Gazet  – Din sköna bulletin
lumenegeneral

Gazet betygsätter ögonsminkborttagning

Skönhet - 10 september, 2012, 02:00

Vår mascaraexpert Emma Sävenby har gjort ett urval av vanliga rengöringsprodukter för att få bort ögonsmink. Här ger hon utförlig förklaring till hur hon upplevde de 5 produkterna.

L 300 – Eye Make–Up Remover 100 ml. 69 kr.   GG


Beskrivning: ”En mild och effektiv rengöring för den känsliga huden kring ögonen”
Doft: Oparfymerad
Konsistens: Vattnig

Den här ögonsminksborttagningen är inte så effektiv då det krävs mycket arbete för att ta bort sminket, vilket gör att det i slutändan inte känns så snällt mot huden när man måste använda mycket. Inte heller är den dryg. Mot kraftigare sminkningar är den här removern alltså inte att rekommendera.
Ett plus är däremot att den är oljefri vilket gör att det inte lämnar som en hinna efter sig runt ögonen som vissa sminkborttagningar kan göra. Jag har känt av en del stickningar och svidande känsla i ögonen om jag fått in produkten i ögonen. Efter lite research har jag sett att det hänt en del andra användare med, vilket drar ner produkten i mina ögon och gör att jag inte riktigt anser att den är mild. Finns här…

Lumene – Waterproof Eye Makeup Remover 100 ml. 85 kr. GG

Beskrivning: ”En oparfymerad ögonmakeup-remover för vattenfast makeup. Lämplig för känsliga ögon”
Doft: Oparfymerad
Konsistens: Vattnig

Den här ögonsminkborttagningen från Lumene gör inte riktigt sitt jobb, att ta bort vattenfast smink.
Att få bort vattenfast eyeliner blev en tuff uppgift och removern i sig är inte dryg, man måste använda väldigt mycket för att kunna få bort sminket. Självklart beror det på vilka vattenfasta produkter man använder, men att behöva stå länge med att få bort sitt smink är nog något de flesta vill undvika. Removern passar däremot mycket bättre till enklare vardagssminkningar, då den är mer effektiv och inte behövs mycket av.
Som helhet är det en bra remover men den kanske inte riktigt håller vad den lovar. Svider inte i ögonen.

Yves Rocher- Gentle Makeup Remover – Sensitive Eyes 125 ml. 39:50 kr.


Beskrivning: ”Tar skonsamt bort alla spår av makeup. Lugnar och ger en fräsch känsla. Lämplig för känsliga ögon och kontaktlinsbärare”
Doft: Lätt fräsch doft som är behaglig och inte för stark
Konsistens: Vattnig

Yves Rochers ögonsminksborttagning känns väldigt snäll mot ögonen och håller vad den lovar, då den inte irriterar huden kring ögonen eller svider.
Dock krävs det lite arbete att få bort allt smink, men detta kan man lätt bortse ifrån då produkten i sig känns väldigt snäll mot ögonen.
Den behagliga doften gör att man gladeligen använder removern igen.
Removern från Yves Rocher är även utan parabener och behöver inte sköljas av, även fast det kan kännas nödvändigt i vissa fall att skölja av ansiktet på grund av sminkrester. Men i detta fall känns det inte konstigt att lämna huden som den är då den känns frisk och återfuktad.
Flaskan ser lika fräsch ut som huden känns när man använt produkten- ett stort plus! Finns här…

Isadora Mild Eye Make-Up Remover 100 ml. 65 kr. GGG+


Beskrivning: ”Mild oljefri ögon make-up remover. Oparfymerad”
Doft: Oparfymerad
Konsistens: Vattnig
I sig är den här produkten ganska trist, kan bero på den enkla lilla flaskan som inte tilltalar speciellt mycket, och i djungeln av alla ögonsminksborttagningar vill jag ha en flaska som känns personlig och tilltalande.
Removern känns snäll mot ögonen, tar bort ögonmake-up och fungerar som den ska för en remover i budgetklassen.
Den här removern är kanske inte att rekommendera till de som vill få bort en kraftigare sminkning. Men i sig är produkten bra och den får ett plus i kanten för att den är oljefri. Finns här…

Biotherm- Biocils Eye Make-Up Removal Care 125 ml. 230 kr. GGGG+


Beskrivning: “Anti-lash loss effect. Vackra fransar med bättre kvalitet. Lämplig för känsliga ögon. Vattenfast”
Doft: Frisk, inte stark
Konsistens: Vattnig
Den här ögonsminkborttagningen är väldigt bra, räcker länge då den är väldigt dryg och därför ekonomisk. Man behöver verkligen inte mycket för att ta bort sitt smink. Removern luktar friskt och känns skonsam mot ögonen.
Denna remover fungerar bra mot såväl kraftigare sminkningar som vardagssminkningar och som tidigare skrivet behövs inte mycket alls för ett fint resultat.
Flaskan är väldigt fin och ger ett mycket seriöst intryck och en personlig touch. Detta är en produkt som jag kan tänka mig köpa igen, en personlig favorit eftersom den ger ett bra resultat och fungerar för alla typer av tillfällen. Finns här…

Bild: Lumene


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "Skönhet":
ogonbryn

Kristinas Ögonbrynsskola

Skönhet - 9 september, 2015, kl 09:59

Ett par välformade ögonbryn kan göra mycket för ditt ansikte. Ögonbrynen ramar in dina ögon som tavelramen gör tavlan. Och en vacker tavla ska ju ha en vacker ram. För dig som inte har naturligt perfekta bryn (och vem har det av naturen?) finns det många hjälpmedel idag för att… Läs mer


PG-Beauty

När, var och hur i skönhet

Skönhet - 7 juli, 2015, kl 06:25

Gazet har många make-up artister som jobbar med oss. Vi bad Sini Siambalis svara på tre läsarfrågor. Ni har säkert många andra funderingar kring när, var och hur i skönhet. Ställ era frågor här nedan i kommentarsfältet så besvaras de av våra erfarna proffs. – Hur får jag min eyeliner… Läs mer


historia helenarubinstein

Sminkets historia: Mascara

Skönhet - 6 juni, 2015, kl 14:15

Makeup På 1800-talet kom föregångaren till dagens mascara. Då strök man på vaselinliknande oljor på fransarna. Snart tillsattes kol eller lampsvärta till fettet och när man lade till vattenfasta ämnen som harts eller kåda var den första vattenfasta mascaran född. Dåtidens mascara var ingen lättflytande historia. Innan blandningen kunde användas… Läs mer


bjornaxen

Gazets touperingsskola

Skönhet - 11 november, 2013, kl 00:01

Att ha eller inte ha mössa kalla dagar bestäms oftast inte av förnuftet utan av fåfängan. Denna vintern har visserligen varit mild med många har ändå låtit förnuftet tala och använt huvudbonad. Men platt mössfrisyr är inte smickrande. Statiskt hår är inte roligt. Med ”Touperingskolan” vänder du snabbt frisyren från… Läs mer


carita

Hur du väljer rätt hudkräm

Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:28

Att välja fuktkräm… Det verkar inte vara alltför stor uppgift när du skriver ner på din ”Att-göra-lista”: Köp fuktkräm. Men när du går upp och ner längs hyllorna i på Kicks eller annan stor välsorterad skönhetsbutik går det upp för dig att utbudet är övermäktigt. Du vänder på klacken och… Läs mer


Barwerd van der Plas-20130526 IMG_3141

Lily Collins – Ny ambassadör för Lancôme

Sköna Nyheter, Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:26

Maison Lancôme är stolt att presentera Lily Collins som ny varumärkesambassadör.   Som en ny stjärna i Hollywood spenderar Lily Collins sin mesta tid i USA där hon för tillfället bor, men hon ser även till att komma hem till hemlandet England so ofta som möjligt. Europeisk och amerikansk, barnbarn… Läs mer


Trind

HANDKRÄMER RECENSION

Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:42

Gazet´s Emma Säveby har tillsammans med en panel kladdat, kletat och bedömt handkrämer i olika prislägen. Höstens kyla har gått hårt åt våra händer och naglar.  Torr luft har gjort att naglar och hud börjar knaka och i värsta fall spricka. Motverka det genom att ge dina händer fukt och näring… Läs mer


valentines1

För alla hjärtan

I livet, Mode, Skönhet - 2 februari, 2013, kl 01:15

Alla hjärtans dag: dagen vi älskar att hata, eller hatar att erkänna att vi älskar. Befinner du dig i ett förhållande är den 14e februari en perfekt dag för att ge din partner en extra dos av kärlek och uppskattning. Är du singel, ja då är det lätt att ramla… Läs mer


Splash

Face off

Skönhet - 1 januari, 2013, kl 20:19

En peelings uppgift är att peela bort alla döda hudceller och få fram lystern i hyn. Även optimera hudens förmåga att ta till sig fukt och näring vi tillför med diverse hudvårdande produkter. Det är viktigt att skilja skrubbarna åt då det finns både finkorniga och grovkorniga. Vissa kan användas… Läs mer


paulaBegoun

Sminkpolisen Paula Begoun

I livet, Skönhet - 10 oktober, 2012, kl 21:26

Smart, rapp, engagerad, vetgirig! Så framstår författaren och konsumentaktivisten Paula Begoun, som vi träffade en sommardag i Stockholm. Hemma i USA är Paula känd som the cosmetics cop, sminkpolisen. I 25 år har hon granskat skönhetsindustrin, studerat produkters ingredienser, nagelfarit deras marknadsföring (Håller de vad de lovar?). Hon har skrivit… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se