Gazet  – Din sköna bulletin
BerryRefinedCollection 2_8in

ÉMINENCE

Martas hörna, Sköna Nyheter - 8 mars, 2012, 01:40

 

Handgjord, ren ekologisk hudvård från Ungern har gjort sitt intåg i vårt avlånga land. Éminence är ett familjeägt företag som grundades redan 1958 och fick ett stort genombrott 1996, då företaget flyttade huvudkontoret till Vancouver, Kanada. Man valde dock att ha kvar odlingar och tillverkning i Ungern. Företaget växte snabbt över hela Nordamerika och lanseras nu i Europa med start i länder som England, Tyskland och Sverige. Det är en komplett hudvårdsserie för ansikte och kropp. Färska örter och frukter tillsammans med källvatten ger närande och resultatinriktade produkter av högsta kvalité. Alla produkter tillverkas för hand, ingen massproduktion sker och ingredienserna kommer från egna, organiska odlingar i Ungern, där de även tillverkas. Framställningen sker genom kallpressning, vilket bidrar till bibehållandet av den naturliga näringen och kraften.

Éminence produkter är helt fria från syntetiska tillsatser och skadliga kemiska ämnen. Här används istället organiskt fruktpektin som i kombinationen med honung, citron och salicylsyra stabiliserar och gör produkterna hållbara. De aktiva ingredienser i form av naturliga växt- och fruktaromer ger en härlig doft och känsla till huden.

Éminence är även djupt engagerad i miljöfrågor och strävar efter det bästa för bevarandet av en grön planet. De har bl a belönats med ”Best of Green Award”. Alla ingredienser kommer från egna odlingar i Ungern, där märket har sitt ursprung. Inga motorfordon används vid plantering eller skörd, allt för att förhindra onödiga koldioxidutsläpp. Vid tillverkning används miljövänlig energi som sol, vindkraft och bergvärme. Man arbetar också aktivt med återvinning och kompostering. Förpackningarna består av återvunnet material.

Éminence verkar vara ett av fåtal ”rena” hudvårdsmärken på marknaden med produkter av hög kvalité.

Serien är väldigt omfattande och vänder sig till hudtyperna normal, fet, torr eller blandhud, samt särskilt vårdande för hudens olika tillstånd – känslig, fuktfattig, mogen eller acne. Serien är uppdelad i olika kategorier för att lätt hitta rätt produkt, men kan med fördel även blandas mellan de olika kategorierna för bästa resultat. Produkterna sälja bara på hudvårdssalonger. Där får Du professionell hjälp att välja ut exakt vad som passar Din hud.

Nedan beskriver jag ett axplock i serien. Alla Éminence produkter är berikade med biocomplex, bestående av en rik antioxidantmix med vitamin A, C och E, Q10 och linolensyra som effektivt skyddar mot fria radikaler och motverkar hudens åldrande.

Ston Crop Gel Wash – är en mild rengöring som effektivt rengör huden från orenheter och make-up. Stone Crop, fetbladsväxt, förser huden med fuktgivande ämnen och skydd. Sheasmör lugnar huden och återskapar hudens naturliga balans. Passar alla hudtyper, även den känsliga.

125 ml kostar 375 kr.

Mimosa Champagne Tonique – lyxig champagnemist för alla hudtyper, även den känsliga. Antioxidant från champagnedruvan skyddar mot fria radikaler. Apelsinolja stimulerar lymfcirkulationen och kollagenproduktionen.

125 ml kostar 375 kr.

Strawberry Rhubarb Dermafoliant – peeling i puderform som passar alla hudtyper. Blandas med en liten mängd vatten eller med den vanliga rengöringen.  Är porsammandragande, djuprengör, avlägsnar döda hudceller och ger en klar hud. Kan användas dagligen.

125 ml kostar 695 kr.

Stone Crop Serum – ger rikligt med fukt och tillsammans med järnek, förebygger och minimeras pigmenteringar vilket ger en jämnare hudton. Grönt te lugnar och ger antioxidanter. Man tar några droppar under krämen dagligen eller som en kur.

30 ml kostar 495 kr.

Guava & Bamboo Age-Defying Moisturizer – 24-timmarskräm som ger förnyad vitalitet. Guava revitaliserar och bevarar spänsten i huden. Elasticiteten förbättras tack vare protein, antioxidant och vitaminer från bambu. Sheasmör och majsgroddolja ger huden fukt och mjukhet. Ger en matt yta.

60 ml kostar 695 kr.

Stone Crop Masque – Intensivt fuktgivande mask. Ökar omedelbart hudens fuktnivå och reducerar/jämnar ut pigmenteringar i huden. Citron ger rikt med C-vitamin och skyddande antioxidant. Närande honung förser huden med fukt.

60 ml kostar 475 kr.

 

Starter – box I vackra handtillverkade trälådor finns produkterna i mindre storlekar att ha på resa, gym eller gåva. Boxarna innehåller fem produkter, rengöring, peeling, två stycken vårdande krämer samt ansiktsmask. De kostar 495 kr per box.

Se mer info på www.ellance.se som har agenturen här i Sverige.

 

 

 

 

  

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "Martas hörna":
1Ugglyannons

20 ÅR ÄLDRE – SNABBT, STYGGT

Martas hörna - 10 oktober, 2015, kl 14:41

Det är inte alls svårt, följ råden enligt nedan: *Rök minst 20 cigaretter om dagen, då företrädesvis utan filter, dra djupa halsbloss. *Sola så fort Du kan, helst mellan kl 11.00 – 14.00, ge dig inte förrän Du blir rejält bränd! *Solariesolande flera gånger i veckan rekommenderas. Smörj inte in… Läs mer


ekoraps

Marta ryter till

I livet, Martas hörna - 6 juni, 2012, kl 20:16

Texten nedan kommer från tillverkaren, frågetecknen är mina och förklaringen kommer längst ned. Ekoraps är en hudvårdsserie gjord på svensk ekologisk rapsolja. Serien innehåller hudvårdsprodukter som värnar om både människa och miljö (?). Råvarorna i produkterna väljs med stor omsorg och är ekologiskt certifierade. Alla produkter är dermatologiskt testade och i… Läs mer


maria

Alla kvinnor är vackra

I livet, Martas hörna, Sköna Nyheter - 6 juni, 2012, kl 20:12

”–Jag har en önskan om att göra varje kvinna om möjligt ännu vackrare” – säger Maria Åkerberg, grundare av Dermanord – Svensk hudvård AB. Sveriges enda 100% ekologiska hudvårdsmärke med egen tillverkning. Närproducerade och djupverkande produkter.   I mitten av maj var det dags för pressrelease av den senaste skapelsen… Läs mer


bonde

EN HELT VANLIG DAG I EN LANTBRUKARES STRÄVSAMMA LIV

I livet, Martas hörna - 5 maj, 2012, kl 05:56

  Helena (54 år) och Peter (57 år) driver ett lantbruk i närheten av Katrineholm sedan 29 år tillbaka, Sörgölet. De sköter ca 80 ha mark och ca 200 nötkreatur, mjölk- och köttdjur blandat. Detta innebär ett tungt och hårt liv men också en härlig frihet. Vi har för längesedan… Läs mer


1marta

Marta rekommenderar

I livet, Martas hörna - 3 mars, 2012, kl 22:24

  Maria Åkerberg deep skin organics nyhet compact foundation. Det är ett vegetabiliskt baserat makeupunderlag, som ger en jämnare hudton och en väldigt skir, fin yta som håller hela dagen. Den ser ut som ett vanligt puder, men är fuktig och ska appliceras med torr makeupsvamp, från mitten av ansiktet… Läs mer


Happy smiling female getting massage

TIBETANSK FACE LIFT MASSAGE

I livet, Martas hörna - 2 februari, 2012, kl 12:31

Vad är det? En massagemetod med sitt ursprung ur gammal tibetansk tanke och tradition. Frigör spänningar. Stretchar muskler och sätter fart på cirkulationen. Effektivvid spännings-/stresshuvudvärk, stresshud, om Du biter ihop på nätterna, ömmar i käkarna eller som en skön djupavslappning. Mental och fysisk balans eftersträvas. Syftet är främst att få… Läs mer


Weleda-baby-internet

Hudvårdstest till det bästa vi har, barnen!

I livet, Martas hörna - 2 februari, 2012, kl 09:49

Såg precis en repris på TV2, där Eva Röse låter testa sig för kemikalier i blodet. Vid tillfället var hon gravid och ville ha koll på hur mycket av kemikalierna som överfördes till barnet, både via blod och via bröstmjölk. Det visade sig vara bra mycket mer än vad man tidigare… Läs mer


KARIN-FENG-SHUI

Feng Shui

I livet, Martas hörna - 1 januari, 2012, kl 22:57

FENG SHUI – MER FLOW/HARMONI I TILLVARON Har Du, liksom jag, lyckats samla på dig en massa prylar genom åren som börjar tynga mer och mer? Här kommer tips på ett alldeles fantastiskt hjälpmedel för att skapa ordning och harmoni i tillvaron. Det gäller bara att ta sig i kragen… Läs mer


badrums

Kaos i badrumskåpet

I livet, Martas hörna - 1 januari, 2012, kl 20:44

  Släng eller ge bort allt Du inte använder! En normal och sund daglig hudvård för ansikte/kropp klarar Du med 9 välanpassade produkter; RENGÖRING Som förutom allt som belastat huden under dagen/natten även tar bort make up. Finns olika varianter för olika hudtyper, några visas nedan. Gå in på hemsidorna för… Läs mer


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ekologisk fotvård

I livet, Martas hörna - 1 januari, 2012, kl 00:13

  Vad är ljuvligare en kall, mörk vinterdag än en härlig fotvårdsbehandling? Min absoluta favorit ligger på Fleminggatan, Carola Petrini Schriwer, med. fotterapeut på FEET2,  har ett oerhört skickligt handlag, superintresserad av sitt arbete och har dessutom ekologisk inriktning. Kan det bli bättre? Hon är även ortopediskt inriktad och orienterad. Du får mycket… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se