Gazet  – Din sköna bulletin
michael3

Hey Mr. Dj, Casado!

I livet - 18 januari, 2013, 16:08

Under en eftermiddag hänger jag med en av Stockholms trevligaste killar, Michael Casado.

 

Vi pratar om hans resa från början till idag då han står inför sitt första singelsläpp.  17 december är datumet han både bävar för och längtar till. Med spänning och förväntan på hur hans nya låt ska tas emot. Allt slit med att jaga skivbolag som aldrig går att nå, sena nätter i studion, stress, teknikstrul och avundsjuka. Allt det här jobbet gav resultat som många bara kan drömma om, men vägen hit har inte alltid varit någon dans på rosor och han har verkligen lärt sig vilka som är hans riktiga vänner.

 

Qube

17 december släpps hans första singel Qube genom PR records/Warner Music. Han beskriver själv singeln som ett melodiöst break som bygger upp till en käftsmäll till drop. För er som inte talar House-språket betyder drop helt enkelt, refrängen! Det ligger enormt mycket slit bakom singeln så han hoppas och tror att den kommer att få bra kritik och publicitet.

 

Namnet Casado låter kanske inte alls bekant men det gjorde ju inte heller Tim Bergling för några år sen, han är numera känd som dj guden Avicii.  Den svenska klubbmusiken har blivit erkänd världen över och är här för att stanna. För inte länge sedan sålde Swedish House Maffia ut hela Madison Square garden i New york.  Dom är idag precis som Avicii världsberömda och lever livet som rockstjärnor. Från ingenstans blev killarna över en natt hyllade som gudar och det är många som har dom att tacka för all uppmärksamhet den svenska klubbscensmusiken har fått.

 

Men hur når man det målet och vart börjar man? Att man kan tjäna snuskigt bra med pengar i den här branschen är säkerligen en drivande faktor för många. Men det är precis som inom alla drömyrken väldigt få som når dit. Framförallt är vägen ingen lätt resa utan man får räkna med att stöta på en del hinder och jobba hårt. Det gäller verkligen att man är driven och ambitiös precis som Michael. Det här är inget man satsar halvdant på utan man måste verkligen ge allt för att nå hela vägen.

 

Michael berättar hur hans väg har sett ut och vad han tror om sin egen framtid på den internationella klubbscenen.

 

För många kanske det är en dröm ifrån första början som man bara följer efter konstens alla regler men så var det inte i Michaels fall. Han var mer inne på yrket grafiker, det var det primära målet. Men i gymnasiet väcktes intresset för att göra egen musik till liv. Det blev en hobby som mer och mer blev en stor del av hans liv och idag lever och andas han musik. Men hur gör man för att inte stå still i utvecklingen?

 

Inom klubbvärlden måste man hela tiden hänga med eftersom det rör på sig hela tiden. Det händer så mycket och är i ständig utveckling.  Michael hittar inspiration i allt och får nya idéer som han prövar att utveckla efter varje intryck. Oftast vill han helst inte alls lämna studion för det är ju så att säga där det händer men han är klok nog att ha ett seriöst jobb vid sidan av musiken.

 

Som det ser ut idag är framtidsutsikterna mycket goda för Casado men det kostar att ligga på topp och utrustningen är inte billig. Det är inte alltid det är välbetalt utan tvärtom kan det för många kosta mycket mer än det smakar. Det beror helt enkelt på hur känd man är och hur långt man kommit i sin karriär, ingen tjänar några stora pengar på att köra spelningar på helgerna i stan om man inte redan är ett stort namn. Men det är bra PR för en själv att hela tiden synas. Michael nämner även att det tack vare internet, idag är förhållandevis enkelt att marknadsföra sig själv. Tack vare Twitter, Facebook, Youtube och Soundcloud kan man ju göra sig ett namn på egen hand. Lägga upp sina egna låtar och skriva om man har något nytt på g. Men han varnar också lite för att lägga ut sitt material på nätet om man inte vet med sig att man har full koll vilket är i stort sett omöjligt att ha. Allt som läggs ut på internet stannar som bekant där och det är inte alltid en fördel.  Kort sagt, all publicitet är inte bra publicitet.

 

 

Deluxe Music

Efter att ha hängt med Michael på Deluxe Music får jag mig ett litet hum om exakt hur fruktansvärt dyr utrustningen faktiskt är.  Men det är ju också jätteviktigt att man hänger med i tekniken och det är svårt om man inte har rätt grejer. Därför är det mer eller mindre ett måste att kosta på sig utrustningen. Det har blivit många vändor hit och det är ingen tvekan om att Michael är stammis här, han visar mig och går vant runt bland all utrustning. Nästan som om det vore hans andra hem och han säger att det har bränts en del pengar där ja. Något han hoppas kommer betala sig efter som bra utrustning gör mycket i skapandet.

Men det viktigaste oavsett utrustningen är ju drivet, ambitionen och kanske sist men inte minst tekniken.  Jag frågar Michael vad han själv tror om sina framtidsutsikter, så här säger han.

 

Lägger man ner hela sin själ i något så lyckas man ju så småningom, allt är möjligt när man vill. Jag tror absolut att jag kommer lyckas nå dit jag vill men ”man får inte tro för mycket på sig själv i lagomsverige”. Det kan väcka avundsjuka och tyvärr stänga fler dörrar än vad det öppnar. Jag tycker dock att man ska komma ihåg vart man kommer ifrån och vara ödmjuk. Jag vet att jag slitit som ett djur för att nå dit jag är idag och då borde jag ju få ge mig själv cred för det. Men i Sverige ska man nästan skämmas om man är framgångsrik eller ambitiös, det sticker i ögonen på folk helt enkelt när man lyckas om det inte går lika bra för andra.

 

 

Jag är jävligt envis och slutar inte förrän jag nått mitt mål. Jag har lärt mig helt själv ifrån början men det finns en god vän som jag arbetar väldigt mycket med, vi utbyter erfarenheter och inspirerar varandra.

 

 

Komma bort

 

Det fanns en period år 2009 då jag tappade gnistan, då hade jag turen att av en släkting få en bra skola rekommenderad, SAE (School of Audio Engineering) i Solna. Jag sökte dit och när jag börjat där så tändes gnistan till musiken igen, alla jag träffade, influenserna och all den nya kunskapen gjorde mig mer målmedveten än någonsin att ge allt i musiken.

 

Under den här perioden vid sidan av skolan lärde jag känna en kille, Joakim Daif. Vi funkade bra ihop i studion och det ledde till ett samarbete. Tillsammans remixade vi sommar super hitten ”Edward maya – Stereo Love”. Han och Daif var nu en duo och fick en förfrågan att remixa för artisten September. Låten dom remixade var ”Mikrofonkåt” som sedan tog sig upp på #1 på Swedish Dance Chart där den sedan låg i 11 veckor. Trots att gnistan till musiken kommit tillbaka kände både han och Joakim ett behov av att komma bort och bara få ägna sig åt musiken. Sagt och gjort en kall januari morgon 2011 lämnade dom tillsammans Sverige och åkte på jorden runt resa som avslutades i Miami under the Music weeks, Ultra Music Festival och Winter Music Conference.

 

Där borta i ett soligt Thailand bland svajande palmer långt bort ifrån kalla Sverige var Casado & Daif helt ovetandes om den succé som remixen gjort på vartenda dansgolv här hemma.

Att ha fått göra den remixen för September har helt klart öppnat många dörrar. Men ingen kan säga någonting annat än att den här killen vet vad han vill och hur han ska nå dit. Visst har han stöd och folk som inspirerar men för sin framgång kan han bara tacka sig själv. För det är ingen annan än Michael själv som suttit dag som natt i en studio för att skapa magin.

 

 

När han kom tillbaka ifrån resan var det en nystart i karriären, alla bitar var på plats och han var laddad med ny energi och redo att bara köra. Utomlands var allt så enkelt, folk är ju i överlag öppnare där så det är enklare att knyta kontakter. Inte heller behöver man hålla tillbaka sin ambition för att inte riskera att väcka den svenska avundsjukan.

 

Hur långt den här killen når kan bara framtiden utvisa och han är redan mer än halvvägs sitt mål men en sak är säker, the sky is the limit för dj Casado!

 

 

 

 

 

 

 

Michael Casado – Qube

http://soundcloud.com/michaelcasado/michael-casado-qube-preview

för WordPress:  [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/71248467” iframe=”true” /]

Video: http://www.youtube.com/watch?v=yYgjQGIvq6I

 

Spotify: http://open.spotify.com/track/7dfamIEw20e5HgyxWwVYwN

 

 

Taio Cruz feat. Flo-Rida – Hangover (Michael Casado & Skiiwax Arena Mix)

http://soundcloud.com/michaelcasado/taio-cruz-feat-flo-rida-hangover-arena-mix

För WordPress: [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/27183929” iframe=”true” /]

 

 

 

September – Mikrofonkåt (Casado & Daif Remix)

http://soundcloud.com/casadoanddaif/september-mikrofonkat-casado-daif-remix

För WordPress: [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/8533024” iframe=”true” /]

 

 

Casado & Daif Music Reel 2010

http://www.youtube.com/watch?v=PL03fz65jto

 

 

 

 

www.michaelcasado.com

www.twitter.com/michaelcasado

 

 

 

 

 

Tack till Deluxe Music!

 

Av: Tess Bengtsson


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


parmesan_bild-300x300 ESTELLEBANNER

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se