Gazet  – Din sköna bulletin
bjornaxen2

Björn Axén väljer grönt

Sköna Nyheter, Skönhet - 14 mars, 2012, 20:01

TYCKER ATT DET SKALL VARA ENKELT ATT GÖRA RÄTT.

” BJÖRN AXÉN UTMANAR FLER I FRISÖRBRANSCHEN ATT TA ANSVAR FÖR SIN MILJÖPÅVERKAN MED MILJÖSYSTEMET GRÖN SALONG. ”

Många delar av frisörverksamheten genererar en hel del farligt avfall som påverkar miljön. Björn Axén’s målsättning är därför att genom en ak- tiv miljöstrategi uppnå en mindre miljöpåverkan och uppmanar därför med milösystemet Grön Sa- long alla i frisörbranschen att göra detsamma!

Björn Axén är Sveriges starkaste varumärke inom hårvård som i snart 50-år borgat för kvalitet. Kva- litet för oss betyder något som håller i läng- den, dvs är hållbart och här har vi ett stort ansvar som ledande inom branschen. Därför har vi valt att arbeta aktivt tillsammans med Stena Recyc- ling för att utveckla deras Grön Salong koncept.

Samarbetet känns självklart när Björn Axén’s vi- sion är att leda utvecklingen inom hårvård. Vi tycker det är av yttersta vikt att driva utvecklingen framåt utifrån samtida idéer och strömningar och vi arbetar med stor nyfikenhet på morgondagen.

– Vi får mycket frågor om miljön från våra kunder som är ytterst kvalitetsmedvetna. Björn Axén har nu en starkare och tydligare miljöprofil som visar sig både internt och externt. Alla våra salonger och vår frisörutbildning är anslutna till Grön Salong och vi satsar helhjärtat på att arbeta miljöriktigt, sä- ger Kristina Lindman, HR-ansvarig på Björn Axén.

Björn Axén har vunnit ett flertal globala priser inom skönhetsbranschen (Global Salon Business Awards), för vårt sätt att bedriva vår verksamhet på ett af- färsmässigt framgångsrikt och etiskt korrekt sätt. Om man betänker vad ordet ”ekonomi” egentligen betyder så är det ju ”läran om hushållandet av re- surser i ett tillstånd av knapphet”, och är det något vi vet idag är det att jordens resurser är begrän- sade i förhållande till totala önskemål och behov.

– Som människa har jag ett ansvar där mitt samvete i dessa frågor är en stark drivkraft. Jag har ett stort kon- taktnät inom branschen och jag känner att jag som fö- retagsledare för vårt varumärke har ett ansvar att vara ett gott föredöme, så ju fler jag lyckas påverka desto bättre, säger Johan Hellström, VD/Frisör Björn Axén.

Grön Salong konceptet fokuserar främst på farligt avfall men också på återvinning som är den nya stora trenden. Det Björn Axén gör i det dagliga arbetet är:

– sortera alla rester vid kemiska behandlingar såsom färg, blekning, permanentvätska osv.

– foliepapper som används vid behandlingen folieslingor sorteras och blir i slutändan återvunnen aluminium. Alla aerosolbehållare sorteras och återvinns till ny metall på ett miljöriktigt sätt.

– snålspolande kranar har installerats i alla shamponeringar på samtliga salonger inklusive Björn Axén Academy. Hela 30% mindre vatten förbrukas genom dem.

Alla medarbetare är otroligt engagerade även om det innebär några extra moment i det dagliga arbetet. Att vi även arbetar med Grön Salong på vår skola känns av yttersta vikt då det man lär sig tidigt enkelt blir en vana framöver. Björn Axén vill uppmärksamma och påverka genom att inspirera alla i branschen att ansluta sig till Grön Salong.

Det här är bara början på vår kamp för att uppmana alla att dra sitt strå till stacken och påverka för en mer hållbar utveckling. Så håll utkik efter vår kamp för en grönare frisörbransch.

Mer information om Grön Salong hittas på www. bjornaxen.se samt även www.stenarecycling.se.


Ett svar till “Björn Axén väljer grönt”

  1. jenny skriver:

    Äntligen! jag älskar den gröna och hälsosamma trenden. hoppas den håller i sig resten av litet 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "Sköna Nyheter":
Barwerd van der Plas-20130526 IMG_3141

Lily Collins – Ny ambassadör för Lancôme

Sköna Nyheter, Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:26

Maison Lancôme är stolt att presentera Lily Collins som ny varumärkesambassadör.   Som en ny stjärna i Hollywood spenderar Lily Collins sin mesta tid i USA där hon för tillfället bor, men hon ser även till att komma hem till hemlandet England so ofta som möjligt. Europeisk och amerikansk, barnbarn… Läs mer


veneer

Permanent lackning är Veneer.

Sköna Nyheter - 11 november, 2012, kl 18:27

  Den allra SENASTE produkten på marknaden som har kommit och satt den nya standarden vad gäller permanent lackning är Veneer. Cuccio´s allra senaste VENEER, 4:e generationens (semi) permanenta lackning. Till skillnad från många andra märken på marknaden så innehåller inte denna produkt någon form av nagellack, det är enbart… Läs mer


collection_main

Stylenomics – investera i essies höstkollektion

Okategoriserade, Sköna Nyheter - 9 september, 2012, kl 21:43

Lämna inget åt slumpen i höst! Det är ingen hemlighet att kvinnor är nyckelspelare inom ekonomin, och vilken fashionabel kontroll vi har över finanserna! Vi har lärt oss av finanskriser i det förflutna och spelar på säkra kort när det gäller att spendera och välja stil. Klassisk klädsel som gör… Läs mer


viva

Viva la Juicy La Fleur…

Sköna Nyheter, Skönhet - 8 augusti, 2012, kl 00:00

Livsstilsmärket Juicy Couture lanserar nu i augusti 2012 Viva la Juicy La Fleur – en ny tolkning av den ursprungliga bästsäljardoften Viva la Juicy. Viva la Juicy La Fleur är ett permanent tillskott till Viva la Juicy serien och har en sprudlande blomsterdoft som är mjukare och lättare än den… Läs mer


AnneSofieM_mg_3092

Stylingtips från Köpenhamns modevecka

Sköna Nyheter, Skönhet - 8 augusti, 2012, kl 13:36

Anne Sofie Madsen tog den danska modepresskåren med storm när hon hade sin examensvisning på Designhögskolan i Köpenhamn 2009. Hon fick stående ovationer och året efter blev Anne Sofie inbjuden till Londons modevecka för att visa sin höstkollektion på London Fashion Week’s Vauxhall Fashion Scout Show i februari 2010. Årets… Läs mer


adonia

För bra för att vara sant?

Sköna Nyheter, Skönhet - 7 juli, 2012, kl 08:50

Trolla bort celluliter på 9 minutermed Adonia Organics Legtone Serum Adonia Legtone Serum är krämen som halverar celluliters synlighet på endast nio minuter.  Efter sex veckors användning har celluliterna reducerats  med 72%*. Mirakelkrämen har på kort tid blivit den stora snackisen i Hollywood och finns på flera kändisars måste-ha-lista. Bland fansen finns Pamela Andersson,… Läs mer


restylane

Restylane Skinboosters

Sköna Nyheter - 6 juni, 2012, kl 13:11

Boosta din hy till max med fukt! I veckan var jag inbjuden till pressfrukost hos Atelier Restylane på Norrlandsgatan där jag fick bevittna något helt fantastiskt i skönhetsväg; Restylane Skinboosters.   Restylane Skinboosters är en behandling där man injicerar hyaluron-syra under hudytan för att maxa fuktnivån i huden, något som… Läs mer


maria

Alla kvinnor är vackra

I livet, Martas hörna, Sköna Nyheter - 6 juni, 2012, kl 20:12

”–Jag har en önskan om att göra varje kvinna om möjligt ännu vackrare” – säger Maria Åkerberg, grundare av Dermanord – Svensk hudvård AB. Sveriges enda 100% ekologiska hudvårdsmärke med egen tillverkning. Närproducerade och djupverkande produkter.   I mitten av maj var det dags för pressrelease av den senaste skapelsen… Läs mer


Nail_Shade_Range_Jpg500p

Vårlackade naglar

Elins Favoriter, Sköna Nyheter - 3 mars, 2012, kl 21:26

Vårens nagellack saknar definitivt inte färg. Precis som övrigt mode så har de flesta nagellacksmärken satsat på mycket färg i vår. De flesta är täckande och utan glitter. Om du sen vill ha pastell eller starkare kulörer spelar ingen roll. Utbudet är enorm och det är lätt att hitta passande… Läs mer


lorealmascara

Gazet testar mascaror

Sköna Nyheter, Skönhet - 3 mars, 2012, kl 12:07

YSL Mascara Volume Effet Faux Cils, 330 kr. Betyg: GGGG Klassisk borste som är tät men ändå lätt att komma nära roten. Lätt att bygga upp tjocka fransar med. Blir efter en tids användande aningen smulig. Men rekommenderas till dig som vill ha mycket fransar.  Köp här… d.j.v. beautenizer Volume… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se