Gazet  – Din sköna bulletin
tva

Hur länge åker du tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 23 juli, 2015, 07:41

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa.

Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och fullt.

Men samtidigt som du kliver på tvåsamhetståget står dina närmaste vänner kvar på perrongen. De ser dig försvinna mot horisonten och ställer sig frågan. Kommer han tillbaka?

Hur lång tid dröjer det?

Vi tar det från början.

Vi hade nyligen en diskussion i min inre krets då en av i vår grupp nyligen gått in i en relation.  Självklart hade vi full förståelse att han försvann iväg. Upp över öronen kär och galen – det är så man gör. Och det gjorde han. Han hade träffat en fantastisk tjej och under en tid var han inte lika tillgänglig. Inte konstigt då den första tiden är viktig eftersom pusselbitarna läggs på plats och det visar sig snabbt om det håller eller inte.

Vi diskuterade hur länge det är okej att försvinna in i hennes värld. Hur länge är det okej att åka tvåsamhetståget utan att kliva av och säga hej? För vi behöver trots allt egen tid och ett eget liv också – eller hur?

Vi jämförde egna erfarenheter över några öl och kom fram till ett svar på hur länge det är okej att fokusera helt och fullt på relationsbyggandet.

Fyra till sex veckor.

Därefter skulle vi uppmärksamma honom och fråga när han skulle komma tillbaka. Det dröjde fem veckor. Efter snart ett halvår är de fortfarande tillsammans i en sund relation. Det kompletterar varandra på ett bra sätt och gör som jag ser det varandra till bättre människor. Vem vill inte ha det så?

Men det är så enkelt att glömma sina vänner i en relation.

Med själ och hjärta uppfylls man av den andra personen – så mycket att man ibland glömmer de som betyder något. Sina närmaste vänner.

Jag gjorde själv det misstaget. Ställde några av mina finaste åt sidan och levde någon annans liv. Ett misstag jag inte gör om.

Självklart ska man vara med den man tycker om. Det är inte det. Men det är i min mening osunt att bli så förblindad under en längre tid. Vi behöver alla ett eget liv och egen tid. Att bara leva genom någon annan bromsar utvecklingen till den du vill vara. Tro mig.

Det sunda i relationen är en delad tvåsamhet. Tillsammans men ändå isär. Att ha eget och delat liv. Egna och delade intressen. Egna och andras vänner. Drömmar, visioner och viljan att utvecklas.

Man möts någonstans på mitten.

Har du en gräns? Hur länge är det okej att låta sig förblindas och förringa sina vänner?

Tycker du om att skriva? Är du sugen på att bli en del av GAZET redaktionen? Har du specialintresse och kunskap du vill dela med dig? Gazet innehåller ALLT som har med livet att göra och det är brett. Inredning, politik, hälsa, mode, trädgård, skönhet, djur, ekonomi….. Allt är intressant för oss. Skriv ett mail och berätta om dig och vad du vill och kan göra. redaktionen@gazet.se eller mia.hogfeldt@gazet.se. 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se