Gazet  – Din sköna bulletin
olympics

OS – varför gjorde du slut med oss?

I livet, Therese mc Donald - 13 augusti, 2012, 21:37

Ännu en gång har de olympiska spelen tagit slut. Fyra år av uppladdning, snack och väntan tog oss med ett svånggrepp. Äntligen var det dags. London, baby – kom igen. Världen stod still och England var dokusåpakändis i sitt eget Big Brotherhus. Vrålen, glädjeskutten och millimetrarna nagelfors och innan vi ens hunnit stava rätt till Queen Elisabeth så förvann OS ut genom samma dörr som facebookaktien gjorde tidigare i år. OS hann ju knappt börja för guds skull. Jag ser ju det fortfarande framför mig.

En pampig invigning som med sin kraftfulla dynamik tog världen i ett järngrepp. Dekoren var minutiös, dansen koreograferad och idéerna lika vassa som en japansk matlagningskniv. Själen vibrerade från Quebec i norr till de karga afrikanska bergen och även ryssvodkan åkte nog i vrångstrupen av rödnosarna bortom Kremls grindar. Börjar man sedan fundera på invigningens budget kan jag garantera att den direkt räddat Grekland från konkurs, ja vad fanken, kanske även Spanien och likväl Italien hade fått sig ett uppskjut.

London ”had us at hello” och följde sedan upp med en efterfest av sådant prål och perfektion samt lyx att jag personligen spottade mitt snacks till Skånes sydkust.

Okej då, alla kanske inte tyckte finalen var lika häpnadsväckande – Apples personal brukar vanligtvis kalla tillställningar av denna dignitet för personalfest.  Men vi andra skakade i benen och hade svettränder på mindre smickrande ställen. Fascination även mot idrotten, prestationerna och världsrekorden dessa fjorton dagar var så kraftiga att jag mest mumlade nehandertalar svenska de få gånger som någon i min direkta närhet tilltalade mig. Eller förresten, kanske viftade jag mest avvärjande med händerna. Lyfte jag en klubba? Äsch, jag vet inte.

Drygheten och hårt-knipande-engelska-rövhalvor var också signifikativt för detta Olympiska spel och med det musikaliska badkar som britterna har att ösa ur så ser jag noll konstigheter med den attityden samt att även Freddie Mercury bestämde sig för att lagom till finalkvällen uppstiga från det döda. Inte nog med att han var rosig och fin han levererade som bara han kan.  Det var ett musikaliskt crescendo då jag för fem minuter trodde han suttit i ett begagnat linneskåp och knaprat bromsmedicin i tjugoett år.  Jädrar vad han är saknad. Tanken slog mig även hur Freddie måste tänkt kring sporten Grekisk-romersk brottning. Eller såg han det ens som en sport? Brydde han sig? Kanske sammanfattade han det bara med ett enda ord – förspel?

Nåja.

Ja, just det – förutom OS galna start och mål så var det ju lite sport som hände också. Vi svenskar fick chansen att bli upprymda över lite medaljer och Usain Bolt visade att han likt Obelix trillat ner i grytan som ung. Det var som vanligt när det gällde förhandstipsen att inga trillade in. Andre Pops hade med grym ackuratess klätt ut sig till Kalles Kaviar killen och Therese Alshammar svalde som vanligt för mycket vatten i sitt första (samt sista) dyk. Men vad gör det? Inget alls. Vi är inte svenskar, letter eller moçambikier i en tid som denna – vi är ett enat folk som alla är betuttade i OS och tillika kära i London och nu likt en trasig sommarkatt har dessa två stängt dörren, bommat igen fönstren och tillslut dumpat oss.

Jag är inte bitter. Jag är inte sur.  JAG är förkrossad.

Frågor på det?

 


Ett svar till “OS – varför gjorde du slut med oss?”

  1. Linda skriver:

    Hej!
    Vill bara påpeka att OS inte är slut helt ännu, vi har paralympics nu! Och det är minst lika spännande! =) Inget illa menat, men vill inte att det ska glömmas bort! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se