Gazet  – Din sköna bulletin
Trind

HANDKRÄMER RECENSION

Skönhet - 1 oktober, 2013, 22:42

Gazet´s Emma Säveby har tillsammans med en panel kladdat, kletat och bedömt handkrämer i olika prislägen. Höstens kyla har gått hårt åt våra händer och naglar.  Torr luft har gjort att naglar och hud börjar knaka och i värsta fall spricka. Motverka det genom att ge dina händer fukt och näring innan det är för sent. Här är deras utlåtande. Välj, det finns ngt för alla…

TRIND ”Hand Repair” mer…
Hudpåverkan:
Händerna blir mjuka och krämen lämnar huden smidig, känns inte för oljig.
Doft:
Krämen har till en början en fräsch ”handkrämstypisk” doft, som sedan övergår till en mer parfymerad doft som känsliga användare skulle kunna anse som lite för stark.
Konsistensen:
Handkrämens konsistens är lite rinnig, men däremot är krämen lätt att arbeta in i händerna.
Ett plus:
Tuben är mycket stilren och passar fint i handväskan, fungerar bra för att snabbt få mjuka händer och samtidigt dofta gott.
Ett minus:
Tar lång tid för att den starka doften ska försvinna.
Passar dig som…
…vill ha en vacker tub i väskan, en handkräm som doftar parfymerat och håller i sig länge.


Sebamed Hand & Nail cream
mer…
Hudpåverkan:
förpackningen lovar en snabbt absorberad kräm, vilket handkrämen mycket väl lever upp till. Händerna känns mjuka länge.
Doft:
Doften kan liknas vid en fotkräm, vilket gör att man genast märker att krämen är till för ett mer långsiktigt och skonsamt resultat snarare än en handkräm som ska dofta gott.
Konsistens:
lite fastare konsistens vilket gör att man lättare doserar rätt mängd.
Ett plus:
Handkrämen innehåller keratin vilket även stärker naglarna!
Ett minus:
Tuben inte är något man lägger märke till, helhetskänslan av handkrämen känns lite tråkig.
Passar dig som
… är ute efter en bra skonsam handkräm som även är bra för dina naglar, en handkräm som främst fokuserar på ett långvarigt användande och ett skonsamt resultat.


WACKRA Hand Cream
mer…
Hudpåverkan:
Krämen lägger sig som en hinna på händerna och blir därför svår att få in ordentligt i huden. Efter ett tag känns händerna mer klibbiga och stundtals oljiga, vilket drar ner helhetskänslan.
Doft:
Starkt parfymerad handkräm, man känner däremot en hint av blommor, som ändå känns uppfriskande men inte i för hög dos.
Konsistens:
Som tidigare skrivet, en slags klibbig konsistens som är svår att arbeta in men krämen är däremot inte rinnig vilket gör att den är lätt att få ut ur tuben och således inte kladdar.
Ett plus:
Den söta rödrosa tuben med blomstermotiv som passar perfekt i väskan en sommardag, den starka doften håller inte i sig länge utan övergår till en mildare doft ett tag efter applicering.
Ett minus:
Att krämen mer verkar vara fokuserad på att lukta mycket och därför inte lyckas med att bli ett med huden.
Passar dig som..
 vill känna dig somrig och färgstark, med en doft som gradvis blir mildare.


estelle & thild Ecorganic Hand Cream
mer…
Hudpåverkan:
Handkrämen, som har en beige/gul nyans, lämnar snabbt händerna mjuka och lena. Detta beror säkerligen mycket på det faktum att den innehåller shea-smör och mandel-smör. Krämen har en lugnande effekt på händerna. Snabbt absorberad av huden.
Doft:
Till en början doftar handkrämen citrus, som sedan övergår till en mer smörliknande doft vilket på många sätt är bra då man märker det framträdande shea-smöret. Inte för parfymerad.
Konsistens:
Vid applicering ur tuben är krämen lätt rinnig, dock är det inget som drar ner helheten i sig. Handkrämen lägger sig skönt i händerna och känns skonsam mot huden.
Ett plus:
Händerna känns väldigt återfuktade samtidigt som den doftar gott och är bra för naglarna.
Ett minus:
Att doften byter karaktär, då man kanske vill matcha den med en parfym.
Passar dig som…
…vill ha en seriös, användbar produkt och för dig som vill dofta gott om händerna och samtidigt känna att din hud blir lugnare. Perfekt året runt, speciellt på våren då tuben är vacker och diskret på samma gång!


anatomicals”Help the paw”
mer…
Hudpåverkan:
Händerna ser snabbt vackra ut och får en fin lyster. Händerna känns återfuktade länge efter applicering vilket höjer helhetsintrycket av krämen.
Doft:
Till en början känner man av en stark citrusdoft som ändå känns behaglig och lättsam. Efter ett tag börjar doften ändra karaktär till en mer neutral handkrämsdoft; man får ut det man vill av produkten då många är ute efter en kräm som både doftar gott men känns neutral och skonsam.
Konsistens:
Lagom rinnig, tar dock ett tag innan krämen riktigt känns inarbetad och därför kan krämen upplevas som lätt att överdosera.
Ett plus:
Den hippa tuben som är starkt lila och känns ungdomlig samtidigt som krämen lämnar händerna med en fin lyster och lagom återfuktade.
Ett minus:
Att den endast verkar rikta sig till en yngre åldersgrupp då doften och tuben är väldigt ungdomlig.
Passar dig som…
…vill ha en handkräm som fokuserar på att boosta dina händer med vitaminer och lämna ett fräscht intryck med en mycket behaglig doft!

Emma S hand cream mer…
Hudpåverkan:
Handkrämen absorberas mycket snabbt och känns inte alls kladdig, händerna känns endast väldigt mjuka. Med en fräsch doft av grapefrukt, lyckas denna kräm återfukta händerna och få dem att se vackra ut, precis som tuben lovar. Krävs väldigt lite kräm för att få ett bra resultat.
Doft:
Doften av grapefrukt och även passionfruktsoljan sitter i ett tag efter applicering men doften är diskret och behaglig.
Konsistens:
Konsistensen känns underbar, en bra balans mellan fast och mjukt.
Ett plus:
Att man kan använda den ofta, antingen för att dofta rent och fräscht, eller för att den lämnar händerna mjuka och härliga.
Ett minus:
Den kan vara åt det lite mer rinnande hållet när man ska få ut krämen ur tuben.
Passar dig som…
…inte vill lukta starkt parfymerad utan vill ha en fräsch doft som håller sig länge, en handkräm som inte sviker.

ELW apoteksgruppen handkräm mer…
Hudpåverkan:
Innehåller mandelolja och sheanöt, som fungerar mjukgörande för händer och nagelband. Händerna blir mjuka snabbt, men Huden får en fin lyster och glans, men detta kan bero på hinnan som uppstår då krämen inte absorberas ordentligt av huden.
Doft:
Doften av mandel och shea framhävs inte, ett inslag åt aloe vera- hållet känns snarare av. Helhetsintrycket av doften i sig är att den är svår att sätta fingret på, dock doftar den godare ju längre den sitter i.
Konsistensen:
Till en början som en helt vanlig handkräm, men krämen övergår en stund efter applicering till att tillföra en oljig känsla mot händerna som känns distraherande då man ständigt känner av att man har en handkräm på sig.
Ett plus
Passar dig som vill ha en fin glans på dina händer och för dig som är ute efter en handkräm som passar för dina händer såväl som för dina nagelband.
Ett minus:
Att man hade önskat mer mandeldoft som kan passa mycket bra i krämer som denna.
Passar dig som…
…Vill ha en handkräm som främst ger dina händer en fin lyster och även framhäver dina händer.

Dermalogica multivitamin hand and nail treatment mer…
Hudpåverkan:

En handkräm som är lätt att applicera, händerna känns snabbt smidiga och nagelbanden blir återfuktade på lång sikt. Ska fungera för att förhindra åldrandet av händerna.
Doft:
Ingen tydlig doft, diskret och väldigt behaglig. Den här krämen innehåller inga konstgjorda parfymer.
Konsistens:
Konsistensen känns skön för händerna, en fastare kräm som mjukas upp av händerna när man smörjer in dem.
Ett plus:
Skin aging behandlingen som krämen fokuserar på, handkrämen i sig ger ett professionellt intryck och riktar sig till de som vet vad de vill få ut av sin handkräm.
Ett minus:
Om något skulle dra ner helheten av produkten skulle det vara att tuben i sig är grå och livlös, fler skulle få upp ögonen för krämen om den gav en wow-effekt vid första ögonkastet.
Passar dig som…

…vill ha en skonsam handkräm som inte luktar starkt, för dig som vill ha en handkräm som du kan använda ofta med gott samvete för att dina händer och naglar ska få en bra behandling.

Å body care Handcreme mer…
Hudpåverkan:
När krämen suttit i en längre tid blir händerna mjuka och den feta känslan som först uppstod försvinner gradvis, och händerna känns då väldigt återfuktade och samtidigt smidiga. Händerna får en fin lyster.
Doft:
Doften är inte så stark, vilket ger en fräsch känsla om man inte vill lukta parfymerat utan endast vill ha en skonsam handkräm.
Konsistens:
Avocadoolja i krämen gör att den känns fet när den appliceras. Konsistensen i sig är som en helt vanlig kräm och är varken tjock eller rinnig.
Ett plus:
Ger väldigt mycket fukt och är därför bra för de med torra händer.
Ett minus:
En önskan finns att doften av avocado skulle vara mer framträdande, det skulle ge hela krämen ett lyft.
Passar dig som…
… inte är ute efter en starkt parfymerad kräm, för dig som för ett bra pris vill få en handkräm som lever upp till sitt syfte- att göra dina torra händer mjuka och lena

Nivea hand cream pure & natural mer…
Hudpåverkan:Det första intrycket säger en att händerna ska bli oljiga, men krämen lyckas ändå absorberas in i huden och ge en fräsch känsla. Händerna känns mjuka och ser vackra ut länge efter applicering.

Doft:
Doften är ljuvlig, tankarna för en till grönska och sommar, perfekt på sommaren helt enkelt, vilken tid som helst på dygnet.
Konsistens:
Känns som en salva, blir genomskinlig när man smörjer in den i händerna. Konsistensen i sig är från början väldigt fast och därför lätt att få ut ur tuben utan kladd.
Ett plus: Återigen, den fräscha doften som de flesta borde ha i sin sommarväska för att friska upp sina händer.
Ett minus: Somliga användare skulle kunna anse den här handkrämen som rätt stark och för framträdande.
Passar dig som…
… är ute efter en härlig handkräm som doftar gott och för dig som vill utöka din samling av produkter som är bra för din hud och passar de flesta tillfällen.


OLIV naturell sensitive Hand cream
mer…
Hudpåverkan:
Händerna blir mjuka och den oljiga känslan försvinner när man smörjer in händerna mer ordentligt och ”arbetar in” den. Lämnar huden len och fin.
Doft:
Krämen är parfymfri vilket i detta fall är ett stort plus, då krämen är anpassad för torr och känslig hy.
Konsistens:
Känns till en början oljig, som att den inte ska absorberas in i huden.
Ett plus:
Att krämen skyddar huden från att åldras i förtid, krämen känns otroligt mild mot händerna.
Ett minus:
Den oljiga doften som tar överhand, även fast krämen är parfymfri.
Passar dig som…
… har känsliga, torra händer som vill få mjuka, lena händer som känns behagliga långt efter applicering.
 Fleur de santé Hand Therapy Recovering Hand Balm mer…

Hudpåverkan:
Händerna blir otroligt mjuka, och ska med fördel användas 2-3 gånger om dagen för att torra händer ska bli mjuka mer långsiktigt.
Doft:
Då krämen är berikad med honung och citron, ges det inslag av dessa i doften men händerna luktar även charmigt gammaldags, då på ett väldigt bra sätt. Doften sitter kvar länge och luktar underbart, med varma toner av honung.
Konsistens:
Handbalsam- vilket konsistensen lever upp till. Känns väldigt mycket som hårbalsam och man blir därför förvånad när den ”smälter” in i händerna snabbt.
Ett plus: Den söta tuben man ser där man direkt förstår att det inte är vilken handkräm som helst. Ett extra plus för den originella doften som sitter i länge.
Ett minus:
Rinnigt och svårt att applicera som en fast klick i handen.
Passar dig som…
… har mycket torra händer och vill boosta dem med ett härligt handbalsam, som du kommer vilja sitta och dofta länge på, en varm sommarkväll.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "Skönhet":
ogonbryn

Kristinas Ögonbrynsskola

Skönhet - 9 september, 2015, kl 09:59

Ett par välformade ögonbryn kan göra mycket för ditt ansikte. Ögonbrynen ramar in dina ögon som tavelramen gör tavlan. Och en vacker tavla ska ju ha en vacker ram. För dig som inte har naturligt perfekta bryn (och vem har det av naturen?) finns det många hjälpmedel idag för att… Läs mer


PG-Beauty

När, var och hur i skönhet

Skönhet - 7 juli, 2015, kl 06:25

Gazet har många make-up artister som jobbar med oss. Vi bad Sini Siambalis svara på tre läsarfrågor. Ni har säkert många andra funderingar kring när, var och hur i skönhet. Ställ era frågor här nedan i kommentarsfältet så besvaras de av våra erfarna proffs. – Hur får jag min eyeliner… Läs mer


historia helenarubinstein

Sminkets historia: Mascara

Skönhet - 6 juni, 2015, kl 14:15

Makeup På 1800-talet kom föregångaren till dagens mascara. Då strök man på vaselinliknande oljor på fransarna. Snart tillsattes kol eller lampsvärta till fettet och när man lade till vattenfasta ämnen som harts eller kåda var den första vattenfasta mascaran född. Dåtidens mascara var ingen lättflytande historia. Innan blandningen kunde användas… Läs mer


bjornaxen

Gazets touperingsskola

Skönhet - 11 november, 2013, kl 00:01

Att ha eller inte ha mössa kalla dagar bestäms oftast inte av förnuftet utan av fåfängan. Denna vintern har visserligen varit mild med många har ändå låtit förnuftet tala och använt huvudbonad. Men platt mössfrisyr är inte smickrande. Statiskt hår är inte roligt. Med ”Touperingskolan” vänder du snabbt frisyren från… Läs mer


carita

Hur du väljer rätt hudkräm

Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:28

Att välja fuktkräm… Det verkar inte vara alltför stor uppgift när du skriver ner på din ”Att-göra-lista”: Köp fuktkräm. Men när du går upp och ner längs hyllorna i på Kicks eller annan stor välsorterad skönhetsbutik går det upp för dig att utbudet är övermäktigt. Du vänder på klacken och… Läs mer


Barwerd van der Plas-20130526 IMG_3141

Lily Collins – Ny ambassadör för Lancôme

Sköna Nyheter, Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:26

Maison Lancôme är stolt att presentera Lily Collins som ny varumärkesambassadör.   Som en ny stjärna i Hollywood spenderar Lily Collins sin mesta tid i USA där hon för tillfället bor, men hon ser även till att komma hem till hemlandet England so ofta som möjligt. Europeisk och amerikansk, barnbarn… Läs mer


valentines1

För alla hjärtan

I livet, Mode, Skönhet - 2 februari, 2013, kl 01:15

Alla hjärtans dag: dagen vi älskar att hata, eller hatar att erkänna att vi älskar. Befinner du dig i ett förhållande är den 14e februari en perfekt dag för att ge din partner en extra dos av kärlek och uppskattning. Är du singel, ja då är det lätt att ramla… Läs mer


Splash

Face off

Skönhet - 1 januari, 2013, kl 20:19

En peelings uppgift är att peela bort alla döda hudceller och få fram lystern i hyn. Även optimera hudens förmåga att ta till sig fukt och näring vi tillför med diverse hudvårdande produkter. Det är viktigt att skilja skrubbarna åt då det finns både finkorniga och grovkorniga. Vissa kan användas… Läs mer


paulaBegoun

Sminkpolisen Paula Begoun

I livet, Skönhet - 10 oktober, 2012, kl 21:26

Smart, rapp, engagerad, vetgirig! Så framstår författaren och konsumentaktivisten Paula Begoun, som vi träffade en sommardag i Stockholm. Hemma i USA är Paula känd som the cosmetics cop, sminkpolisen. I 25 år har hon granskat skönhetsindustrin, studerat produkters ingredienser, nagelfarit deras marknadsföring (Håller de vad de lovar?). Hon har skrivit… Läs mer


collistar

Primetime!

Skönhet - 10 oktober, 2012, kl 12:47

Något av de allra bästa uppfinningarna i sminkväg för en fantastisk hållbarhet är primers! Gazet reder ut hur och varför du använder dessa på bästa sätt.  En primer är en produkt du använder på ett rengjort ansikte innan du applicerar makeup för att få en så bra grund som möjligt…. Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se