Gazet  – Din sköna bulletin
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ekologisk fotvård

I livet, Martas hörna - 6 januari, 2012, 00:13

 

Vad är ljuvligare en kall, mörk vinterdag än en härlig fotvårdsbehandling? Min absoluta favorit ligger på Fleminggatan, Carola Petrini Schriwer, med. fotterapeut på FEET2,  har ett oerhört skickligt handlag, superintresserad av sitt arbete och har dessutom ekologisk inriktning. Kan det bli bättre? Hon är även ortopediskt inriktad och orienterad. Du får mycket goda råd om vad Du ska tänka på vad gäller fotvård och när Du köper skor, inlägg, sulor. En av få i Stockholmsområdet med denna specialité. Man går på moln därifrån med fötter mjuka och lena som en babystjärt! Carola är även engagerad som ordförande i Stockholms fotförbund. Hon skriver enligt nedan…..

Man vill ju ha fina, ”sköna” fötter…

Lena hälar, snygga naglar och smidig hud kan alla ge sina fötter, om det därtill innebär tips om att ex få mjuka leder och bättre rörlighet i fötterna är det toppen! Vart går man då, kanske ni undrar? Till en diplomerad medicinsk fotterapeut förstås!

En fotbehandling hos mig består av: uppmjukande fotbad, klippning, slipning av naglar, borttagning av förhårdnader och ev liktornar, peeling och massage.

Som medicinsk fotterapeut ser jag till fotens in och utsida samt skräddarsyr behandlingen efter kundens behov. Fötterna är en liten del av kroppen men belastas hela tiden. De belastas olika beroende på rörelsemönster, vikt och bl a skor. Det finns många lösningar för trötta och onda fötter, kanske det är dags för en anpassad sula eller några enkla fotövningar? För Er som har problem med stela leder och ligament finns det bra lösningar i form av träning eller sjukgymnastik. För bästa resultat samarbetar vi med sko-ortopedtekniker, naprapat och sjukgymnast.  Man kan ju tycka att förhårdnader och liktornar är bagateller men de kan verkligen göra ont! Varför lida i onödan om det nu bara tar några minuter att ta bort dem? Så tveka inte – skaffa dig en bra ”fotkontakt”.

 www.feet2.se

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


parmesan_bild-300x300 ESTELLEBANNER

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se