Gazet  – Din sköna bulletin
sparris

Sparris mättar som ett skämt

I livet, Okategoriserade, Therese mc Donald - 18 april, 2012, 17:55

Sitter här och stirrar i min filmjölk och undrar vad som hände? Varför jag vaknar den här morgonen och känner mig sugen på rostbiff, biffstek eller hederliga prinskorvar doppade i kungs gelé. Min hunger är så stark att jag vaknar tidigare än klockan ringer, på en vardag. Vilket bör betraktas som första stadiet i vad som komma skall bli en grav störning.

Snurrar filmjölken och försöker förstå. Varför känns min mage urholkad?
Vad käkade jag i går? Vanligtvis bör maten från gårdagen följa med en bit in på ny dag. Middagen skall ligga som ett galler och skydda.

JA, vad hände igår egentligen?

Jo, H kommer hem med en röd påse. Påsen bär ICA:s sigill vilket oftast innefattar mat. Lättsamt börjar hon packa upp och visar mig långa, mintgröna stavar som sitter samman med ett gummiband. Vid första anblicken tror jag att det är rasta hår som hon köpt men ser snart verkligheten. Sparris.

De åker i grytan.

Hon tar fram en mango. Hackar den. Fint.

Lite skinka och sedan några SMÅ tomater.

Detta blandas till någon form av sallad, sparrisen kokas och det tillreds en gul sås. Vet inte vad såsen heter men o ´boy vad hon vispar.

God blir den.

Allt läggs upp på ett stort fat och tallrikar plockas fram – i ett desperat försök tittar jag till höger och vänster på diskbänken. Mina ögon söker maten. Jag ser sparris.

Sparris och jag är det som gäller. Alltså man kan inte äta sparris och se på hockey?

Det är ungefär lika troligt som att det serveras bratwurst på symöten.

Jag säger inget.

Äter sparrisen och doppar efter instruktioner i såsen medan jag ihärdigt kastar in skinka i mitt glufsande gap. H ser ogillande på mig och visar mig på sparrisen. Rastahåret.

Jag tar en. H blir glad.

 

Vi håller på så där en stund tills middagen är klar. Ganska så snabbt går måltiden och när vi börjar lyfta bort våra tallrikar så gör magen volter. Magen är uppvärmd. Den vill ha varmrätt.

Magen får vatten och snus – till hockeyn. Detta välblandat med sparris, snabbvispad sås och skinkbitar. Vill inte vara bitter men känner inte annat än att både jag och magen blivit lurade.

Av gulgrönt rasta hår.

 

Nu fil. Fan, puffarna är slut också. Slät fil får det bli.

Kurr.

Kul.

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


parmesan_bild-300x300 ESTELLEBANNER

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se