Gazet  – Din sköna bulletin
kockar

Mc Donald listar veckans snackisar

I livet, Therese mc Donald - 13 januari, 2012, 10:51

*Sveriges Mästerkock drar i gång igen. Nu med en pinfärsk omgång av sköna amatörkockar som skall hacka potatis och strimla kyckling, allt under vibrerande tidspress. De amatörkockar som med patina och finess levererar rätter godare än michelinkockarnas fingertoppskänsla förvandlas ganska så snabbt till dagisbarn som plattar kaka i sandlådan.  Tidspressen knäcker tydligen hårdare än WASA rågbröd. Strimla pommes och baka cupcakes visade sig tydligen vara just en uppgift för franska kockar med stor mössa. Många favoriter föll bort. Kvar stod Per Morberg och som den mästerkock han är och delade ut svador. Eller hur var det nu, Marcus Adjulay, Leif Mannerström och den elake kaptenen i Rederiet. Min fråga är – får deltagarna verkligen en bedömning från tre kockar eller är det två kockar och en narr?

*En misslyckad pappa med liten snopp och stor käft lämnade sin son i kylan för att han underpresterat på den innebandy han tydligen spelade. Alltså, för det första så kan det inte vara lätt att underprestera i en sådan meningslös sport som innebandy. En perforerad plastboll och tio lönnfeta gubbar, friskt jagandes efter trissan med släpande tungor. Så egentligen måste jag gratulera pojken. Innebandy är som sagt sporten för män i medelåldern som druckit för mycket ”fesljummen” öl och lagt ut vid midjemåttet. Innebandy har status direkt under korpfotboll. Krasst sätt är det förnedringssport för avlagda medelmåttor, precis som den där superpuckade pappan.  Men inget ont som inte föder gott. Att sonen stod ute i kylan gjorde inte bara att han fick ett rikslöp på stora tidningar, han blev känd kanske via innebandy även om sporten i det här sammanhanget blev bortplockad. Det är faktiskt mer än vi kan säga om innebandyspelare på elitnivå. Vem vet vad dessa stjärnor heter liksom. Nä, ut i kylan med er för att skapa lite intresse runt sporten och kanske kan ni på samma gång ge den där farsan ett gott knippe stryk, lite som att strecha efter ett pass med er grymt mesiga sport. Kör bara. Ni har min välsignelse. BIG TIME.

*Ber om ursäkt redan nu för detta uttalande. Men. Vuxna pappor och mammor som ihärdigt är delaktiga i deras barns scoutäventyr. Inser ni inte. Att ni ser ut som en grupp som köpt en billig bussresa från Ukraina. Snälla sluta.

*”Vi erkänner och ber om nåd” sa de två undernärda journalister som just nu är fängslade i Etiopien. Jaha säger jag.  Samt att jag har några frågor att ställa tillbaka. For example. Vad skall ni erkänna? Vad är problemet egentligen? Varför är någon afrikansk diktator skitsur på er? Har ni nallat ur diamantgruvan? Sagt att det är lite för mycket sand i Afrika? Eller har ni bara pillat på fel afrikanska? Vad gäller grabbar? Berätta från djupet av hjärtat så kanske ni snart får käka en halvspecial på den lokala Sibyllan. Jag tror på er och kommer skicka en piltavla med Carl Bildt som försenad julklapp. Men snälla, spill. Ok? Gott så?

*Fabian Bengtsson.  Ni vet, SIBA Fabian alltså. Finns det mer ord att säga om reklamen, gubben – ja hela kittet? Tala om att frasen ”Jag bjuder på mig själv” har fått en helt ny mening. Tack Fabian

 

Foto: Linus Hallsénius/TV4

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se