Gazet  – Din sköna bulletin
KARIN-FENG-SHUI

Feng Shui

I livet, Martas hörna - 29 januari, 2012, 22:57

FENG SHUI – MER FLOW/HARMONI I TILLVARON

Har Du, liksom jag, lyckats samla på dig en massa prylar genom åren som börjar tynga mer och mer? Här kommer tips på ett alldeles fantastiskt hjälpmedel för att skapa ordning och harmoni i tillvaron. Det gäller bara att ta sig i kragen och avsätta 2 timmar varannan vecka, vid fem tillfällen.  Det lönar sig!

FENG SHUI är en 4 000 år gammal inredningsfilosofi med ursprunget i Kina. Det är en blandning mellan mystik, astrologi och sunt förnuft. Viktigt är att ha ordning och reda samt att hela tiden rensa bort onödig belastning och skapa utrymme för nya möjligheter. Energierna ska kunna flöda harmoniskt genom rummen. När man rensar (både inre och yttre) försvinner negativa energier som samlats och tar kraft. Nya möjligheter skapas för positivt flöde, vilket i sin tur leder till ökat välbefinnande.

Feng betyder vind (sprida energier)

Shui betyder vatten (samla upp energin, hålla kvar).

Baguan ett arbetsredskap som med utgångspunkt i väderstrecken, är uppdelad i nio olika livsaspekter, bland annat relationer/äktenskap och karriär/livsväg.

De fem elementen målet är att uppnå en balans mellan trä, metall, jord, eld och vatten.

Hemmet ska vara din trygga plats där du kan hämta kraft, känna inre frid och kunna vila. Därför är det viktigt att inreda för både inre och yttre balans/harmoni. Gå igenom ditt hem – vad känner du – vad vill du förändra/förstärka. Med små knep kan man förstärka den del i sitt liv som man känner är försvagat för tillfället.

Man börjar med att rensa undan det man inte behöver och som hindrar energins positiva flöde och nya möjligheter. Sälj eller ge bort allt som inte används längre. Saker som inte används tar mycket energi, eftersom du har en relation till allt du äger, även sådant som är undangömt och inte syns dagligen.  Ställ fram aktuella, lyckliga fotografier i bokhyllan.  Det är smart att ha två av allting för att förstärka tvåsamheten. Byt kuddar och madrasser i sovrummet ibland – här samlas mycket gammal energi! Inga stora speglar som alstrar för mycket energi och kan göra det svårt att sova. Är man ett par och har olika möbelstilar är det en utmaning, men kan samtidigt bli en fin brytning om man kan prata med varandra. I annat fall kan man dela upp det och inreda var sitt rum på eget sätt och kompromissa resten, säger Karin Svanberg.

När Karin Svanberg blev sambo och flyttade in i den nya mannens hus hade hon bestämt sig för att det bara var temporärt innan de gemensamt skulle satsa på något nytt. Det har gått nästan två år och radhuset känns numera som hemma för Karin. Hon visste att det var en del att göra i huset innan hon skulle känna sig hemma. Mannens bruna skinnsoffor passade bättre i sonens ungkarlslya. Istället kom det hem en fin Howardsoffa som blev navet som styrde övriga möblemanget i vardagsrummet. Möjligheterna att tapetsera sovrummet var begränsad varför Karin köpte ett vackert sängöverkast som fångar blicken istället. Hallen har inretts med röda detaljer som står för lycka, kärlek och välstånd. En gammal hallmöbel fick nya knoppar och sittplatsen fick nytt tyg. Feng Shui är att kunna förgylla med små enkla medel.

Karin Svanberg har arbetat som inredare och tillämpat inredningsfilosofin Feng Shui sedan 1998, har även medverkat i TV i olika inredningsprogram gällande Feng Shui. Hon ger konkreta tips på förändringar som är lätta att genomföra och som bidrar till mer balans på utsidan likväl som insidan. Karin håller kurser i hur Du med enkla medel kan åstadkomma underverk. Hon lär ut färgernas betydelse, de fem elementen och dess innebörd, symbolernas inverkan, bästa möblering i varje rum, rätt belysning, hur man kan rensa och öka sin livskvalité med små enkla tips, sova bättre etc. Karin skräddarsyr kurser om man är minst 6 personer. Se mer info hos ”Rum i Harmoni” om kursernas innehåll och tidpunkter på www.karin-fengshui.se.

Helt klart en kurs i min smak – vi kanske ses?

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


parmesan_bild-300x300 ESTELLEBANNER

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se