Gazet  – Din sköna bulletin
1storrape

Linnea – Du är inte ensam

I livet, Therese mc Donald - 27 januari, 2012, 08:29

 

Likt alla andra skakar jag av ilska gällande fallet Linnea. Ni vet den unga tös som en vanlig dag i skolan blev indragen och våldtagen på en toalett i den skola som hon då gick på. Mot min vilja så följer jag allt som skrivs och varje gång jag läst färdigt kommer jag på mig själv med att skaka på huvudet och bakom mina halsmandlar bränner en stor dos avsky.

Kan ni tänka er in i Linneas situation? Den där stunden på en sjaskig toalett när hela hennes väsen blev skändat och ungdomen försvann som ett välbalanserat lönekonto. Allt som hon tidigare trott på är borta, hennes barnaögon är fulla med stillbilder där hon inte längre äger sin kropp och själ. Hennes kropp är inte bara vanärad – hennes minne fullt av bilder som INGEN ska behöva bära på. Jag tror aldrig att vi kan förstå, vi kan givetvis försöka att skaka liv i den dos av empati som varje människa har men trots detta kan bi inte begripa.

Ingen vuxen hjälpte Linnea.

Linnea var ensam med sin familj och EN vän.

Alla andra hjälpte honom.

Rektor, präst, myndigheter och kamrater visade i sitt agerande att det är helt ok att kränka en annan människas integritet och sedan bli bemött som en kung. Rektorn gömmer sig idag för media likt en strykrädd hund och prästen förvarar sitt betende med ”Jag gjorde fel”…

No shit!

Du käre präst behöver inte säga det – vi vet det redan och har vetat hela tiden!

Men om man blickar framåt och glömmer ALLA fel så vet jag att Linnea kommer att få upprättelse. Hon kommer att bli en stark kvinna som verbalt sparkar alla män på pungen och angriper möjligheter med en energi olik oss andra. I hennes ögon kommer detaldrig mer finnas hinder eller något som håller henne tillbaka då hon redan mött allt detta och faktiskt vunnit. Hennes mun kommer att skratta, hennes ögon lysa och där ute någonstans finns en kärlek som kommer att visa henne vad verkligheten handlar om.

Så jag ber dig, fundera inte på den rädda fläskhare som gjorde detta mot dig, han är inte värd dina tankar. I all sin framtid är han redan dömd, kanske inte direkt i allas ögon men i sitt eget huvud. Varje gång han stänger ögonen så kan han känna sitt agerande. Detta kommer att förfölja i senare relationer, och natten kommer att bjuda på mardrömmar. Som sagt, han är lastad. Vad skönt tycker jag utan att för en stund dröja vid tangenterna och fundera på om jag ska skriva detta. Jag tycker så!

Och för att summera dessa ord vill jag knyta tillbaka till det jag skrev i början. Bara så du vet Linnea, alla känner för dig, tänker på dig och framför allt vet vi hur rätt du har.

Så nu Linnea, är det bara upp till dig att ta tillbaka ditt liv och vad du en gång visste.

Lycka till vännen.

 

(Som ni säkert förstår är Linnea ett fingerat namn)

Det finns så många kvinnor och flickor som far illa där ute. Stå upp för vad som är rätt.

Kvinnofridslinjen 

 
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se