Gazet  – Din sköna bulletin
saabtrollhattan

Mc Donald listar veckans snackisar

I livet, Therese mc Donald - 23 december, 2011, 00:50

Julen trycker vid dörren och alla far runt som om livet hängde på det. Irriterade föräldrar rycker i oförstående barn. Hem städas med kirurgisk precision och allt skall glänsa, tom grytskåpen. Vad är det för grej? Har aldrig hajat den. Vem fan spenderar julen i grytskåpen? Den som gör det borde allvarligt fundera över att soffan med ett glas glögg är alltid skönare och lite mindre konstigt. Inte nog med att vi stressar livet ur oss, lagar för mycket mat och köper paket till otacksamma ungar så super vi också. Julafton är dagen då korkarna flyger, snapsar krockar med sillsalladen och de vuxna skall varva ner. HALLÅ. Hur rimmar det? I mina öron jävligt illa. För varje kork som flyger av flaskan så släcks en gnista i era barns ögon. Mamma börjar flamsa, pappa börjar bullra och kvar blir barnen med ett halvfärdigt barbiehus.Är det avkoppling? Eller jag kanske skall uttrycka mig så här, desto mer NI vuxna kopplar av desto större blir knuten, i, era barns mage. Är det så julen skall vara? Jag bara undrar.

Kajsa Bergkvist visade i veckan upp nya partnern efter skilsmässan från piprensaren Måns Herngren. Media gick i spinn och tryckte upp löpsedlar med Kajsa och hennes nya FLICKVÄN Kristina. Min enda kommentar är – året är 2011 och detta blir fortfarande löp. Varför? Hela Bagdad ligger i lågor, folk dör och barn har misär större än Amazonas regnskog, dock är det tydligen INGET mot att Kajsa skaffat ny flamma. Så jag tycker att vi i mediavärlden lovar oss att 2012 borde bli året då vi ALLA googlar på ordet prioritera. JAPP.

Zlatan spyr tydligen efter varje spelad fotbollsmatch. Det som slår mig varje gång är, spyr han verkligen eller talar han bara SKÅNSKA?

SAAB gick i konkurs. Jag bara säger, ÄNTLIGEN. Nu kan Trollhättan, Sverige och världen börja se framåt. Efter regn kommer solsken och nya möjligheter kommer dyka upp nu när bromsklossen SAAB äntligen abdikerat och gett plats till produkter som kanske säljer. Jag blir glad för detta för jag vet att det kommer bli bra.  Lite euforisk nästan och precis när jag skall glädja mig som mest så läser jag ”Youngman är på väg till Trollhättan för förhandling” med förskräckelse ser jag historien åter igen upprepa sig.  Så mitt enkla svar är – YOUNGMAN åk hem och ät vårrullar och fira jul. Snälla.

GOD jul ALLA fina, vi hörs nästa vecka.

 

Tycker du om att skriva? Är du sugen på att bli en del av GAZET redaktionen? Har du specialintresse och kunskap du vill dela med dig? Gazet innehåller ALLT som har med livet att göra och det är brett. Inredning, politik, hälsa, mode, trädgård, skönhet, djur, ekonomi….. Allt är intressant för oss. Skriv ett mail och berätta om dig och vad du vill och kan göra. redaktionen@gazet.se eller mia.hogfeldt@gazet.se. Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


parmesan_bild-300x300 ESTELLEBANNER

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se