Gazet  – Din sköna bulletin
karameller

Gazets Litterära Nyårskaramell

I livet - 28 december, 2011, 22:34

Varje år innehåller något unikt, vare sig det är bra eller dåligt, guld eller skit eller alldeles, alldeles vanligt. Och alla önskar vi oss något inför det nya året, något som gör att det blir, om möjligt, ännu bättre, än det som just har passerat. Vi på Gazet är fasligt nyfikna på vad som händer runt omkring oss och extra mycket på hur spännande människor reflekterar kring året som har gått och det som komma skall, därför frågade vi sex aktuella författare om hur deras år har varit och vad de hoppas att 2012 bär med sig i sitt sköte!

 

Frida Skybäck
Yrke: lärare och författare
Bok och år: Charlotte Hassel 2011
Aktuell med: Ännu en historisk roman som utkommer sommaren 2012
Det bästa med 2011: Mitt livs bästa år, jag fick både min lilla dotter Tilda och blev utgiven.
Det sämsta med 2011: Att det måste ta slut.
Vad jag förväntar av 2012: Att bli färdig med min nästa bok och att få visa Tilda allt som är underbart med sommaren.
Om jag fick önska mig vad som helst inför 2012, då skulle jag helst vilja ha: En frisk och glad dotter och massor av ledig tid som kan ägnas åt att leka med Tilda och skriva.

Karin Isberg
Yrke: Författare och föreläsare
Bok och år: Nakendiscot (2011) Deprimerande enkelt (2011)
Aktuell med: ”10 steg till den sanna kärleken” (mars 2012)
Det bästa med 2011:  Det som gör mig mest glad när jag blickar tillbaka på 2011 är att jag vågade bestämma mig för att satsa på mitt författarskap. Första gången jag ens tänkte den tanken var i januari och i februari uttalade jag det som ett mål. Nu är jag där och det känns väldigt inspirerande.
Det sämsta med 2011: Det sämsta med 2011 blev också bland det bästa. Jag tillbringade ett halvår i en ganska djup depression. Det var psykiskt smärtsamt och det har skapat en hel del praktiska problem för mig. Samtidigt har depressionen gett mig mycket, så jag kan ändå säga att jag är tacksam för den. Jag känner mig mer hel och lugn som människa tack vare den.
Vad jag förväntar av 2012: Jag förväntar mig av mig själv att jag vill fortsätta utvecklas, både yrkesmässigt och personlighetsmässigt. Tidigare stressades jag av ovisshet och att inte ha kontroll, nu ser jag med tillförsikt fram emot vad som kommer att hända – även om jag inte har en aning om vad det är.
Om jag fick önska mig vad som helst inför 2012, då skulle jag helst vilja ha: Jag önskar att många läser och blir inspirerade av mina böcker så att vi får fler varma, kloka kvinnor i världen som älskar och värdesätter sig själva.

Hanna Lans
Yrke: Förskolechef
Bok och år: Som någon annan bäddar, år 2010
Aktuell med: Min andra skönlitterära vuxenroman kommer ut under våren 2012, förhoppningsvis också en bilderbok för barn. En illustratör håller just nu på att arbeta med bilderna till den. I dagarna avslutar jag också en kapitelbok för barn, men den kommer förmodligen inte ut förrän våren 2013. Men om jag lägger på ett kol, så kanske den kan komma ut till hösten 2012. Att ge ut tre böcker på ett år, wow, det skulle vara skoj!
Det bästa med 2011: Att jag fick ett nytt och spännande jobb! Att jag har kommit i kontakt med många underbara bloggare som delar samma dröm som mig. Att vi har startat en förening som heter Egenutgivarna. Vi arbetar seriöst för att få upp ögonen för alla dessa fantastiska författare som i dagsläget inte får någon publicitet.
Det sämsta med 2011: Jag tycker att 2011 har varit ett fantastiskt år, så det blir svårt att nämna något som har varit sämst … Min ekonomi hade kunnat vara bättre, det hade den. Så jag säger det: Det sämsta med 2011 har varit min ekonomi.
Vad jag förväntar av 2012: Att jag ger ut åtminstone två nya böcker, en för vuxna och en för barn. Jag förväntar mig att Egenutgivarna kommer att nå framgång med sitt syfte att lyfta fram författare som i dagsläget kommit i skymundan. Att vår monter under Bokmässan kommer att bli välbesökt, att galan vi planerar i vår blir en stor succé, att vi får medieutrymme och upp en dialog ang. bokutgivning i framtiden.
Om jag fick önska mig vad som helst inför 2012, då skulle jag helst vilja ha: En bästsäljare såklart!

 

                                                                                                           Foto: Jennifer Niemi
Simona Ahrnstedt
Yrke: Leg. Psykolog och författare
Bok och år: Överenskommelser, pocket 2011
Aktuell med: En ny historisk kärleksroman som kommer september 2012
Det bästa med 2011: Att min debutroman sålde till sju länder.
Det sämsta med 2011: Det var ett tufft år privat.
Vad jag förväntar av 2012: Att slå igenom som författare.
Om jag fick önska mig vad som helst inför 2012, då skulle jag helst vilja ha: Jag måste säga fred på jorden va? Men bortsett från det så önskar jag mig ett sundare liv, friska barn och att min andra bok blir sensationellt bra. Eller klar åtminstone.

Malin Johansson
Yrke:
Författare/marknadsförare
Bok och år: Kär lek?, 2011
Aktuell med: Arbetar med bokprojekt inom kulturminnesvård, samt en ny roman som jag hoppas ska bli klar senast mars 2012.
Det bästa med 2011: Att jag fick så bra respons på Kär lek?. Jag har fått många mejl och meddelanden från människor jag aldrig träffat, men också från avlägset bekanta som har hört av sig. Förvånande och jättekul.
Det sämsta med 2011: Jag är en så lyckligt lottad människa som alltid har haft alla mina nära just nära till hands, aldrig mer än ett samtal bort, men efter en lång tids sjukdom seglade farfar iväg till ett bättre ställe under sensommaren. Det känns så overkligt varje gång jag tänker på det, och jag tänker på det ganska ofta.
Vad jag förväntar av 2012: Livet är vad man gör det till, det är inte bara en klyscha utan också väldigt sant. Att gå och förvänta sig saker, sådan har jag aldrig varit. /Wan’t change, be the change./ Tidigare i höst så lyssnade jag på en ljudbok som jag faktiskt tror kommer att förändra mitt liv, mitt sätt att se på saker. Det handlar om att sätta upp mål, att nå dit man vill och att sättet att nå dit är något så enkelt som självdisciplin. Så, det jag förväntar mig av 2012 är att jag ska bli betydligt bättre på just det, självdisciplin. Våga lyckas.
Om jag fick önska mig vad som helst inför 2012, då skulle jag helst vilja ha: Framgång med böcker, inget krångel med tryckeri, mindre prat om vädret och mer ärliga människor.

Marika King
Yrke: Författare och konsult
Bok och år: Supernova (pocket 2010)
Aktuell med: Uppföljare till Supernova (vad nu sjutton den ska den heta!?)
Det bästa med 2011: Att jag blev klar med första utkastet till uppföljaren. Och att jag genom delvis ändrad skrivmetod lyckades få upp produktiviteten. Andra halvan gick dubbelt så fort att skriva som den första!
Det sämsta med 2011: Att jag fick en riktig jobbig bronkit som här nere i tropikerna (bor i Tanzania) bet sig fast i fyra månader. Höll på att bli galen.
Vad jag förväntar av 2012: Att omskrivningarna på utkastet ska gå bra, att förläggaren ska älska dem och att nya boken får komma ut så fort som möjligtJ
Om jag fick önska mig vad som helst inför 2012, då skulle jag helst vilja ha:
Nya boken publicerad i slutet av året, en härlig och inte alltför slitsam flytt tillbaka till Sverige – och ett roligt konsultuppdrag inom den kommersiella delen av bokbranschen. Längtar efter att jobba med business igen!

 

Tycker du om att skriva? Är du sugen på att bli en del av GAZET redaktionen? Har du specialintresse och kunskap du vill dela med dig? Gazet innehåller ALLT som har med livet att göra och det är brett. Inredning, politik, hälsa, mode, trädgård, skönhet, djur, ekonomi….. Allt är intressant för oss. Skriv ett mail och berätta om dig och vad du vill och kan göra. redaktionen@gazet.se eller mia.hogfeldt@gazet.se. 

 


6 svar till “Gazets Litterära Nyårskaramell”

  1. […] kollegor och jag i liten nyårskaramell. Bilden har jag lånat från […]

  2. […] in här på alla fina och duktiga tjejer. Hurra för er och hurra för 2012! Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla […]

  3. Hanna Lans skriver:

    Vilken trevlig samling författare jag hamnat med! Gott Nytt År allihop!

  4. Birgitta Wigerfelt-Lans skriver:

    Åh vad många nya böcker jag skall läsa, härligt!

  5. […] Postat 13 januari, 2012 av Marika King Kom på att jag glömde lägga upp det här: kort intervju på Gazet skriven av Emma på Emmas […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se