Gazet  – Din sköna bulletin
magda

Hudvård ”basic”

I livet, Martas hörna - 24 november, 2011, 22:51

 

Sex (enkla?) tips för en bra och sund hudvård:

Använd kemikaliefria, ekologiska produkter för att värna om Din egen hälsa och vår miljö i möjligaste mån. Det gör skillnad.

1. RENGÖRA

Här är det av stor betydelse att man använder bra rengöringsprodukter som tvättar bort överflödigt fett, smuts och makeup, utan att störa hudens balans. Avsluta alltid med ett ansiktsvatten som neutraliserar vattnets uttorkande effekt och verkar lätt sammandragande på porerna.

2. VÅRDA

Dagtid behöver  huden skydd mot luftföroreningar, makeup och  temperaturväxlingar.

Smörj  huden med  exempelvis en bra kallpressad jojobaolja som passar de flesta hudtyperna. Den unika sammansättningen av fettsyror gör att oljan snabbt går in i huden, binder fukt och ökar hudens skyddsbarriär. Den har även en balanserande effekt. Komplettera gärna med en ögonkräm. På natten nybildas huden och är som mest mottaglig för vård. Jag vill gärna här poängtera ytterligare att hudvårdsprodukter baserade på vegetabiliska oljor istället för mineraloljor är att föredra, för en sund och bra hudvård.

3. PEELING

Peela huden en gång i veckan för att hjälpa huden att bli av med döda hudceller. Avstötningen blir långsammare ju äldre vi blir och huden tappar då sin lyster och kan uppfattas som torr. Följ gärna upp med en fuktgivande mask.

4. LIVSSTIL

Drick mycket vatten. Vi behöver mycket fukt även inifrån. Vår kropp består till största delen av vatten! Undvik cigaretter. När Du röker så hindras kroppen att tillgodogöra sig C-vitamin, vilket i sin tur gör att syretillförseln minskar. Alkohol i stora mängder tär på aminosyrorna som påverkar nybildningen av celler, ger även en uttorkande effekt, var måttlig. Ät variationsrikt, med mycket frukt och grönt.

5. SOL

UNDVIK solarium. Solariestrålning innehåller höga doser UVA som går djupt ned i huden och orsakar för tidigt åldrande. Sola för övrigt sparsamt och då med ordentligt solskydd, minst 15 och alltid med både UVA och UVB skydd.

6. STRESSA AV

Gå på regelbundna ansiktsbehandlingar där Du får professionell behandling och rådgivning samt  hjälp med ett individuellt utformat hudvårdsschema. Unna Dig en fantastisk skön avkoppling och ladda batterierna!

 


2 svar till “Hudvård ”basic””

  1. martakarlsson martakarlsson skriver:

    testar hur detta går

  2. miahogfeldt miahogfeldt skriver:

    Det går alldeles utmärkt!!! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se