Gazet  – Din sköna bulletin
hypnose

Åsa Östergren har svaren

Skönhet - 29 juli, 2012, 12:22

Superduktiga make-up artisten Åsa Östergren ger svar på Gazets läsarfrågor. Fortsätt skicka in frågor. Ingen fråga är för dum.

Hur ofta ska jag tvätta håret?

Jag har hört att det sliter på håret att tvätta det för mycket. Hur ofta ska jag tvätta mitt hår?
Linda.

 

Att tvätta håret varje dag sliter otroligt mycket. Ditt hår mår bra av sitt naturiga fettlager och gynnas därför om du tvättar det mer sällan. Dessutom kan din hårbotten börja överproducera fett för att kompensera att du tvättar bort dina naturliga fetter, vilket gör att du får fett hår ännu snabbare. Låt ditt hår vänja sig vid att schamponeras mer sällan, allra helst bara var tredje dag. Det tar ungefär en månad för ditt hår att vänja sig vid din nya tvättrutin, men håll ut. Ditt hår kommer att bli friskare och vackrare.

Tänk också på att inte använda för mycket schampo när du tvättar håret. En klick stor som en femkrona räcker till de flesta hår. Däremot kan du använda massor av balsam. I hårbotten kan balsam göra att ditt hår ser fett ut snabbare, så koncentrera dig på längderna från öronen och nedåt.

 

 

Hur väljer jag hårfärg?

Jag är sugen på att byta hårfärg, men tycker att det är svårt att hitta rätt. Hur vet jag vilka hårfärger som passar mig bäst?
Johanna

 

Utgå från dina egna färger när du väljer ny hårfärg. Titta på din hudton och din ögonfärg och avgör om dina egna färger är kalla eller varma och välj en färgton som harmoniserar. Tänk även på vilken färg på kläder du brukar gilla. Din nya hårfärg ska passa både till ditt ansikte och till din garderob.

 

 

 

Hur sminkar jag större ögon?

Jag har ganska små ögon och skulle vilja få dem att se större ut. Hur kan jag sminka mig för att ge intrycket av större ögon?
Sophia

 

Med rätt skuggning och enkla trick kan du få dina ögon att se betydligt större ut.

Det snabbaste och enklaste knepet att få ögonen att se större ut är att borsta på lite extra mascara både på de undre och de övre fransarna. Mer mascara ger intrycket av större ögon direkt.

Även hur du lägger ögonskuggan spelar in. Maximalt förstorande effekt får du om du lämnar ögonlocket ljust och skuggar i globlinjen och intill fransarna under ögat. Våga tona ut ögonsuggan en bit under ögat och bind ihop skuggningen med globskuggan. Vill du öppna ögat ytterligare kan du måla krämvit kajalpenna innanför de nedre ögonfransarna.

Hypnôse Drama Mascara från Lancôme ca. 315 kr. för maximala fransar. Finns här…

 

 

Hållbar uppsättning?

När jag sätter upp mitt hår rasar det efter bara någon timme. Finns det något smart sätt att få min uppsättning att hålla bättre?
Carina

 

För att få en uppsättning som håller hela dagen och kvällen gäller det att arbeta från grunden. Tuppera lätt vid hårbotten och arbeta fram en bra form tillsammans med en volymspray. Torrschampo eller sprayvax är också bra som grund, eftersom det tar bort silkigheten i ditt hår och gör det mer lättarbetat.

Fäst därefter upp håret slingvis när du börjar uppsättningen så att det inte blir för mycket tyngd på varje hårnål. Skapa fästen av tuppering där hårnålarna kan fästa så får du en mer hållbar frisyr. Sätter du  hårnålarna i kors så låser de varandra och glider inte ur uppsättningen.

Dust it från Schwarzkopf, 159 kr. Volymprodukt som gör håret lättarbetat och som får din frisyr att hålla. Finns här…

 

 

 

Vad gör en primer?

Varför är det bra att använda en primer? Jag funderar på att köpa en, men förstår inte hur jag ska använda den.
Karin

 

Det finns flera sorters primers, till exempel för ansiktet, ögonlocken, ögonfransarna eller läpparna. En primer förbereder underlaget för din makeup. I ansiktet ger den en jämnare hudyta som din foundation fäster jämnare och bättre på. En primer för fransarna hjälper istället till att skapa en längre och tjockare bas så att dina ögonfransar ser fylligare ut när mascaran målas på.

1. Primer för ansiktet. Ageless Primer från Dermaglow ca. 695 kr. Finns här…

2. Primer för ögonlocken. Eyeshadow primer från Lumene ca. 109 kr. Finns här…

3. Primer för ögonfransarna. Ôscillation powerbooster från Lancôme ca. 350 kr. Finns här…

4. Primer för läpparna. Lip base från Mac ca. 180 kr. Finns här…

 

 

 

Djurtestat?

Hur testas produkter som inte testas på djur och hur vet jag att de inte är djurtestade?
Emma

 

Sedan 2004 får kosmetiska produkter inte testas på djur, så du behöver inte oroa dig för att din makeup är djurtestad.

Kosmetika testas först på konstgjord hud och när produkten anses säker testas den sedan på människor. Den konstgjorda huden odlas fram av hudceller och har därför samma egenskaper som mänsklig hud. Samma slags konstgjorda hud används till exempel vid läkning av svåra brännskador.

 

 

Fin lyster?

Hur sminkar jag fram fin lyster? Jag är rädd för att det ska se flottigt ut.
Jessica

 

Att fuska lyster på rätt ställen i ansiktet är hemligheten. Lägg skimmer på kindbenets högsta punkt, i ögats inre vrå, under ögonbrynet, i amorbågen och mitt på plutmunnen. Använd produkter som känns lätta och skira i resten av ansiktet. Prova skimrande puder. Blanda skimmer med ett matt puder så får du en svagt skimrande look. Satsa också på en foundation med lyster.

 

 

Buskiga bryn?

Mina ögonbryn är buskiga och svåra att få snygga. Hur formar jag dem bäst?
Sara

 

Ögonbryn som är fylliga av naturen blir finast att lämna neutrala, helt utan ögonbrynspenna. Färga iställlet ögonbrynen och plocka dem sedan försiktigt underifrån till en fin båge. Avsluta med en gel som håller dem på plats.

Fixerande gel för ögonbrynen från Face Stockholm ca. 155 kronor. Finns här…

 

 

Svullna ögon?

Mina ögon blir lätt väldigt svullna. Hur får jag bort påsigheten?
Lina

 

Sömn, stress och diet påverkar huden runt ögonen, som är tunnare än någon annanstans på kroppen. Prova svalkande och svullnadsdämpande produkter. Titta efter produkter som innehåller fuktbindande ingredienser och skyddande vitaminerna A, C och E. Ett tips är att lägga krämen i kylskåpet en stund innan du applicerar den. Kylan känns skön och dämpar svullnad.

Total Eye Carefrån Dermalogica, 490 kronor. Vårdande ögonkräm. Finns här…

 

 

Svagt hår?

Vad kan jag göra åt mitt svaga hår? Det går av och vill aldrig växa sig långt.
Anna

Vård och skydd är nyckelorden för ditt sköra hår. Bygg upp håret med hjälp av inpackningar och ha i värmeskyddande produkter så att håret inte slits för mycket av värmen från hårfönen och stylingverktyg. Att toppa håret regelbundet ger bättre växtkraft, eftersom ditt hår inte slits lika lätt om det är starkt i topparna. Silikondroppar, som binder ihop topparna, är annars bra om du inte vill klippa dig så ofta.

Bild: Lancome / Hypnose Mer…

 

 

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "Skönhet":
ogonbryn

Kristinas Ögonbrynsskola

Skönhet - 9 september, 2015, kl 09:59

Ett par välformade ögonbryn kan göra mycket för ditt ansikte. Ögonbrynen ramar in dina ögon som tavelramen gör tavlan. Och en vacker tavla ska ju ha en vacker ram. För dig som inte har naturligt perfekta bryn (och vem har det av naturen?) finns det många hjälpmedel idag för att… Läs mer


PG-Beauty

När, var och hur i skönhet

Skönhet - 7 juli, 2015, kl 06:25

Gazet har många make-up artister som jobbar med oss. Vi bad Sini Siambalis svara på tre läsarfrågor. Ni har säkert många andra funderingar kring när, var och hur i skönhet. Ställ era frågor här nedan i kommentarsfältet så besvaras de av våra erfarna proffs. – Hur får jag min eyeliner… Läs mer


historia helenarubinstein

Sminkets historia: Mascara

Skönhet - 6 juni, 2015, kl 14:15

Makeup På 1800-talet kom föregångaren till dagens mascara. Då strök man på vaselinliknande oljor på fransarna. Snart tillsattes kol eller lampsvärta till fettet och när man lade till vattenfasta ämnen som harts eller kåda var den första vattenfasta mascaran född. Dåtidens mascara var ingen lättflytande historia. Innan blandningen kunde användas… Läs mer


bjornaxen

Gazets touperingsskola

Skönhet - 11 november, 2013, kl 00:01

Att ha eller inte ha mössa kalla dagar bestäms oftast inte av förnuftet utan av fåfängan. Denna vintern har visserligen varit mild med många har ändå låtit förnuftet tala och använt huvudbonad. Men platt mössfrisyr är inte smickrande. Statiskt hår är inte roligt. Med ”Touperingskolan” vänder du snabbt frisyren från… Läs mer


carita

Hur du väljer rätt hudkräm

Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:28

Att välja fuktkräm… Det verkar inte vara alltför stor uppgift när du skriver ner på din ”Att-göra-lista”: Köp fuktkräm. Men när du går upp och ner längs hyllorna i på Kicks eller annan stor välsorterad skönhetsbutik går det upp för dig att utbudet är övermäktigt. Du vänder på klacken och… Läs mer


Barwerd van der Plas-20130526 IMG_3141

Lily Collins – Ny ambassadör för Lancôme

Sköna Nyheter, Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:26

Maison Lancôme är stolt att presentera Lily Collins som ny varumärkesambassadör.   Som en ny stjärna i Hollywood spenderar Lily Collins sin mesta tid i USA där hon för tillfället bor, men hon ser även till att komma hem till hemlandet England so ofta som möjligt. Europeisk och amerikansk, barnbarn… Läs mer


Trind

HANDKRÄMER RECENSION

Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:42

Gazet´s Emma Säveby har tillsammans med en panel kladdat, kletat och bedömt handkrämer i olika prislägen. Höstens kyla har gått hårt åt våra händer och naglar.  Torr luft har gjort att naglar och hud börjar knaka och i värsta fall spricka. Motverka det genom att ge dina händer fukt och näring… Läs mer


valentines1

För alla hjärtan

I livet, Mode, Skönhet - 2 februari, 2013, kl 01:15

Alla hjärtans dag: dagen vi älskar att hata, eller hatar att erkänna att vi älskar. Befinner du dig i ett förhållande är den 14e februari en perfekt dag för att ge din partner en extra dos av kärlek och uppskattning. Är du singel, ja då är det lätt att ramla… Läs mer


Splash

Face off

Skönhet - 1 januari, 2013, kl 20:19

En peelings uppgift är att peela bort alla döda hudceller och få fram lystern i hyn. Även optimera hudens förmåga att ta till sig fukt och näring vi tillför med diverse hudvårdande produkter. Det är viktigt att skilja skrubbarna åt då det finns både finkorniga och grovkorniga. Vissa kan användas… Läs mer


paulaBegoun

Sminkpolisen Paula Begoun

I livet, Skönhet - 10 oktober, 2012, kl 21:26

Smart, rapp, engagerad, vetgirig! Så framstår författaren och konsumentaktivisten Paula Begoun, som vi träffade en sommardag i Stockholm. Hemma i USA är Paula känd som the cosmetics cop, sminkpolisen. I 25 år har hon granskat skönhetsindustrin, studerat produkters ingredienser, nagelfarit deras marknadsföring (Håller de vad de lovar?). Hon har skrivit… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se