Gazet  – Din sköna bulletin
susanne2

Emmas boktips: Hungerspelen av Suzanne Collins

I livet - 9 februari, 2013, 08:53

Trilogin som inleds med boken ”Hungerspelen” har varit på tapeten ett bra tag nu, högt och lågt på bästsäljarlistor, på bio i våras (dvs. DVD i höst), på allehanda bloggar och nu även här på Gazet! För trots att det blivit en hype utan dess like, så tycker Emma Kreü att du ska läsa den ändå.

Jag kan börja med att säga en sak; har du inge läst den, så gör det. På en gång. Seså, iväg! Och jag tillhör till och med dem som skyr som blivit alltför hypat som pesten. Det tog fram tills femte Harry Potter-boken hade publicerats innan jag började läsa (och fastnade på direkten och är sedan dess ett dedikerat HP-fan. Så stäm mig…) och jag har fortfarande inte petat på The Twilight Saga, inte ens med tång. Trots detta så uppmanar jag er alla som lider av samma problematik att försöka ignorera den och ge Hungerspelstrilogin en chans. Försök att slänga fördomarna i väggen och ge den en chans, möjligheten att du blir överraskad är större än du tror.

Och skulle den nu av någon anledning inte överraska dig, tänk så här; den är baserad på ett fantastiskt intressant post-apokalyptiskt tankeexperiment, som skulle innebära att människan skulle gå tillbaka till sina primitiva rötter och återigen bli som romarna, skådespel och bröd!

För er som av någon anledning missat (eller kanske lyckats undvika, vad vet jag?) vad böckerna handlar om så behöver vi inte gå in närmare på det, aldrig att man ska sabba en fin överraskning, eller hur? Men, för att ni ska veta i alla fall lite på vad ni går in på när ni smiter in på er lokala bokhandel och länsar hyllorna på Suzanne Collins-pockets så kan jag säga så här; ett USA som fallit i småbitar och nu är en totalitär stat som håller sina innevånare i fattigdom och misär för att hålla dem i schack. Underliga vetenskapliga förändringar, som bland annat genmanipulerade djur och lyx i överdåd. Groteska spel där deltagarna slåss på liv och död och den som lyckas överleva till sist är den som vinner. Förtryck och en ensam hjältinna. Urban Fantasy at it’s best. Behöver jag säga mer?

Fortfarande inte övertygad? Gå direkt i fängelset, utan att passera ”Gå”! Sitt där och fundera sedan lite över din boksmak….


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


parmesan_bild-300x300 ESTELLEBANNER

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se