Gazet  – Din sköna bulletin
ysl

Topp 9 mascaror!

Skönhet - 9 april, 2012, 09:00

För många kvinnor är mascaran den mest självklara sminkprodukten i sminkkväskan. Separerande, förlängande, volymgivande, ja till och med vibrerande (!) – idag finns en uppsjö av olika modeller på marknaden. GAZET har utsett de bästa topp 9 mascarorna!

Den första moderna mascaran uppfanns redan 1913 av kemisten T.L. Williams åt hans syster Mabel. Williams kom på den geniala idén att blanda kolpulver med vaselin för att framkalla en klibbig formula som borstades på fransarna för att få öppnare och piggare ögon. Kosmetikaföretaget Maybelline hade fötts (en kombination av systerns namn och ordet vaselin), och sedan dess har märket gått från att ursprungligen säljas via postorder till att bli ett av världens största kosmetikamärken.

Det sägs att var nionde kvinna äger en mascara, oavsett om de använder den eller inte. Men när sminkmärken kontinuerligt spottar ut nya modeller som lovar volym, separation och längd, är det svårt att hitta den ultimata mascaran.

Det många inte vet är att borstens utformning faktiskt är viktigare än själva formulan i hylsan. En tjock, tät borste med mycket ”borsthår” ger fylliga, tjocka fransar. En mindre tät borste är bra om man vill uppnå en mer naturlig look där fransarna bara svärtas och definieras. Sedan ett tag tillbaka finns även de mascaraor där borsten är gjorda av gummi för att ge längd och separation på fransarna.

 

Här är våra favoriter:

False Lash Effect Mascara Max Factor, pris: 175 kronor

En vinnare! Borste gjord av små gummipiggar som ger volym och separation utan att klumpa. Borsta på fler lager för en ännu mer dramatiskt look.

The Colossal Volum´ Express mascara Maybelline, pris: 139 kronor

Budgetversionen av den klassiska DIORSHOW-mascaran. Här får du nästintill samma effekt men för en mindre än en tredjedel av priset. Guld värd i sminkväskan!

Spectacular Extension Mascara Helena Rubinstein, pris: 320 kronor

En förlängande supermascara som lever upp till sitt namn. Helena Rubinstein är även riktigt duktiga på att ta fram bra bruna nyanser för de som vill ha ett mer naturligt resultat.

Flawless Definition Mascara. BareMinerals, pris: 365 kronor

Sitter mycket bra, lätt att tvätta bort, mycket skonsam mot känsliga ögon, mycket bra form på borsten.

The max Volume Flash Mascara, pris: 80 kronor

Mycket bra budgetmascara, borsten tycker jag om. Minus för svår avsminkning. Plus för rolig retrohylsa.

Shiseido Makeup Perfect Mascara, pris: 275 kronor.

Definitivt en vinnare. Allt i ett: Bygger både volym och längd.

Mascara Singulier YSL, pris: 299 kronor.

Klassiker som håller än idag. Plus för den lyxiga guldiga hylsan som gör sig fint i make-up väskan…

Lash Stiletto Maybelline, pris: 139 kronor.

Wow! Denna mascara ger samma effekt som ett par riktiga killer-heels en utekväll. Vilken boost! Mycket bra överlag helt enkelt.

Big Bold Mascara IsaDora, pris: 139 kronor.

Stor i både borste och volym. För riktigt fylliga och långa fransar.

 

 

Bild: YSL


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "Skönhet":
ogonbryn

Kristinas Ögonbrynsskola

Skönhet - 9 september, 2015, kl 09:59

Ett par välformade ögonbryn kan göra mycket för ditt ansikte. Ögonbrynen ramar in dina ögon som tavelramen gör tavlan. Och en vacker tavla ska ju ha en vacker ram. För dig som inte har naturligt perfekta bryn (och vem har det av naturen?) finns det många hjälpmedel idag för att… Läs mer


PG-Beauty

När, var och hur i skönhet

Skönhet - 7 juli, 2015, kl 06:25

Gazet har många make-up artister som jobbar med oss. Vi bad Sini Siambalis svara på tre läsarfrågor. Ni har säkert många andra funderingar kring när, var och hur i skönhet. Ställ era frågor här nedan i kommentarsfältet så besvaras de av våra erfarna proffs. – Hur får jag min eyeliner… Läs mer


historia helenarubinstein

Sminkets historia: Mascara

Skönhet - 6 juni, 2015, kl 14:15

Makeup På 1800-talet kom föregångaren till dagens mascara. Då strök man på vaselinliknande oljor på fransarna. Snart tillsattes kol eller lampsvärta till fettet och när man lade till vattenfasta ämnen som harts eller kåda var den första vattenfasta mascaran född. Dåtidens mascara var ingen lättflytande historia. Innan blandningen kunde användas… Läs mer


bjornaxen

Gazets touperingsskola

Skönhet - 11 november, 2013, kl 00:01

Att ha eller inte ha mössa kalla dagar bestäms oftast inte av förnuftet utan av fåfängan. Denna vintern har visserligen varit mild med många har ändå låtit förnuftet tala och använt huvudbonad. Men platt mössfrisyr är inte smickrande. Statiskt hår är inte roligt. Med ”Touperingskolan” vänder du snabbt frisyren från… Läs mer


carita

Hur du väljer rätt hudkräm

Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:28

Att välja fuktkräm… Det verkar inte vara alltför stor uppgift när du skriver ner på din ”Att-göra-lista”: Köp fuktkräm. Men när du går upp och ner längs hyllorna i på Kicks eller annan stor välsorterad skönhetsbutik går det upp för dig att utbudet är övermäktigt. Du vänder på klacken och… Läs mer


Barwerd van der Plas-20130526 IMG_3141

Lily Collins – Ny ambassadör för Lancôme

Sköna Nyheter, Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:26

Maison Lancôme är stolt att presentera Lily Collins som ny varumärkesambassadör.   Som en ny stjärna i Hollywood spenderar Lily Collins sin mesta tid i USA där hon för tillfället bor, men hon ser även till att komma hem till hemlandet England so ofta som möjligt. Europeisk och amerikansk, barnbarn… Läs mer


Trind

HANDKRÄMER RECENSION

Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:42

Gazet´s Emma Säveby har tillsammans med en panel kladdat, kletat och bedömt handkrämer i olika prislägen. Höstens kyla har gått hårt åt våra händer och naglar.  Torr luft har gjort att naglar och hud börjar knaka och i värsta fall spricka. Motverka det genom att ge dina händer fukt och näring… Läs mer


valentines1

För alla hjärtan

I livet, Mode, Skönhet - 2 februari, 2013, kl 01:15

Alla hjärtans dag: dagen vi älskar att hata, eller hatar att erkänna att vi älskar. Befinner du dig i ett förhållande är den 14e februari en perfekt dag för att ge din partner en extra dos av kärlek och uppskattning. Är du singel, ja då är det lätt att ramla… Läs mer


Splash

Face off

Skönhet - 1 januari, 2013, kl 20:19

En peelings uppgift är att peela bort alla döda hudceller och få fram lystern i hyn. Även optimera hudens förmåga att ta till sig fukt och näring vi tillför med diverse hudvårdande produkter. Det är viktigt att skilja skrubbarna åt då det finns både finkorniga och grovkorniga. Vissa kan användas… Läs mer


paulaBegoun

Sminkpolisen Paula Begoun

I livet, Skönhet - 10 oktober, 2012, kl 21:26

Smart, rapp, engagerad, vetgirig! Så framstår författaren och konsumentaktivisten Paula Begoun, som vi träffade en sommardag i Stockholm. Hemma i USA är Paula känd som the cosmetics cop, sminkpolisen. I 25 år har hon granskat skönhetsindustrin, studerat produkters ingredienser, nagelfarit deras marknadsföring (Håller de vad de lovar?). Hon har skrivit… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se