Gazet  – Din sköna bulletin
shop

Skäms kvinna

I livet, Mode - 9 juli, 2015, 16:20

Jämnställdhet mellan män och kvinnor. Något man eftersträvar i så gott som alla branscher/situationer och som blir mer och mer av en självklarhet i våra liv. Förutom i ett fall. Jag talar självklart om: Visa-upp-vad-jag-har-köpt-idag-fallet. Detta är något jag cirka 1-2 gånger fick erfara varje vecka på min före detta arbetsplats. Låt mig utveckla:

Kvinna, ca 30-65 år, köper nya kläder. En fin klänning med matchande kavaj, till exempel. Detta ska bäras på ett kommande event som studentmottagning, 50-årsfest eller kanske ett bröllop. Kvinnan, alltså kunden i fråga, provar länge och väl. Hon väljer till slut en kombination som man ser hon känner sig fin i, och som sitter som en smäck. Hon går nöjd till kassan för att betala. Men då. Precis när hon slagit in pin-koden och det tålmodigt väntas på att hon ska godkänna beloppet genom att trycka på ”klar” en gång till, så kommer den. Frasen vi alla bävar för: ”Det är väl öppet köp? Jag måste bara få GODKÄNT hemma också…” och så läggs ett nervöst skratt till.

Alltså. VAD. I. HELSIKE? För det första: JA, det är öppet köp, man vill kanske prova i lugn och ro hemma, och med rätt tillbehör för att känna efter om inköpet var ultimat. Se huruvida man känner sig BEKVÄM och NÖJD med SITT KÖP. Det har alltså ingenting, märk väl, INGENTING med karln i huset att göra. SKA GUBBEN DIN HA PÅ SIG KLÄNNINGEN ELLER? Okej, jag förstår att man vill att sin significant other ska tycka att man är fin. Men när vi är två stycken kvinnliga butiksbiträden som står och ärligt lovordar den välkomponerade outfiten på kunden, och har under en timmes tid ägnat all vår uppmärksamhet åt att hon ska gå från butiken och känna sig som en prinsessa i sin nya klänning (det är ju trots allt vårt jobb?!); Ska då en grinig gubbe få förstöra sin frus kortvariga lycka i att få bära en vacker dress? SÅ FASEN HELLER! Må så vara att maken har god smak när det kommer till kläder, men inte ska han för det tala om för sin hustru vad hon ska bära eller inte. Speciellt inte när man med egna ögon och öron sett och hört hur nöjd hon verkar vara med de inhandlade plaggen.

Jag tycker sådant här är så tråkigt. När hon sen kommer tillbaka, vilket händer allt för ofta, och lägger fram påsen på disken så får jag lust att stå och dra hela denna utläggning för henne innan hon börjar med sin ”Det fick tyvärr inte godkänt hemma…”-harang. ÅH vad sådant här gör mig galen! Jag skulle ALDRIG NÅGONSIN bete mig på detta vis. Jag vet att jag kan mer om mode och vad som klär MIG (och framför allt vad JAG tycker är snyggt) än vad till exempel min pojkvän gör. Jag anser inte att han har dålig smak när det kommer till kläder, nej då, han klär sig mycket bra. Men när det kommer till mig och min egen garderob så har han tyvärr inget veto över huvud taget att lägga in. Bara för att han tycker jag köpt en lite väl ”knäpp” klänning någon gång, så betyder inte det att jag springer tillbaka med gråten i halsen och lämnar tillbaka plagget som en skamsen hund med svansen mellan benen. För bövelen, STÅ PÅ ER KVINNOR! Klagade Mr. Big någonsin på Carrie? Nej, tänkte väl det. Det viktigaste är att NI känner er VACKRA, och gör ni det, så kommer maken er tycka att ni ÄR vackra. As simple as that!

Det jag menar är att i denna situation kan man inte idka på jämnställdhet och att bådas åsikt väger lika tungt. Tyvärr killar, ni har inte en chans.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se