Gazet  – Din sköna bulletin
ThereseLantis

En lantis i Stockholm del 2

I livet, Therese mc Donald - 7 december, 2011, 22:41

Att ta sig till och från sitt arbete i Stockholm innerbär nästan alltid att åka tunnelbana. Bil i innerstaden är ett aber större än fotvårtor på ett badhus.

Första gången jag noterade detta kom jag åkandes in i city med Saabkombin, glad i hågen och vilt spejandes efter en parkering med hyfsad närhet till kontoret. No such luck. Efter tolv kvarter, fyra rundturer och sjuttifem svärord hittade jag noll parkeringar. När jag precis var på väg att ge upp och åka tillbaka 40 mil till Trollhättan så fann jag luckan. Mannen som i precis rätt ögonblick backade ut med sin bil lämnade exakt några ynka centimeter på var sida av en byggnadsplats så att jag med manisk precision kunde olja in Saaben, undrade lätt om den för all framtid var fast på en tvärgata till Odenplan. Blev lätt chockad när jag efter arbetsdagens slut fick ut den lekande lätt.

1-0 till mig.

Nåväl, nu förtiden så är det tunnelbana som gäller. Hatten av. Det är ju supersmidigt.
Kan man leva med tanken att människor är närmare än en japansk porrfilm, stämplar de nyputsade skorna och andas med morgonandedräkt i vänster näsborre så är man helt rätt.
Jag kanske har ett litet krux med ALLT detta men tänker krasst tillbaka på parkeringsproblematiken och blir genast ljusare till sinnes.
Under mina resor i tunnelbanans kringelikrokar (typ 3 stycken) så har jag noterat en mycket rolig sak gällande de invånare som bor här, eller njae, egentligen är det mest männen jag reflekterat över. Det kom som en uppenbarelse och först förstod jag inte vad jag sökte och som enträget kittlade mitt undermedvetna.

Män i Stockholm är av en ny sort, ett slag som jag inte sett så många av under alla mina år på västkusten. Nu tror ni säkert att jag skall kasta upp en bukett av metrosexuella män och spinna på att de är ytterst fjolliga och raljera över det samma. Fel. Helt fel.

Låt oss begrunda det förfarande som jag fann så rart och som fångade mitt intresse. I Stockholm samtalar män med varandra på ett förtroligt sätt, deras huvuden är nära och ögonkontakten är uppenbar.
Diskussionerna sträcker sig från Yes nya disktabletter till gymkort på SATS. Det talas med en gränslös glädje och skratten är förtroligt intima när de spinner loss i vardagens alla bestyr. På ett mysigt sätt sitter de tätt intill varandra på tunnelbanans säte. Råkar det bli beröring så hajar de inte ens till, en hand på varandras knä och portföljer som trasslar vid deras fötter. Gulligt, jag blir hjärtligt glad, då det här agerandet är lika ovanligt som hönständer hos oss nere i Trollhättan. Där är en man en man. Åker du kommunalt (vilket är ovanligt) så sitter västkust-pojkarna spikraka i ryggen och spänner ”Prision-yard-stare” i alla snubbar som skulle våga sätta sig jämte på bussen. Hos oss sitter vi inte nära. På Trollhättans lokatrafik så sitter du brett med benen, petar in snusen och håller hårt i lunchlådan med söndagens middagsrester. Kanske pillar du förstrött med din mobil, tittar på några papper eller blundar till. Snackar? Nope, inte ens chans. Polare har du till fyra saker. Dricka öl, se på sport – gärna en kombination av dessa alternativ. Kanske svingar du lite golf eller så rullar du hem till vännen om han är en fena på bilar för lite svart-meck och hjälp.

Snacka förtroligt om ”kärringa” är inte en option, kärringa sköter sitt lixom, kärringa fixar logistiken

Det är nästan så att vi har det på skolschemat från grundskolan.
Ett typiskt Trollis-schema för grabbar.

08.10-09.00 – Matte
09.00-09.10 – Rast
09.30-10.00 – Lära sig bli en riktig karl
10.00–10.30 – Sitta bredvid på bussen – BÖG varning direkt. Anteckna.

Ja lite så..
Men i Stockholm kallas detta uppträdande ”Bromance”. Alltså det är helt ok att vara mänsklig, dravla om problem, ge råd till en polare och grina över dyngknäppa brudar. Att visa känslor är så 2012 och männen här är helt rätt ute. Nästan så jag vill kasta mig in i tunnelbanans Sex and the city och bli en i gänget, hade det inte varit för att mannen med Huvudstadens längsta öronhår blockerat vägen hade jag benhårt yxat mig fram, satt mig nära och tjuvlyssnat.
Inget är galet eller känns fel. En ”Bromance” ger mersmak för en ny öppenhet.
Kärringa är i ordalag utbytt till hustru, flickvän och partner.
Hjälp vad mysigt det låter.
Eller hur?

Bromance is the shit.
Åhh, jag är hooked.


Ett svar till “En lantis i Stockholm del 2”

  1. miahogfeldt miahogfeldt skriver:

    Du ÄR så rolig! Huvudet på spiken, igenkänning. TACK för att du finns. Vi vill ha MERA av Therese!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


parmesan_bild-300x300 ESTELLEBANNER

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se