Gazet  – Din sköna bulletin
eyeline

Skarpa ögon

Skönhet - 18 mars, 2012, 22:31

Älskar en perfekt eyeliner som ramar in ögat och får ögonfärgen att riktigt poppa. Det krävs precision, men övning ger färdighet och det är ingenting man ställer sig och gör innan ett viktigt möte eller en fest. Det är inte bara ögonfärgen som förstärks, speciellt i kombination med en skugga i kontrastfärg verkar ögonvitan ljusare och piggare. Men har du svårigheter att få produkten att få den raka precisa linje du vill? Har ögonpartiet djupa linjer så är det mkt svårare. Öva, öva, öva…..

OCH ha dessa råd i bakhuvudet:

Perfekt konsistens:

En liner som är flytande eller gele är att föredra kring det mycket känsliga ögonpartiet med tunnare hud än i övriga ansiktet. Det ger ett hårdare intryck en starkare look än en eye-liner penna.

Få på den:

Arbeta från det yttre hörnet och dra in mot näsan. Håll mjukt ner huden under ögan för att hålla huden stilla och använd korta fram-och -tillbaka strykningar för att skapa en precis linje. Upprepa på locket genom att försiktigt hålla huden stilla för en stabilare applicering.

Fokus:

Låt ögat vandra åt olika håll för att hjälpa dig få huden slät när du lägger linjen. Undre linjen gör du lättast med hakan sänkt och blicken uppåt in i spegeln. Motsatt gäller för övre raden; men se åt motsatts riktning som du arbetar på. T.ex; höger öga, då ser du åt höger om du jobbar i innervrån. Du vrider alltså näsan och tittar åt höger in i spegeln. Tvärtom för yttervrån. V:et i innervrån får du till om ser rakt in i spegeln.

Avslutning:

Städa upp lite ojämnheter och kladd med en bomullstop fuktad med lite lotion eller vatten på. Finns olika penslar för eyeliner, de flesta har medföljande i skruvtippen och ofta är dom tillräckliga. Men jag är kräsen och är van vid bra verktyg och vissa gör inte produkten rättvisa. Så kommer produkten i burk eller har större öppning använder jag snedskuren tunnare ögonbrynspensel. Linda Mehrens har helt underbara, www.lindamehrens.nordicshops.com.

Terre d'Oc Eye Liner

Den ekologiska Terre dÒc Eye Liner cirka 180 kr. fick toppbetyg av vår panel, penseln vara aningen kraftig.  Men alla var positivt överraskade. Sitter hela dagen fast den inte är vattenfast.

IsaDora Glossy Eyeliner
Budgetalternativet Glossy Eyeliner cirka 95 kr. från Isadora är vattenfast och oparfymerad. Applikatorn är lättanvänd. Riktigt prisvärd.

Shiseido Makeup Automatic Fine Eyeliner

Den lyxiga The Makeup Fine Eyeliner cirka 365 kr från Shiseido. Pennan/hylsan köper man refill till och det är stort plus. Ligger mycket bra i handen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "Skönhet":
ogonbryn

Kristinas Ögonbrynsskola

Skönhet - 9 september, 2015, kl 09:59

Ett par välformade ögonbryn kan göra mycket för ditt ansikte. Ögonbrynen ramar in dina ögon som tavelramen gör tavlan. Och en vacker tavla ska ju ha en vacker ram. För dig som inte har naturligt perfekta bryn (och vem har det av naturen?) finns det många hjälpmedel idag för att… Läs mer


PG-Beauty

När, var och hur i skönhet

Skönhet - 7 juli, 2015, kl 06:25

Gazet har många make-up artister som jobbar med oss. Vi bad Sini Siambalis svara på tre läsarfrågor. Ni har säkert många andra funderingar kring när, var och hur i skönhet. Ställ era frågor här nedan i kommentarsfältet så besvaras de av våra erfarna proffs. – Hur får jag min eyeliner… Läs mer


historia helenarubinstein

Sminkets historia: Mascara

Skönhet - 6 juni, 2015, kl 14:15

Makeup På 1800-talet kom föregångaren till dagens mascara. Då strök man på vaselinliknande oljor på fransarna. Snart tillsattes kol eller lampsvärta till fettet och när man lade till vattenfasta ämnen som harts eller kåda var den första vattenfasta mascaran född. Dåtidens mascara var ingen lättflytande historia. Innan blandningen kunde användas… Läs mer


bjornaxen

Gazets touperingsskola

Skönhet - 11 november, 2013, kl 00:01

Att ha eller inte ha mössa kalla dagar bestäms oftast inte av förnuftet utan av fåfängan. Denna vintern har visserligen varit mild med många har ändå låtit förnuftet tala och använt huvudbonad. Men platt mössfrisyr är inte smickrande. Statiskt hår är inte roligt. Med ”Touperingskolan” vänder du snabbt frisyren från… Läs mer


carita

Hur du väljer rätt hudkräm

Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:28

Att välja fuktkräm… Det verkar inte vara alltför stor uppgift när du skriver ner på din ”Att-göra-lista”: Köp fuktkräm. Men när du går upp och ner längs hyllorna i på Kicks eller annan stor välsorterad skönhetsbutik går det upp för dig att utbudet är övermäktigt. Du vänder på klacken och… Läs mer


Barwerd van der Plas-20130526 IMG_3141

Lily Collins – Ny ambassadör för Lancôme

Sköna Nyheter, Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:26

Maison Lancôme är stolt att presentera Lily Collins som ny varumärkesambassadör.   Som en ny stjärna i Hollywood spenderar Lily Collins sin mesta tid i USA där hon för tillfället bor, men hon ser även till att komma hem till hemlandet England so ofta som möjligt. Europeisk och amerikansk, barnbarn… Läs mer


Trind

HANDKRÄMER RECENSION

Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:42

Gazet´s Emma Säveby har tillsammans med en panel kladdat, kletat och bedömt handkrämer i olika prislägen. Höstens kyla har gått hårt åt våra händer och naglar.  Torr luft har gjort att naglar och hud börjar knaka och i värsta fall spricka. Motverka det genom att ge dina händer fukt och näring… Läs mer


valentines1

För alla hjärtan

I livet, Mode, Skönhet - 2 februari, 2013, kl 01:15

Alla hjärtans dag: dagen vi älskar att hata, eller hatar att erkänna att vi älskar. Befinner du dig i ett förhållande är den 14e februari en perfekt dag för att ge din partner en extra dos av kärlek och uppskattning. Är du singel, ja då är det lätt att ramla… Läs mer


Splash

Face off

Skönhet - 1 januari, 2013, kl 20:19

En peelings uppgift är att peela bort alla döda hudceller och få fram lystern i hyn. Även optimera hudens förmåga att ta till sig fukt och näring vi tillför med diverse hudvårdande produkter. Det är viktigt att skilja skrubbarna åt då det finns både finkorniga och grovkorniga. Vissa kan användas… Läs mer


paulaBegoun

Sminkpolisen Paula Begoun

I livet, Skönhet - 10 oktober, 2012, kl 21:26

Smart, rapp, engagerad, vetgirig! Så framstår författaren och konsumentaktivisten Paula Begoun, som vi träffade en sommardag i Stockholm. Hemma i USA är Paula känd som the cosmetics cop, sminkpolisen. I 25 år har hon granskat skönhetsindustrin, studerat produkters ingredienser, nagelfarit deras marknadsföring (Håller de vad de lovar?). Hon har skrivit… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se