Gazet  – Din sköna bulletin
hangmatta

Författarna du vill dela hängmattan med!

I livet - 27 juli, 2012, 11:28

Att slappna av på en varm sandstrand eller en i hängmatta i en lummig trädgård är det optimala sättet att tillbringa semestern på och när man väl ligger där så vill man gärna ha något att sysselsätta sig med. Gazets Emma Kreü tipsar om författarna som du helst delar solstol med!

Mons Kallentoft
Malin Fors super, svär och sabbar sitt liv, men är helt fenomenal på att lösa brott och spåra upp sjuka mördare! Första boken om henne, ”Midvinterblod” utspelar sig mitt i den iskalla vintern i Östergötland, där en kropp hittas, mördad på ett sätt som påminner om ett människooffer från asatron. Befriande spännande och kylslaget, nästan så att man måste slå filten över sig, trots att man läser i solen…

Simona Ahrnstedt
Vill du ha välskriven, romantisk, svensk litteratur som utspelar sig på sent 1800-tal? Klart att du vill! Hugg ”Överenskommelser” i förbifarten och du kommer att bränna dig i solen för att du blir så fast att du glömmer att smörja in dig mellan varven! Glöm inte att ställa en äggklocka, annars blir det att läsa inomhus resten av semestern.

Edmund De Waal
Det är juli månad och jag har redan hittat årets bästa läsning! Snäll som jag av delar jag självklart med mig till alla som är intresserade. De Waals ”Haren med bärnstensögon” är en blandning av släktkrönika, konsthistoria och självbiografi som fick mig att både gråta och skratta, vilket jag unnar er alla!

E.L. James
Efter 20 miljoner sålda böcker har EL James på kort tid nått kultstatus med sin sexosande ” Fifty Shades of Grey”, om oskuldsfulla Anastasia och rovdjuret Mr. Grey. Personligen finner jag det oerhört intressant att västvärldens kvinnor går i trans över en bok som ens diskuterar ”anal fisting”, även om det är på ett oskyldigt vis. Men läs boken och döm själv!

Marian Keyes
En Klassiker för alla hängmatts-aspiranter! Keyes rostar aldrig, hennes böcker är roliga, snabblästa och får en att jäsa i solen! Ständigt aktuell och tillgänglig, glad och solig, perfekt för sommaren! Personliga favoriten är ”Sushi för nybörjare”, men alla är vi olika, kör så det ryker!

Bild: Hängmatta.nu mer… 


Ett svar till “Författarna du vill dela hängmattan med!”

  1. Kaj Ellegaard skriver:

    Lõnkar Bild hängmatta:
    http://www.hangmattor.nu/product.asp?product=40
    Foto Copyright: Kaj Ellegaard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se