Gazet  – Din sköna bulletin
B3liten

En hopplös romantiker utan triumf på hand

I livet, Relaterat till Thomas - 29 maj, 2015, 16:00

Det är alltid lättare att vara efterklok. Alltid. Vid mer än ett tillfälle har jag varit för snabb att göra en bedömning – för att sedan en vecka eller halvår senare komma på mig själv med funderingen. Var det där så klokt. Egentligen. Att vara så förhastad eller ibland för långsam. Men det är liksom en del av mig. Känsla. Logik. Förnuft. Ibland är trion överens. Ofta inte. Känslan är det som ofta får styra. Det som känns rätt är rätt.

Vad som är rätt vet jag inte. En sak som är säker är att jag försöker leva i nuet. Jag litar ofta på känslan och vad den säger just nu. Jag är undermedvetet medveten om att jag borde vara mer logisk och förnuftig i vissa fall. Men jag litar främst på känslan. Ofta intalar jag mig själv att det gör livet lite roligare. Lite bättre.

Samtidigt har jag många nära vänner som lyssnar mer till förnuftet. Känslan finns där men har inte lika stort inflytande. Några jobbar inom samma bransch – men något säger mig att känslomänniskor hamnar i min sfär. Personer som mig behöver en omväxlande omgivning där beslut ibland måste tas snabbt. Och då är känslan ett sätt att avgöra bu eller bä.

Att lita på känslan har både gynnat och straffat mig. På gott och ont. Genom att lita på känslan har jag träffat fantastiska människor och det har öppnat dörrar till världar jag inte skulle ha sett och upplevt annars. Det har gett mig erfarenheter som hjälpt mig växa som människa. Även när det har straffat mig har jag ofta (inte alltid) lärt mig något av det. Det är något jag gillar med livet. Nya erfarenheter som får mig att växa.

Känslan som sitter någonstans i magen (undra om det finns studier var känslan sitter – rent anatomiskt) har också hjälpt mig ta olika beslut. Ett var att en regntung dag åka till en närliggande stad. Med blommor i famnen och satsa allt på ett kort. Utan ess i rockärmarna, utan att bluffa gick jag all-in. Det var allt eller inget. Logiken och förnuftet fick stå åt sidan.

Och jag förlorade. Kanske för att jag lyssnade för mycket på känslan. Mitt förnuft och logiska känsla sa något helt annat. Känslan fick styra och utgången blev därefter. Men jag vågade. Chansade. I efterhand känns det som hämtat ur en film. En romantisk film från Hollywoodfabriken. Kända skådespelare hade haft huvudrollen. Vem som spelat mig är osäkert – men det jag vet är att det slutat lyckligt. När jag stod där i regnet hördes inga stråkar. Inte heller sjöng någon om kärlek och att inte kunna få något man ville ha. Istället duggade det och luften var allt annat än varm.

I efterhand roas jag av situationen. Den var så filmiskt medveten. Allt kring det kändes som hämtat ur valfri kärleksfilm. Mer eller mindre. Jag är lite road av mitt eget beteende. Att jag likt en huvudperson i en film gick all-in. Köpte blommor, åkte dit och lyssnade blint på känslan som överröstade sina kamrater. Under tågresan satt förnuftet och logiken på mina axlar. Efteråt mattades känslan och förnuftet tittade snett på mig och sa ”vad var det jag sa”.

Verkligheten ville helt enkelt inte vara lika skimrande. Även om det inte slutade som jag tänkt lärde jag mig något av det. Att försöka sätta punkt för något i tid. Kanske att tyda tecknen. Eller är jag en förlorad och hopplös romantiker som även i fortsättning lyssnar till känslan?

Antagligen.

Det gör ju livet lite roligare. Sedan är det svårt att lära en gammal hund att sitta. Att lyssna på känslan har ju öppnat många dörrar förut. Gett mig fantastiska erfarenheter. Och vi behöver ju skakas om ibland. För livet är inte alltid så skimrande. Men ofta kan det vara det. Ofta.

 

Tycker du om att skriva? Är du sugen på att bli en del av GAZET redaktionen? Har du specialintresse och kunskap du vill dela med dig? Gazet innehåller ALLT som har med livet att göra och det är brett. Inredning, politik, hälsa, mode, trädgård, skönhet, djur, ekonomi….. Allt är intressant för oss. Skriv ett mail och berätta om dig och vad du vill och kan göra. redaktionen@gazet.se eller mia.hogfeldt@gazet.se. 


 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


parmesan_bild-300x300 ESTELLEBANNER

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se