Gazet  – Din sköna bulletin
1storfunny-kids-in-swimming-pool

Sportlovsresa på gång, McDonald ger råd

I livet, Therese mc Donald - 21 februari, 2012, 08:00

Anar att det är några som ska resa iväg på sportlovet. Om så är fallet önskar jag er en riktig skön ledighet. Njut. Tänkte här dela med mig av några matnyttiga tips som förhöjer semestern ytterligare. Kanske kan dessa råd ta bort en del friktion och trolla fram magin istället.

1. Ska ni åka bort? Dela på att köra, om ni är två alltså. Annars kan det bli något stökigt. Försök att inte lägga värderingar på hur den andre kör. Svårt?Jaaa. Nödvändigt? Jaaa. Friktion direkt.

2. Kolla bara Facebook en gång per dag. Ägna resten av tiden till att se livet. Ditt liv!

3. Odla kärleken…

6. Väck den du älskar med en kopp kaffe och en puss på näsan. Låt denne få dricka ur och säg de magiska orden. ”somna om älskling, du har semester” Själv går du upp och fixar allt så ni kan ha en UNDERBAR dag tillsammans.

7. Fixa betyder att du skall tänka på ditt sätt minimalt och på hennes/hans sätt totalt.

8. Inse att ni inte har samma måsten. Hon/han har alltid 10 mer.

9. Skratta och se på din partner med nya ögon. Odla minnen som bara är era och skapa nya. Strössla med komplimanger. Le med ögonen. Skit i måsten . Gör inte saker bara för ATT – gör helt enkelt era saker. Lycka kostar inget, men ger massor.

10. Har du barn? Ett litet råd. Jo, de behöver alltid kissa när ni satt er i bilen. Att bajsa precis innan gaten stänger är regel och inget undantag. Barn måste alltid gå på toa när vi har som sämst tillfälle. Gilla läget.

12. Sola inte för mycket. Det är varken snyggt eller hälsosamt. Solbränd i dag – wienerschnitzel vid 50. Scary!

13. Ta ALDRIG av dig gympaskorna efter en heldag utan strumpor tillsammans med andra. Kan dock nyttjas på överfulla uteserveringar. Utrymningen är genast och effektiv.

14. Solglasögon. Solglasögon. Solglasögon. Semesterns måste.

15. Ha en dag som är bara Er. Bestäm en dag var. Planera och överraska. Turas om och involvera barnen. Stjärnorna på slottet. Fast ni är stjärnor i er egen koja.

Lycka till mina vänner. Jag tror ni får ett topenlov.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se