Gazet  – Din sköna bulletin
andra halft

”You only get what you give”

I livet, Relaterat till Thomas - 15 juli, 2015, 12:30

Hur visar du uppskattning för din andra hälft eller någon du tycker om? Förväntar du dig att han/hon gör det för dig? Tänk efter. Jag tror att vi ibland tar varandra för givet, glömmer de små gesterna och framförallt en sak. Att ni tjejer förväntar er att vi killar ska göra hela jobbet.

Vi tar det från början.

Jag och en kollega började diskuterade ämnet under en bussresa till Arlanda. Anledningen att vi kom in på ämnet var att hennes sambo nyligen skickat blommor till kontoret. Hon blev självklart väldigt glad och lite generad. Hon berättade att sambon var duktig på att skicka gulliga sms/mail. Lite sämre på att överraska med mysiga middagar hemma.

Jag ställde jag samma fråga till en av mina bästa vänners sambo (snart fru). Hon gav liknande svar. Min kompis var duktig på att vara vardagsgullig. Inte lika duktig på att ge henne blommor eller överraska med middagar. Men ändå nöjd.

Han satt bredvid med ett snett leende. Nickande igenkännande.

Sedan vände jag på frågan.

Hur ofta har du uppvaktar du din kille?

Vid båda tillfällena möttes jag med tystnad och liknande svar. Inte ofta. Både gångerna följt av ett generat leende.

Ofta hör jag tjejer klaga på att deras killar inte köper blommor, bjuder på middagar eller visar uppskattning.

Men när jag ställt frågor kring det – visar det sig att de flesta faktiskt har vardagsgulliga killar. Att de får uppskattning i vardagen som inte riktigt ses som uppvaktning. Med andra ord uppvaktar dessa killar sina tjejer utan att de lägger märke till det. Otacksamhet är vår lön ibland.

Jag kan själv inte minnas när någon överraskade mig med en middag, blommor eller egentligen vad som helst senast. Trist? Kanske ett tecken på att jag träffat fel tjejer? Eller så kanske jag inte förtjänat det?

Sverige är på många sätt ett jämställt land. Men just i uppvaktningsfasen kastas vi tillbaka till medeltiden.

Missförstå mig rätt. Självklart ska vi killar fortsätta uppvakta det bästa vi har. Alla ni flickor, tjejer och kvinnor förtjänar mer och lite till. Samtidigt får ni inte glömma bort oss. Vi vill också ha uppskattning och uppmärksamhet. Ibland.

Din kille gör garanterat sitt bästa. Och uppmuntring kan göra underverk.

Så skärpning tjejer, ge oss lite uppskattning 😉


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se