Gazet  – Din sköna bulletin
Screen-Shot-2014-06-26-at-10.16.09-am

Framsidan av det smutsiga myntet

I livet - 30 juni, 2015, 06:19

World Animal Protection, vad är det ens? Varför är denna organisation speciell? Varför skänker jag pengar till dom och inga andra djurrättsorganisationer varje månad?

Först och främst vill jag höja WAP för ert sanslösa arbete bortom allt det vanliga.

World Animal Protection är en djurrättsorganisation vars arbete bygger på att människor bidrar med pengar varje månad. Har ni sett bilderna på tunnelbanan? En bild på en björn med en kedja i nosen eller en bild på en liten hund? Där har ni World Animal Protection. Det var på tunnelbanan jag bestämde mig. Jag vill bidra till denna organisation. Denna organisation hjälper vilda djur, djur i samhällen, lantbruksdjur och katastrofdrabbade djur. De samarbetar med företag och länder och de utbildar människor i djurvård och djurs beteenden bland annat. Det som är World Animal Protections speciella egenskap är att dom samarbetar och förhandlar med länder och människor till djurens alla fördelar. På Worldanimalprotection.se står det följande: “Visste du detta? Under 2013 lyckades vi för första gången med att få FN att inkludera  djurvälfärd i resolutioner – en seger som kommer att ändra lagstiftningen i hela världen.”

Denna organisation arbetar för djurvänlig turism och har också ett undercover team som arbetar under hemlig mantel för att dokumentera lidandet och det djurplågeri som pågår när ljuset släckts. Denna information används sedan som bevis vid en kommande förändring till det bättre målet.

Titta på denna vackra film från 2014. Den visar hur vi World Animal Protectors bidragit och hjälpt till under 2014. Titta även på klippet under och förstå varför turistattraktioner med elefanter och tigrar bland annat INTE bör vara en del av din semester.

http://www.worldanimalprotection.se/nyheter/tusentals-djur-fick-hjalp-under-2014

Elefantridning:

https://www.youtube.com/watch?v=V7WohcboTAE

Att klappa en tiger:

https://www.youtube.com/watch?v=arHJWB9-cLI

Tänk om din Thailandsresa kan vara värd det utan elefantridning eller en bild med en tiger ändå? Tänk om du kan göra dig själv och djuren en tjänst och se djuren i det vilda istället?

Tänk om vi är djurens framtid? Tänk om det goda kan övervinna det onda? Tänk om djuren är som oss? Tänk om nästa gång du ser in i ett djurs ögon, förstår att vi alla är ett? Tänk om.

I nästa inlägg ska jag berätta om min resa till Afrika som sker den 4 oktober 2015. Jag kommer åka till ett projekt mot tjuvjakt i Zimbabwe där noshörningar är i fokus. Denna dröm har jag haft i över 1 år och den har jag gjort till min sanning och den vill jag nu dela med er. Jag kommer berätta varför jag ska åka och vad jag förbereder mig för att få ta del av. Tills dess… Boka en djurvänlig utlandsresa. För vår planet är ingenting i slutändan utan vår miljö och våra djur.

Av: Ronja Lagnevik


Ett svar till “Framsidan av det smutsiga myntet”

  1. Ronja Lagnemar Savic har skrivit denna. Samma person som ”me myself and the animals, ”djurens situation börjar hos oss” och nu ”framsidan av det smutsiga myntet”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


parmesan_bild-300x300 ESTELLEBANNER

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se