Gazet  – Din sköna bulletin
whitney

Whitney Houston 1963-2012

I livet, Therese mc Donald - 13 februari, 2012, 20:13

Gud vad jag avskyr när vi i de sociala medierna skriver R.I.P när någon ”kändis” dör. Klådan och avsmaken som kryper över mig när jag ser detta är nästan för mycket att bära. Har i många debatter just påtalat detta faktum och många gånger fått smisk på handleden över detsamma. Jag vaknade i söndags med en BREAKING NEWS på min telefon. Oftast brukar det vara den sortens nyheter att tranorna landat säkert på Hornborgarsjön eller att Leif GW Persson offentligt hånat Camilla Läckberg. Kravlade mig upp och med knappt lyfta ögonlock såg jag texten ”WHITNEY HOUSTON DÖD”. Med fumliga händer flyttade jag telefonen närmare för att verkligen ta in om jag sett rätt, att något verkligen var BREAKING NEWS, utan tranor och med ett realistiskt konstaterande så verkade det inte bättre. Whitney var borta.

Sorgen och känslorna blev för realistiskt. Herregud, vi kände ju inte varandra, Whitney och jag.  Människor dör varje dag och jag lyfter vanligtvis inte ens blicken. Malmö tunnas ut och Afrika har sett bättre stunder. Jag tar in, reflekterar och går vidare – men Whitney – aj, det känns. Hon har liksom alltid funnits där och hennes underbara röst och mediokra skådespelartalang har varit en vän på vägen. Faktumet som gör mig mest ont är att drogerna vann. Kärleken till att inte vara närvarande slog ut allt, att det fanns en dotter och annat av värde var för henne ett blankt papper. Whitneys stora kärlek var känslan att bli hög. Mina tårar grumlas av en värkande ilska, jag är själv mor. Min dotter sitter orubbligt på en piedestal och jag har lovat att försvara henne mot stora barn i andraklass och eventuellt andra som på något sätt vill henne illa.

Det går inte en dag utan att jag säger ”I will always love you” till min familj.

Med ens vet jag var i från jag hört den frasen. Hur den spikat sig fast i min hjärna och hur vacker den faktiskt är. ”I will always love you” är så genialt och naket, smakfullt och ärligt så att det med ens ger mig en smula hopp. Kanske var det inte ett blankt papper som dog i det där sjaskiga hotellrummet? Kanske var det inte en egoistisk, påtänd superstjärna? Kanske var det bara en mamma som tillslut blev för rädd för att en gång till ropa varg. Aldrig är vi så ensamma som när vi INTE vågar göra fel mer gånger än vi gör rätt.

Så allt är egentligen bara en tolkning av hur vi väljer och se verkligheten. Vi förlorade just en superstjärna medan Elvis Presley precis fick en ny bordsdam. Någons förlust är alltid någon annans vinst.

Men kom ihåg Elvis – love her tender – för det förtjänar hon.


Ett svar till “Whitney Houston 1963-2012”

  1. Brealgejeable skriver:

    Hundar, katter, hamstrar , fiskar , papegojor – som inte föredrar du? Eller kanske vad det exotiska djur – ormar , krokodiler, ödlor , apor ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


parmesan_bild-300x300 ESTELLEBANNER

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se