Gazet  – Din sköna bulletin
nobeltherese

Mc Donald listar veckans snackisar

I livet, Okategoriserade, Therese mc Donald - 13 december, 2011, 22:53

IDOL firade FINAL i fredags. Robin & Amanda stod panna mot panna och stångades. Robin som hela tiden klarat sig med en hårsmån från att bli eliminerad av både jury och tittare har haft en tung höst. Inte nog med att han brottats med sviktande form han har även haft en intern brottnings match med Alexander Bard. Bard har angripit Robins stil. Uttryckt att den varit omodern medan Robin och resten av juryn hela tiden sett otroligt frågande ut. Frågande? Utan att tveka tar jag Alexanders ringhörna i frågan. Robin har den där förlegade tantlooken. Inte ens Maud Olofsson-tant utan en skrynkelmussla med knästrumpor och stort krullhår. Lite botoxad kommundam. Min känsla säger mig att Robin klär ut sig i nylonstrumpor och röker Commerce utan filter i munstycke när ingen ser på.  Så grattis Amanda – du och lammungsfrisyren var värdiga vinnare. Nästa steg är att lära sig prata med folk och press. Vi har ju liksom en Laleh redan, vi behöver inte två. Vinnarlåten? Tänkte även nämna den. Men just nu finns det inte ens adjektiv för att berätta hur dålig den är. En avlagd dänga som fräckt stulits av en pianobar i övre Norrland. Så, nej – den glömmer vi och blickar framåt mot X-Factor. Tack!

I helgen så var det skidskytte i Österrike. Jag älskar skidskytte. Det finns något magiskt i känslan att åka skidor snabbt och sedan med kontroll lägga sig och pricka tavlor. Särskilt som jag bara kan ana att mjölksyran sprutar som en Las Vegas fontän i alla ändar. Sverige har alltid varit ganska väl med i toppen. Dock har dagsformen hos de andra nationerna bestämt medaljerna men på något sätt har vi alltid kikat fram likt en Schlagerjoker. Det upphörde nu, år 2011. Damerna har tappat Anna-Karin Zidek. Hon är numera pensionär 34 år gammal. Kanske spelar det ingen roll i det stora hela men när jag kikade på söndagens stafett så var förlusten påtaglig. Anna-Karin Strömstedt som körde tredje sträckan hade 5 bom. Inte ens med ett skarpladdat maskingevär hade hon träffat prickarna. Möjligtvis med en granatkastare uppriggad på stativ. Blir ledsen. Skärpning för fan. Snart åker Japan förbi och de har ju knappt snö. Nä, usch!

Nobelfesten gick på tv i lördags. En inrättning som är så tråkig att ALLA hade svårt att hålla gnistan på topp. Även om du är där som pristagare så undrar du flera gånger under kvällen. ”Är det verkligen värt detta?” Talen är så okarismatiska att känslan av att tämja en eldfängd vulkan blommar upp. Något rebelliskt sprider sig. Du blir frågande. Vad händer om du pekar finger till kungen, eller bredtacklar Silvia? Kanske undrar du varför prins Daniel är så lik Boxer-Robert. Många tankar flimrar förbi och ingen av dem är av Nobelklass. Jag hade nog inte kunnat hålla mig. Mitt uppror hade nog utvecklats till tourret, jag hade frågat.

”Ähh, kungen – hur tänkte du när du valde att doppa den i Camilla Henemark?” ”Du behöver inte svara men jag vill verkligen veta” Det är verkligen ett kemipris att prata om, eller hur?

Det har varit väldiga svängningar i vädret. regn, rusk, blåst och blixthalka. Många personer har tragiskt dött, krockat med varandra och döda ting. Totalt meningslöst och jag blir bara förbannad.  VARJE år händer detta? Blixthalka betyder att hela gatan är som en rodellbana. Vad tror ni händer med bilden då om ni kör för fort? Den som kan svara på frågan först och rätt vinner ett LIV. Ni andra.. Alltså, jag vet inte. Dumma i huvudet är ni. BASTA!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se