Gazet – Din sköna bulletin
4250283394

Mc Donald listar veckans snackisar

I livet, Therese mc Donald - 5 januari, 2012, 17:32

  • * SAAB har fortfarande gått i konkurs. Intresset har aldrig varit större. Nu är det kineser, turkar och indier som vill köpa. Så 2012 kommer berätta om det är curry, vattenpipa eller ris som kommer förtäras på fabriken i Trollhättan. Fortsättningen följer vi spänt.
  • * Lasse Åberg hade premiär på en ny film. Nu i tappning om Stig-Helmer som ung. Succè direkt. Alla har sett den och tillika hatat den. Kanske skall man bromsa innan bilen hänger över stupet. Sluta äta innan huvudet stoppas ner i porslintoppluvan. Och inte göra 15 följetonger som är tunnare än lättmjölk. Personligen har jag inte sett. Kommer nog inte göra det heller, kanske.
  • * Tour de Ski pågår för fullt och Sverige åker som en samling bakfulla nyårsfirare. Petter N och Norge rövar oss totalt och spänt funderar jag på om inte min egen medverkan hade höjt laget. Då är det illa, riktigt illa.
  • * I Malmö skjuts de som aldrig förr. Staden som tills nyligen var Sveriges tredje största börjar tunnas ut. Hotellen erbjuder skottsäker väst och restauranger sätter in splittersäkertglas. Mysfaktorn har aldrig varit högre nere i söder.
  • * Kinesiska lyktor var trenden i årets nyårsfirande. Tunna papperslyktor som bars upp med eld. Ett stilsäkert drag. Med alla stormar som varit så finns det säkert en by nere i Rumänien som är ägare till vår lykta. För blåser gör det.
  • * Dagmar, Sven, Nils och Emil är inte längre en boulepelande PRO grupp, nä det är väder. Stormar.
  • * Det våldtas som aldrig förr. Bara i nyårshelgen anmäldes en rad män för övergrepp mot värnlösa kvinnor. Underligt att de säger att kvinnor måste anstränga sig dubbelt så hårt för lika villkor och lön i samhället. Underligt.
  • * The Voice är ett nytt program i fyran. Okarismtiska sångare med vrålpipor sjunger så tarmarna hoppar och med ryggarna vända emot sitter Carola, Petter, Ola Salo och Magnus Uggla. Känslan när de bara sitter där, med ryggarna emot och ingen trycker på ”VILL HA” knappen. Jodå. Den känslan måste vara magisk för de medverkande.
  • * Agnetha Sjödin gör ännu ett år sina Nyårskarameller. Både Agnetha och karamellerna börjar likna en Emser tablettask istället för fräsande turkisk peppar. Ta bort kanske?


Ett svar till “Mc Donald listar veckans snackisar”

 1. Vänligen publicera regelbundet på grund av det faktum att jag faktiskt
  gillar din blogg sida. Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se