Gazet  – Din sköna bulletin
collistar

Primetime!

Skönhet - 17 oktober, 2012, 12:47

Något av de allra bästa uppfinningarna i sminkväg för en fantastisk hållbarhet är primers! Gazet reder ut hur och varför du använder dessa på bästa sätt. 

En primer är en produkt du använder på ett rengjort ansikte innan du applicerar makeup för att få en så bra grund som möjligt. De jämnar ut din hudton, minimerar porer, fyller ut små linjer och ger ofta en superhärlig sammetslen yta att applicera makeupen på. Det fina med dessa typer av produkter är att de förbättrar hållbarheten markant. Bra primers lyfter fram det bästa i din foundation och ger en underbart fin lyster. Dessa ska användas sparsamt, det blir INTE bättre resultat för att man tar mycket.

Ett måste i primer-väg för er som använder mycket ögonskuggor är varianterna från Urban Decay eller Too Faced. Dessa två märken har helt fantastiska primers specifikt för ögonskuggor som plockar fram pigmenten i dem som inget annat och ger en hållbarhet som är utom denna värld. Skuggorna rör sig inte ur fläcken tills du sminkar av dig.

 Gazet har testat några primers:

 

Make Up Store’s Prime & Protect

En primer som känns och fungerar mer som ett solskydd än en riktigt bra primer för din makeup. Konsistensen känns väldigt oljig med en lite kladdigare hinna precis som ett vanligt solskydd. Makeupen satt klart bättre med denna än utan, men långt ifrån lika bra som andra varianter. Stort plus för solskyddet i produkten dock! Spf 15.

Betyg 2/5

Pris 385:-

 

Collistar Smoothing Filler Make-Up Base

En fantastisk primer som ger allt man vill ha inklusive den sammetslena ytan där foundationen bara glider på. Min makeup satt som en smäck hela dagen med hjälp av denna. Det enda minus är att jag upplevde konsistensen nästan lite klistrig vid appliceringen, vilket även gjorde det lite svårare att få foundationen riktigt jämn. Det går dock, om än med lite mer ansträngning än vanligt. Slutresultatet blev riktigt bra.

Betyg 4/5

Pris 270:-

 

Too Faced’s Primed and Poreless

Här kommer den solklara favoriten. Linjer och porer blir synligt mindre tillsammans med en underbar lyster och hållbarhet. Konsistensen på produkten är klockren och appliceringen av foundation efteråt blir riktigt enkel, den glider på och blir superjämn utan någon direkt ansträngning.

Betyg 5/5

Pris 350:-

Mina två ”cant-live-withouts” när det kommer till primers för ögonskuggor. Too Faced’s till vänster finns på eleven.se för 230:-. Urban Decay’s till höger finns tyvärr än så länge bara i utlandet, men får du chansen så lägg vantarna på den! Cirka 200:- brukar man få ge för denna goding.

 

Bild: Collistar

Köpställe:

toofaced.com

urbandecay.com

makeupstore.se

collistar.com


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "Skönhet":
ogonbryn

Kristinas Ögonbrynsskola

Skönhet - 9 september, 2015, kl 09:59

Ett par välformade ögonbryn kan göra mycket för ditt ansikte. Ögonbrynen ramar in dina ögon som tavelramen gör tavlan. Och en vacker tavla ska ju ha en vacker ram. För dig som inte har naturligt perfekta bryn (och vem har det av naturen?) finns det många hjälpmedel idag för att… Läs mer


PG-Beauty

När, var och hur i skönhet

Skönhet - 7 juli, 2015, kl 06:25

Gazet har många make-up artister som jobbar med oss. Vi bad Sini Siambalis svara på tre läsarfrågor. Ni har säkert många andra funderingar kring när, var och hur i skönhet. Ställ era frågor här nedan i kommentarsfältet så besvaras de av våra erfarna proffs. – Hur får jag min eyeliner… Läs mer


historia helenarubinstein

Sminkets historia: Mascara

Skönhet - 6 juni, 2015, kl 14:15

Makeup På 1800-talet kom föregångaren till dagens mascara. Då strök man på vaselinliknande oljor på fransarna. Snart tillsattes kol eller lampsvärta till fettet och när man lade till vattenfasta ämnen som harts eller kåda var den första vattenfasta mascaran född. Dåtidens mascara var ingen lättflytande historia. Innan blandningen kunde användas… Läs mer


bjornaxen

Gazets touperingsskola

Skönhet - 11 november, 2013, kl 00:01

Att ha eller inte ha mössa kalla dagar bestäms oftast inte av förnuftet utan av fåfängan. Denna vintern har visserligen varit mild med många har ändå låtit förnuftet tala och använt huvudbonad. Men platt mössfrisyr är inte smickrande. Statiskt hår är inte roligt. Med ”Touperingskolan” vänder du snabbt frisyren från… Läs mer


carita

Hur du väljer rätt hudkräm

Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:28

Att välja fuktkräm… Det verkar inte vara alltför stor uppgift när du skriver ner på din ”Att-göra-lista”: Köp fuktkräm. Men när du går upp och ner längs hyllorna i på Kicks eller annan stor välsorterad skönhetsbutik går det upp för dig att utbudet är övermäktigt. Du vänder på klacken och… Läs mer


Barwerd van der Plas-20130526 IMG_3141

Lily Collins – Ny ambassadör för Lancôme

Sköna Nyheter, Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:26

Maison Lancôme är stolt att presentera Lily Collins som ny varumärkesambassadör.   Som en ny stjärna i Hollywood spenderar Lily Collins sin mesta tid i USA där hon för tillfället bor, men hon ser även till att komma hem till hemlandet England so ofta som möjligt. Europeisk och amerikansk, barnbarn… Läs mer


Trind

HANDKRÄMER RECENSION

Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:42

Gazet´s Emma Säveby har tillsammans med en panel kladdat, kletat och bedömt handkrämer i olika prislägen. Höstens kyla har gått hårt åt våra händer och naglar.  Torr luft har gjort att naglar och hud börjar knaka och i värsta fall spricka. Motverka det genom att ge dina händer fukt och näring… Läs mer


valentines1

För alla hjärtan

I livet, Mode, Skönhet - 2 februari, 2013, kl 01:15

Alla hjärtans dag: dagen vi älskar att hata, eller hatar att erkänna att vi älskar. Befinner du dig i ett förhållande är den 14e februari en perfekt dag för att ge din partner en extra dos av kärlek och uppskattning. Är du singel, ja då är det lätt att ramla… Läs mer


Splash

Face off

Skönhet - 1 januari, 2013, kl 20:19

En peelings uppgift är att peela bort alla döda hudceller och få fram lystern i hyn. Även optimera hudens förmåga att ta till sig fukt och näring vi tillför med diverse hudvårdande produkter. Det är viktigt att skilja skrubbarna åt då det finns både finkorniga och grovkorniga. Vissa kan användas… Läs mer


paulaBegoun

Sminkpolisen Paula Begoun

I livet, Skönhet - 10 oktober, 2012, kl 21:26

Smart, rapp, engagerad, vetgirig! Så framstår författaren och konsumentaktivisten Paula Begoun, som vi träffade en sommardag i Stockholm. Hemma i USA är Paula känd som the cosmetics cop, sminkpolisen. I 25 år har hon granskat skönhetsindustrin, studerat produkters ingredienser, nagelfarit deras marknadsföring (Håller de vad de lovar?). Hon har skrivit… Läs mer


parmesan_bild-300x300 ESTELLEBANNER

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se