Gazet  – Din sköna bulletin
romance

En perfekt dejt av en slump

I livet, Relaterat till Thomas - 21 juni, 2015, 23:04

Det är en dejt jag minns av flera skäl. Inte minst eftersom det var en av de bästa dejterna jag någonsin varit på, och de kan ses som stora ord av en som varit med ett tag. Allt bara föll på plats just där och då.  Att vi överhuvudtaget först träffades var en slump. Under ett företagsmingel stötte vi ihop, via en gemensam bekant. Vi bröt det givna mönstret på ett företagsmingel, att prata jobb, och pratade om annat. Plötsligt rörde vi ett gemensamt intresse. Matlagning. Innan samtalet hade avslutats hade det mynnat ut i en matlagningsduell. Kaxigt och utmanande. Hur det gick i den återkommer jag till.

Efter att duellen bestämts och företagsminglet blev nattklubb skiljdes våra vägar åt. Någon vecka senare sågs vi igen, nästan som av en slump. Det var en solig höstdag, och hon dök upp på samma träningspass som mig. Efter att ha svettats i samma lokal i en timme bestämde vi oss för att äta lunch ihop. Vi skrattade, pratade och allt var bara väldigt avslappnat. Enkelt. Nästan lite för enkelt. Det var så trevligt att lunchen blev en promenad till Fotografiska, en av mina favoritplatser i Stockholm, och hon hade aldrig varit där (och om inte du varit det – skynda dig!)

En ljusblå himmel tornade över Stockholm och det friskt höstväder bjöd på en fin inramning. Allt liksom bara promenerade på. Enkelt. Fotografiskas utställningar lockade fram tolkningar när vi slutligen blickade ut mot Gröna Lund över ett glas champagne. Ljuset letade sig in i Fotografiskas fina café, och allt kändes bara väldigt oväntat och väldigt trevligt. Väldigt faktiskt. Allt liksom bara promenerade på, och det gjorde vi också. Via Södermalms kullerstensgator hamnade vi slutligen på Ljunggrens, ett annat guldkorn i Stockholm. Samtalet fortsatte och dagen närmade sig kväll och det var dags att bryta upp – men ingen av oss kände egentligen för det.

Allt liksom bara promenerade på. Men vi bröt upp – bara för att mötas upp igen när natten mötte Stockholm. Våra sällskap sprang på varandra och slog följe i Stockholmsnatten. På tunnelbanan hem den natten, slog det mig, att jag haft en perfekt dejt. Oväntat, inte minst eftersom en rad slumpmässiga incidenter gjort det möjligt. Allt hade liksom bara promenerat på. Lite för enkelt.

Vi sågs några gånger till – men det tog aldrig fart. Inte för någon av oss och inte på riktigt. Den där viktiga gnistan fanns liksom inte där, och båda var vuxna nog att inse det. Slutligen skiljdes vi åt på ett avslappnat, trevligt och väldigt enkelt sätt – och har behållit en lite avlägsnare kontakt och ätit middag på lokal i efterhand. Båda överens om att det svårt att toppa den där första, perfekta dejten. Fint. Därefter har jag hunnit med ytterligare en minnesvärd dejting sejour – som jag kommer berätta om längre fram, inte minst eftersom den fortsätter.

Och matduellen som jag nämnde tidigare, inleddes och jag ska ärligt säga att det stannade vid två eller tre middagar signerat min motståndare. Och det ska ärligt erkännas att jag blev krossad, helt fullständigt. Jag insåg snabbt att jag skulle ha svårt att stå upp mot en sådan mästerkock.  Med andra ord är det min tur att bjuda in till middag, och den måste ju förr eller senare. Jag har ju trots allt lovat.

Bild:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


parmesan_bild-300x300 ESTELLEBANNER

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se