Gazet  – Din sköna bulletin
annika

Så överlever du i REA djungeln

I livet, Mode - 1 juli, 2012, 18:55

Nu är reorna i full gång i de flesta affärer.  Man kan inte gå in i någon butik utan att mötas av skyltar med nedsatt pris. Visst kan man göra fynd på rea. Och man känner sig aldrig så nöjd som när man kommer hem och säger till mannen ”men titta jag har faktiskt tjänat 500 kr på att köpa det nu”. Plagget man tittat och dreglat över men inte haft råd med. Och som i reklamen ”Plötsligt händer det”….då den hänger där i snurran för kläder med nedsatt pris och hittas till och med i rätt storlek – Lyckan är gjord!

Men så finns även den motsatta situationen. Man har sparat hela vintern till plagget man velat ha. Köpt det till ordinariepris och till sin fasa ser man det  två veckor efteråt är  på halvapriset. Då vill man bara slita sitt hår och förbanna sig själv för att man inte kunnat räkna ut det. När man vet att det snart är rea kanske man ska vänta någon vecka för att se om just det plagget dyker upp på reahyllorna.

Här kommer några tips på vad man kan tänka på för att kunna göra dessa fynd man känner sig så nöjd med, eller få styrkan att strunta i ett köp som man kommer att ångra.

 

– Innan rean början kan du gå runt i butikerna och skriva upp vad du gillar. Och helst också prova dem så du vet vilken storlek du ska ha så slipper du det på readagen.

– Undvik modeplagg och håll dig till plagg med god kvalitét.

– Ta på dig kläder som är enkla att hoppa i och ur om du behöver prova kläder.

– Finns inte din storlek, låt bli att köpa. Du kommer varken att trivas i plagget eller använda det som det inte sitter snyggt eller känns bekvämt.

– Köp inte plagget bara för märket. Känn att du verkligen tycker om plagget, annars kommer det att hamna längst in i garderoben oanvänt.

– Stirra dig inte blind på rea procenten. Om du inte kommer att använda plagget så spelar det ingen roll hur mycket det är nedsatt. Det är ändå slöseri med pengar.

– Tänk på att fråga om det är bytesrätt på reavarorna. Man kan inte ta för givet att man får returnera nedsatta varor.

Lycka till bland reahyllorna och hoppas att ni gör något riktigt fynd!!

 

 

 


Ett svar till “Så överlever du i REA djungeln”

  1. Lisbeth skriver:

    Tack för tipsen. Som tur är så brukar jag inte gräma mig över att ha missat och köpt ett plagg till ordinarie istället för att vänta till rean. När jag köper så är det för att jag gärna vill ha just det plagget samt ska tilläggas ha råd med det. När jag gör fynd är det extrema fynd. De som jag inte skulle köpa alls till ordinarie men tycker är snygga. Halva reapriset sitter fint då. i år har jag bara gluttat på reorna. Vi åker ju till England om två veckor. Där blir det shoppa av det kan du ge dig den på.
    Ha ett fint slut på veckan
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


parmesan_bild-300x300 ESTELLEBANNER

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se