Gazet – Din sköna bulletin
webshop

Webbshopparna blir fler och fler

I livet - 28 september, 2012, 01:19

 

Webbshopparna blir bara fler och fler – vi är säkert många som undrar hur man gör för att lyckas och vad det är som gör att man verkligen vågar satsa. Vi har ställt frågorna till några populära butiker som också har satsat på webbshopping och först ut är Michela Castellari och Jessica Söderberg ägare och grundare till Greta och Anna.

 

Michela och Jessica har känt varandra sedan 22 års ålder. Michela är utbildad gymnasielärare och beteendevetare, Jessica är utbildad låg och mellanstadielärare. Butiken slog upp sina portar i Borås mars 2011. Men beslutet att gemensamt driva butiken Greta & Anna togs senare då Michela som först öppnade butiken behövde en ny kollega. I augusti 2011 blev de kompanjoner. Webbshopen däremot är betydligt yngre, den har bara varit öppen i drygt en månad. Namnet är en hyllning till deras mormödrar som betytt mycket för dem genom livet.

Michela är född i staden Bologna i Italien och intresset för kläder, mode och stilar finns i hennes gener. Hennes favoritplagg är jeans om hon måste välja bland alla favoritstilar. Hon bor tillsammans med sin dotter och hund i centrala Borås.
Jessica har två döttrar och sambo och har alltid smålett åt Michelas intresse för mode. Men nu är även hon invigd i modevärldens alla svängningar. Hennes favorit klädsel är sneakers, jeans och en enkel tröja/top som helst får vara vit.
”Vår tro och förhoppning är att vi är den kombinationen av energi, idéer och viljor som kommer att göra att Greta & Anna är den butiken där du känner dig hemma, välkommen, dit du vill gå när du söker efter något nytt…”   skriver de själva på sin hemsida.

Butiken ger ett ombonat och gemytligt intryck. Där hoppas de att du ska kunna hitta något både för hemmet och garderoben. Dessutom att du ska kunna känna både ödmjukhet och attityd i samma andetag. Att du ska våga vara personlig och kunna blanda olika stilar med varandra, för det är då man skapar personlighet – våga vara dig själv.
Gazet frågade vad det bästa respektive sämsta är med att driva egen butik och de svarade:

– Det bästa är att man jobbar för sig själv, det finns en stor drivkraft och man vill mycket.

– Det sämsta är ekonomin då man måste betala allt när det kommer och det tar lång tid innan kunden köper varorna och man får någon intäkt.

Den största marknadsföringen sker på sociala medier såsom Facebook och deras egen blogg, folk i allmänhet söker oftare information via internet än t ex dagstidningar nu för tiden och genomslagskraften är därför stor.

På frågan om de hade några råd att ge andra som funderar på att starta eget svarar de:

– Vi har fortfarande ingen snurr på ekonomin och rådet är att inte tro att det bara är positivt att ha eget, dessutom måste man ha en stark ekonomi bakom sig, eftersom det är svårt att lyfta lön de första månaderna. Ytterligare ett råd att försöka komma på något nytt och våga …  vi tjejer är dåliga på att våga så vi efterfrågar girlpower !

Gazet önskar Michela och Jessica fortsatt lycka till med sin butik Greta & Anna.

 

 


4 svar till “Webbshopparna blir fler och fler”

 1. Fina Frun skriver:

  Jag önskar tjejerna lycka till!

 2. Gunilla Jonsson skriver:

  Vad trevlig artikel!
  Vad duktig du är på att skriva.

  Kram /Gunilla

 3. Freja skriver:

  Härlig artikel omen härlig butik. Mycket bra skrivet, vad duktig du är!

 4. Anettte skriver:

  Vilken talang du besitter !!! Välskriven o lättläst artikel !!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se