Gazet  – Din sköna bulletin
Happy smiling female getting massage

TIBETANSK FACE LIFT MASSAGE

I livet, Martas hörna - 8 februari, 2012, 12:31

Vad är det? En massagemetod med sitt ursprung ur gammal tibetansk tanke och tradition. Frigör spänningar. Stretchar muskler och sätter fart på cirkulationen. Effektivvid spännings-/stresshuvudvärk, stresshud, om Du biter ihop på nätterna, ömmar i käkarna eller som en skön djupavslappning. Mental och fysisk balans eftersträvas. Syftet är främst att få ett ”levande” ansikte. Tekniken passar alla oavsett ålder eller kön.

 

Hur många behandlingar behövs? Grunden består av fyra behandlingar om vardera ca 75 minuter – en gång i veckan. Vid första tillfället bearbetas hela ansiktet och skalpen. Andra tillfället berör mest panna, tinningar och skalp. Gång nr tre behandlas käkar, kinder, mittenpartiet av ansiktet samt insidan av munnen (härligt för käkarna). Vid Fjärde tillfället behandlas haka, hals, nacke, axlar, ryggrad samt tungmuskeln. Varje behandlingstillfälle föregås av rengöring, uppvärmning och avslutas med pressurmassage på hals, ansikte och lite på fötterna. Allra sist strykningar ansikte/hår med påfågelfjädrar. Anpassad mask vid ett tillfälle och härefter appliceras olja/kräm, efter en stunds vila.

 

 

Resultat? Varierar från person till person och grundförutsättningar. Huden får ny lyster, ansiktsuttrycken blir rörligare (mindre spända), musklerna drar ihop sig vid bearbetning vilket i sin tur ger en lätt liftingeffekt som ”biverkning”. Hudkvalitén förbättras och ålderslinjer mjukas upp. Vissa ser/känner resultat direkt. Ytterligare positiva effekter kan uppträda en tid efter avslutad kur. Man eftersträvar ett spänningsfritt och avslappnat ansikte! Många beskriver det som att ”en tyngd” lyfts bort från ansiktet.

 

Förklaring till resultatet? Massagen sätter fart på cirkulationen i huden och rensar bort slaggämnen. Hals- och ansiktsmuskler genomarbetas. Spänningar orsakade av bl a stress löses upp. Man tränas i att hitta ansiktets spänningsfria tillstånd. Metoden innehåller moment som påminner om akupressur och zonterapi.

 

Varaktigt resultat? Beror på livsstil. Återgår man till destruktiva vanor blir resultatet enbart tillfälligt. Men bryter man negativa vanor/tankar och unnar sig en påfyllnadsbehandling då och då (ca var 3:e mån), kan man få ett varaktigt resultat. Påfyllnadsbehandlingen på ca 75 minuter är en kombination av de fyra kurbehandlingarna (alternativt efter behov/önskemål).

 

Fördelar? Inga knivar, inga insprutningar, inga ärr/blåmärken, inga kemikalier bara beröring, beröring, beröring. Din egen förmåga att underhålla din hud och dina muskler stimuleras. En fantastiskt avkopplande behandling.

 

Att tänka på – Beröring väcker ofta känslor. Det är bra att vara ensam en stund efter varje behandling för att samla sig. Precis som efter alla massage är det bra att dricka mycket vatten efteråt.

 

Pris – 750 kr per gång, köper man hela kuren på en gång rabatteras behandling till 2 500 kr.

 

Var kan man få behandlingen? Finns lite här och var i landet. I Stockholm finns behandlingsmetoden bl a hos www.aromaderma.se, Kungsholmen, annars googlar man på ”tibetansk facelift massage” för att hitta närmaste terapeut.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se