Gazet  – Din sköna bulletin
langelevebruden

Tills döden skiljer oss åt

I livet - 16 juli, 2015, 21:58

”Att dela glädje och sorg med dig och vara dig trogen, tills döden skiljer oss åt.”

Det är starka ord att lova varandra i början på en förhoppningsvis livslång äktenskapsrelation. En livsstil i tvåsamhetens tecken, mycket att leva upp till i en värld full av frestelser.  Frågan är hur många klarar det? Leva med samma partner hela livet utan att göra ett enda snedsteg?

 

Att leva i en fast relation kan vara helt fantastiskt på alla plan. Leva med en person som känner dig utan och innan, dela allt och känna varandra så bra att man till och med avslutar varandras meningar. Lite som i en romantisk film. Men trygghet, samma väg och samma mat varenda dag blir lätt väldigt trist.

Det är då fasta relationer riskerar att hamna i otrohet när vardagen blir slentrian. En oskyldig flirt som sen leder till kyssar efter ett glas vin för mycket på jobbets julfest.  För precis som julbordsbuffen dignar av läckerheter är vi många som finner det lika frestande att ligga med kollegan. Speciellt efter intag av alkohol då omdömet är försämrat och många väljer att sudda ut gränserna och går för långt.

I många relationer har man inte pratat om vart gränsen för otrohet går någonstans, det är ju helt olika ifrån person till person hur känslig man är på den punkten. Det finns ju faktiskt par som tycker att det bara berikar med lite vänsterprassel så länge man inte sårar någon.  Vissa går i taket av så kallat oskyldigt flirtande medan för andra är linjen dragen vid en kyss.  Säkert är vi helt överens om att vid sex är det inget annat än ren otrohet vi begår och i mångas ögon är den handlingen helt oförlåtlig. Kanske med all rätt eftersom det anses vara det största sveket man kan utsätta någon för. När man slår upp ordet Otrogen i en ordbok så står det så här: ” Att svika någon som man lovat trohet, särskilt sexuellt, men även mer allmänt.” Inte så märkligt om det är svårt att förlåta och gå vidare efter att man blivit offer för ett så stort svek.

Det är egentligen lite märkligt att när man lever i en trygg relation med den man älskar och faktiskt valt själv att man vill dela sitt liv med så väljer man att riskera allt.  Borde man inte vara lycklig då? Varför söka något annat nytt och riskera den lycka man redan har?

 

Helt enkelt verkar det vara så att det ena inte behöver utesluta det andra, många otrogna älskar sin partner men känner sig för bekväma i relationen och söker ett äventyr vid sidan om. Det sägs att tjejer söker uppskattning vid otrohet medan killar bara vill ha okomplicerat sex. Men sex är ju i allra högsta grad en form av uppskattning så det kan säkert vara så att killarna söker precis lika mycket uppskattning som tjejerna.

 

Jag har träffat Johan som vart otrogen upprepade tillfällen och han berättar om sina egna erfarenheter i ämnet och vad han faktiskt tycker på riktigt.

Han säger att han älskar sin flickvän men att han inte alltid åtrår henne då hon väldigt sällan har lust till någon form av intimitet. Det har mest blivit mysbrallor och i hans smak för avslappnat i deras relation. Dom fick sitt första barn för ca 1 år sen och Amanda har inte orkat bry sig om sig själv som hon gjorde förut. Helt ärligt har jag svårt för det där mjukisbyxorstajlen, det är ok ibland men nu har hon hasat runt så i snart 1 år och jag saknar min snygga, sexiga flickvän som jag faktiskt blev kär i. Han säger att han ju självklart förstår att hon kanske inte är helt nöjd med sin kropp efter graviditeten och att lusten minskat på grund av amningen. Men han känner sig inte alls uppskattad i relationen utan blir bara snäst till och får knappt pussa på henne utan att hon nästan visar äckel.

 

Jag har ju jävligt svårt för att leva utan sex och när vi dejtade så var hon precis likadan på den punkten, nu när jag vill vara med henne stöter hon ju bort mig precis hela tiden. Personligen tror jag mina små affärer är bra för vår relation, vi älskar ju varandra och nu får jag så att säga både äta kakan och behålla den. Jag vill inte leva med någon annan än Amanda men säg någon kille som väljer att leva i ett förhållande utan sex, nej precis det är ju inte så vanligt förekommande.

 

Johan är säker på att hans relation fungerar tack vare hans otrohet, han menar på att han kommer hem och är en nöjd omtänksam och schyst pojkvän efter sina sexuella äventyr. Han tror inte att Amanda misstänkt något och känner att deras förhållande fått sig en skjuts åt rätt håll efter varje affär. Då brukar jag faktiskt känna att hon ser mig jag vet inte om jag utstrålar någon slags självsäkerhet då men det är dom gångerna som hon vart åtminstone lite på att göra någonting som har med sex eller intimitet att göra.

Jag undrar om han inte ens har det minsta dåligt samvete över att han sviker henne så här gång på gång.

Han menar på att det känns ju så klart inte bra i hjärtat i början men när jag väl gått över gränsen så var det inte lika svårt andra gången. Dessutom hade tjejen han låg med också partner så det kändes lättare då att genomföra det.

Han vill dock inte ens tänka på vilka följder det skulle få om Amanda fick reda på det här. Hon skulle säkerligen göra slut men hon kommer aldrig får reda på det. Jag berättar i alla fall aldrig och om hon skulle misstänka något så kommer jag förneka. Det är egentligen ingen Big deal för mig, sex är ju som att käka. Jag har ett behov och om jag inte får det uppfyllt hemma så får jag lösa det på andra plan. Samtidigt vill jag leva med Amanda och skulle ju inte vilja att hon drog men så länge jag sköter mina affärer snyggt så kommer ju båda vara nöjda.  Jag har alltid haft någon polare som varit beredd att backa upp mig vid eventuella frågor ifrån henne. Men tack och lov har det aldrig behövts.

 

Många tycks tro att det bara är killar som är otrogna.  Det stämmer inte. Jag har träffat Camilla som levt i en längre av och på relation vid sidan av sitt fasta förhållande.  Så här säger hon själv om hur det blev så och hur det var i relationen med den dåvarande pojkvännen.

 

Jag träffade Mattias medan jag var i en seriös relation med en kille som jag verkligen älskade och trodde att jag skulle leva resten av mitt liv med. Jag och Mattias drogs till varandra som metallbit och magnet. Det började med att vi sågs och flirtade lite oskyldigt på en jobbkonferans, det var på after worken. Det var sådan sexuell spänning mellan oss att det var helt omöjligt att undgå vad vi båda kände. Men just den kvällen hände det aldrig någonting emellan oss förutom i mina egna tankar. Jag valde att inte göra något för att jag faktiskt kände dåligt samvete över pojkvännen där hemma. Men en blick ifrån Mattias och jag skakade nästan av åtrå, jag fick lämna sällskapet för att återfå mitt omdöme efter att vi endast utbytt blickar! Jag ville inte känna så här för jag älskade ju faktiskt Thomas. Mina tankar på Mattias och vad jag egentligen ville göra med honom skrämde mig så jag åkte helt enkelt därifrån. Hade jag stannat kvar den kvällen med Mattias i samma rum vet jag inte vad som hade hänt, eller jo jag vet nog precis…

Väl hemma med Thomas var jag så glad att inget hände på festen, han var ju den sista jag ville såra. Nästa vecka på måndagen fick jag ett meddelande och en puff på Facebook.

 

Han skrev att han visste att jag hade pojkvän men att han inte kunde hålla sig borta för han fann mig så attraktiv. Han ville helt enkelt bara få säga att jag var farligt snygg i lördags.  Jag föll ju för det som en fura då jag redan var galet tänd på honom, så jag svarade honom.

Då började karusellen, vi skrev små oskyldiga meddelanden till varandra på Facebook. Månaderna gick, mitt och Thomas förhållande blev bara sämre och sämre. Det var ju inte på att göra slut skalan, kärleken fanns kvar. Men den där sexuella spänningen jag upplevde med Mattias för att inte tala om intimiteten, den var som bortblåst. Vi levde mer som om vi var bästa kompisar än ett par, jag kunde inte ens komma på när vi senast hade sex.  Så här i efterhand tror jag det var för att jag var så spänd hela tiden och helt enkelt inte kunde sluta tänka på Mattias, jag tog kanske undermedvetet avstånd ifrån att vara nära Thomas för att inte avslöja mig själv, jag vet faktiskt inte.

Julfesten samma år sågs Camilla och Mattias igen

Egentligen var ju det helt otippat, han var konsult för ett annat bolag och brukade inte vara på julfesten på mitt jobb. Hur som helst den festen blev alla jättefulla och jag var verkligen inget undantag. Efter julbordet var stämningen på topp och hela sällskapet gick vidare för att festa. Mattias rörde vid min axel när han gick förbi mig under kvällen, annars tog vi inte ens i varandra. Hela gänget hade jättekul och framåt småtimmarna hade alla utom han och jag tappat bort varandra. Vid hemgång saknades min väska och jacka i garderoben, Jag blev förtvivlad då jag inte hade någon aning om hur jag skulle ta mig hem när jag saknade allt. Mattias lugnade mig och erbjöd sig att dela en taxi.

Väl i taxin dröjde det bara några minuter innan vi hånglade, jag åkte med honom hem.

Ja sen hemma hos honom låg vi med varandra, vi hann knappt innanför dörren!

Camilla tror inte att det var bara omständigheterna med saknad väska och jacka som gjorde att hon gick över gränsen och följde med honom hem utan det hade ändå hänt så småningom.

 

Jag har aldrig träffat en person som jag känt den här sexuella spänningen med som jag direkt kände med Mattias, det går inte att beskriva! Dagen efter när jag nyktrat till och var på väg hem så kom samvetet ikapp. Jag visste att jag förstört allt mellan mig och Thomas om jag berättade men ångrade mig det gjorde jag inte. Det var ju det bästa sexet jag någonsin haft.

I Camillas fall var det tristessen i förhållandet och all saknad av närhet och intimitet som fick henne att göra det förbjudna, hon säger själv att förhållandet med Thomas blev så förutsägbart och trist. Det var som att käka makaroner med ketchup varenda dag.  Mattias var spontan och fick henne att känna sig som en gudinna. Hon var helt enkelt trött på samma visa dag ut och dag in, vem vill äta samma mat i flera år? Hon säger också att hon är helt övertygad om att tjejer vi är otrogna i lika stor utsträckning som killar, men vi är smidigare och blir sällan påkomna. Ingen av hennes vänner har blivit påkomna utan själva valt att berätta det för sin partner medan hon menar på att av hennes killkompisar så har alla själva åkt dit för att en kompis till tjejen avslöjat allt.   Hon säger också att om det sker att du är otrogen ett stort snedsteg eller ett litet. Oavsett vad bör du aldrig någonsin berätta för din partner, åtminstone inte om du inte vill att det ska ta slut.  För det är ju faktiskt så att det man inte vet mår man ju inte dåligt av, menar Camilla.

 

Faktum är att otrohetsaffärerna inte verkar minska, idag kan man ju faktiskt till och med beställa den perfekta otrohetsaffären eller nätflirten genom förmedling. Ta sajten Victoria Milan som exempel, där förmedlas dejter för gifta par och sambos. Enligt företaget själva så går det mycket bra och dom är flitigt anlitade.

 

Så här skriver Victoria Milan på sin hemsida:

Nätflirt eller affär? Du bestämmer!

Oavsett vad du letar efter, någon nära dig eller över gränserna, kan du söka bland tusentals gifta eller sammanboende medlemmar från Danmark, Norge, Sverige och Europa här på Victoria Milan. Du vet inte vad du går miste om i livet om du inte provar det. Så varför inte testa de nu? Kom ihåg, man lever bara en gång!

Längtar du efter passion och ömhet? Var det länge sedan du kände dig sedd, uppskattad och älskad i din relation? Vill du träffa någon som förstår dig? Eller söker du helt enkelt spänning i tillvaron? Då är Victoria Milan lösningen för dig – en trygg, anonym och spännande mötesplats som kan förändra ditt liv för alltid.

Victoria Milan är Sveriges första dejtingsajt för dig som är gift eller har ett fast förhållande. Här kan du flirta med och lära känna tusentals kvinnor och män som är i samma situation som dig.

Det är nog långt ifrån alla som tycker om det som Victoria Milan gör men uppenbarligen är tjänsten efterfrågad och personligen tycker jag folk får göra som dom vill i sina relationer. Men som jag brukar säga:

Det spelar ingen roll vart du hämtar aptiten, ta take away om du vill! Men om du är rädd om och bryr dig om din partnerrelation. Ät tillsammans!

 

Av: Tess Bengtsson

 

 

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


parmesan_bild-300x300 ESTELLEBANNER

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se