Gazet  – Din sköna bulletin
snackis1

Mc Donald listar veckans snackisar!

I livet, Therese mc Donald - 30 november, 2011, 18:30

1: I veckan kunde vi läsa om väderkvinnan och superstormen Berit. Jodå, så hette åbäket. Blir smått perplex och smakar på namnet ”Berit”. Alltså man behöver inte vara trendguru för att konstatera att BERIT är dött som HYPAT namn på en aggresiv storm. Min gamla syfröken hette Berit och henne var det minimalt med drag i, hon hade en krokig nagel och luktade grotta i munnen. Så det är liksom nidbilden av Berit för mig. Tyckte dock hon verkade en smula labil den där Berit. Först samlade hon kraft över öppet vatten och slog till så det hoppade i lusekoftorna och tofsmössorna på det norska höglandet för att sen snabbt mojna till en smygfis över Sverige. Kanske är vi en smula svältfödda i norden eftersom vi älskar att pluppa in ordet ”storm” och ”naturkatastrof” när vindbyar eller snöfall skönjas mer än dimmoln som bildas från vår egen vinterandedräkt. SMHI som direkt såg sin chans till lite BRANDING piskade på drevet och skaffade sig en hög med näverluktande miljöpartistgroupis. Hemma hos oss lättade EN studsmatta. Det var allt och jag är fett besviken.  Nästa gång hoppas jag att stormen heter Ritva eller Carina – de brukar vara av den sort som doftar ”HEMBRÄNT” och ”COMMERCEFIMP” alltså totalt okontrollerad kaos, lite Böda Camping och Ullared om ni nu förstår vad jag menar?

2: Det har nu gått 4 månader efter dåden i Norge och NYA undersökningar visar att Anders Beiring Breivik var sjuk när han placerade en bomb i centrala Oslo och MÖRDADE 75 människor på Utöya. Jag säger bara – NÄHÄ? Vilken tur att det finns undersökningar som verkligen kan konstatera ganska så uppenbara saker.

3: Laleh sopar banan med alla artister i ”SÅ MYCKET BÄTTRE” hennes gripande sångstycken får Sverige att sakta in på Lördagskvällarna. Laleh själv gråter några tårar efter Gotländsk fårklippning och sätter tillbaka ”Gagbollen” i munnen. Mystiken kring frågan ”Har hon verkligen tänder” tätnar.

4: Zlatans bok ”Jag är Zlatan” förväntas bli årets hårda julklapp. Själv tänker jag på hur det måste gått till när den växte fram. Hur skribenten bara. ”Nä, men vi kanske inte kan skriva ZLATAN är bäst på 456 sidor.” ”Det finns verkligen INGET annat du vill ta upp?”

Zlatan bara ”Näääjue” Maaajgaaad, kan knappt bärga mig innan jag får sätta tänderna i detta mästervek, eller kanske inte då.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se