Gazet – Din sköna bulletin
annie

Modellen Annie Oliv delar med sig av…

I livet, Mode - 1 juni, 2015, 16:31

…sina knep, Annie har i många år arbetat som modell och den erfarenheten tillsammans med husmorsknep hemmifrån har hon flera tips och råd som hon vill dela med sig till er: ”–Tjejer, hör på! Bara för att vissa av oss älskar att vara välkittade hemma i sminkskåpet behöver det inte betyda att alla saker där inne inte är lika multifunktionella som en schweizisk armékniv.”

 

Här kommer listan på vanliga produkter som du flesta har hemma som du kan använda till annat:

 

 • När dina tunna klänningar blivit statiska använd din HÅRSPRAY, till exempel klassikern Elnett som har en väldigt fin stråle. Din klänning kommer sluta klistra sig mot dina ben och vara så snygg som den ska vara.

 

 • Skoputsen är slut, ingen fara, applicera SILIKON-DROPPAR på en svamp och putsar nu skorna, nästan bättre än originalet. Dropparna skall vara de transparanta du har i hårtopparna.

 

 • När dina oäkta smyckesfavoriter börja tappa sin silver eller guldfärg så ger du dem ett skyddande lager av genomskinligt NAGELLACK. Detta kan man göra så fort man köpt dem i förebyggande syfte, då behåller de sin fina färg längre!

 

 • Fått en fettfläck på din ljusa matta? Det löser ditt TORRSCHAMPO. Se bara till att det är ett utan fyllningsfärg utan de ”vanliga”. Suger upp fläcken bums.

 

 • Har du fått en elak fläck från till exempel hårfärg på dina kläder. Ta din starkaste HÅRSPRAY och spruta en blöt fläck på plagget. Gnugga, spruta, gnugga och släng efter några vändor i tvätten.

 

 • Du har fått lim på något som inte ska ha lim på sig, saxen till exempel. Använd din NAGELLACKS-REMOVER med aceton. OBS! Akta bord och andra ytor som är målande och /eller lackade då dessa kan bli flammiga.

 

 • Fått en fläck på golvet efter en svart gummisula. Ta lite av din PEELING och gnugga försiktigt med ljummet vatten. Akta golvet under fläcken!

 

 • Din väskas handtag börjar bli slitet och du orkar eller har inte råd att köpa en hel burk med skinfett bara för ett litet handtag. Ta FÖRSVARETS hudsalva eller en annan riktigt FET HUDKRÄM. Det återfuktar och ger snabb sos-vård. Börjar handtaget gå sönder så lämna in väskan till skomakaren! Fungerar även på skinnjackans armbågar som lätt blir slitna, under väskan, grova sko som börjar se sina sista dagar och andra skinnsaker som inte riskerar att se flammiga ut.

 

 • Med ditt LÖSNAGELLIM kan du fästa strass-stenar som lossnar från smycken m.m.

 

 • Smutsigt tangelbord? Använd dina TOPS med lite diskmedelsvatten och kör runt mellan alla tangenter, inte för mycket fukt! Eller håll en våtservett med din PINCETT.

 

 • Med din engångshyvel eller med ett rakblad kan du med fördel ta bort noppor på koftor och dylikt, vara försiktig så du inte skadar trådarna i plagget.

 

 • När du inte har ditt strykjärn nära kan du försiktigt använda din PLATTÅNG för att dra ut små veck på klänningar, sjalar och annat som behöver plattas till. Undvik plagg i polyester och kör med låg värme. Akta tångens järn genom att undvika nitar och göra detta mer än när du måste.

Bild: Greg Sino

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


parmesan_bild-300x300 ESTELLEBANNER

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se