnuftet utan av fåfängan. Denna vintern har visserligen varit mild med många har ändå låtit förnuftet tala och använt huvudbonad. Men platt mössfrisyr är inte smickrande. Statiskt hår är inte roligt. Med ”Touperingskolan” vänder du snabbt frisyren från… Läs mer


carita

Hur du väljer rätt hudkräm

Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:28

Att välja fuktkräm… Det verkar inte vara alltför stor uppgift när du skriver ner på din ”Att-göra-lista”: Köp fuktkräm. Men när du går upp och ner längs hyllorna i på Kicks eller annan stor välsorterad skönhetsbutik går det upp för dig att utbudet är övermäktigt. Du vänder på klacken och… Läs mer


Barwerd van der Plas-20130526 IMG_3141

Lily Collins – Ny ambassadör för Lancôme

Sköna Nyheter, Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:26

Maison Lancôme är stolt att presentera Lily Collins som ny varumärkesambassadör.   Som en ny stjärna i Hollywood spenderar Lily Collins sin mesta tid i USA där hon för tillfället bor, men hon ser även till att komma hem till hemlandet England so ofta som möjligt. Europeisk och amerikansk, barnbarn… Läs mer


Trind

HANDKRÄMER RECENSION

Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:42

Gazet´s Emma Säveby har tillsammans med en panel kladdat, kletat och bedömt handkrämer i olika prislägen. Höstens kyla har gått hårt åt våra händer och naglar.  Torr luft har gjort att naglar och hud börjar knaka och i värsta fall spricka. Motverka det genom att ge dina händer fukt och näring… Läs mer


valentines1

För alla hjärtan

I livet, Mode, Skönhet - 2 februari, 2013, kl 01:15

Alla hjärtans dag: dagen vi älskar att hata, eller hatar att erkänna att vi älskar. Befinner du dig i ett förhållande är den 14e februari en perfekt dag för att ge din partner en extra dos av kärlek och uppskattning. Är du singel, ja då är det lätt att ramla… Läs mer


Splash

Face off

Skönhet - 1 januari, 2013, kl 20:19

En peelings uppgift är att peela bort alla döda hudceller och få fram lystern i hyn. Även optimera hudens förmåga att ta till sig fukt och näring vi tillför med diverse hudvårdande produkter. Det är viktigt att skilja skrubbarna åt då det finns både finkorniga och grovkorniga. Vissa kan användas… Läs mer


paulaBegoun

Sminkpolisen Paula Begoun

I livet, Skönhet - 10 oktober, 2012, kl 21:26

Smart, rapp, engagerad, vetgirig! Så framstår författaren och konsumentaktivisten Paula Begoun, som vi träffade en sommardag i Stockholm. Hemma i USA är Paula känd som the cosmetics cop, sminkpolisen. I 25 år har hon granskat skönhetsindustrin, studerat produkters ingredienser, nagelfarit deras marknadsföring (Håller de vad de lovar?). Hon har skrivit… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se