Gazet  – Din sköna bulletin
PG-Beauty

När, var och hur i skönhet

Skönhet - 27 juli, 2015, 06:25

Gazet har många make-up artister som jobbar med oss. Vi bad Sini Siambalis svara på tre läsarfrågor. Ni har säkert många andra funderingar kring när, var och hur i skönhet. Ställ era frågor här nedan i kommentarsfältet så besvaras de av våra erfarna proffs.

– Hur får jag min eyeliner att hålla längre?

Jag skulle rekommendera att använda Eye-primer innan man börjar med ögonsminket, det finns två eye-primers som jag använder, från Make Up Store och Urban Decay.

En vattenfast eyeliner håller bättre och finns även i flytande form och som ögonpenna, min favorit vattenfasta ögonpenna kommer från Urban Decay och heter 24/7 Glide-on Eye Pencil, finns i 40 färger.

Efter du har applicerat eyeliner så kan du försiktigt, doppa en smal tunn pensel i ögonskugga för att förstärka din eyelinerlinje (tryck penseln försiktigt så att linjen inte blir för tjock).

 

 Urban Decay 24/7 Glide On Eye Pencil, ca: 170kr. Klicka hem…

 

– Vad ska man tänka på när man skulptera ansiktet (contour)?

Börja med att lägga en foundation som matchar din hudfärg, ibland måste blanda två olika färger för att skapa den exakta nyansen man ska ha, testa dig fram och be om hjälp i butiken. När man ska ”contoura ”med foundation, välja gärna en i fastare form, själva ”shading” ska vara 1-2 nyanser mörkare än din hudfärg, medan highlight ska vara 1-2 nyanser ljusare. Nu finns det även färdiga ”contour-kit”, de flesta i puderform.

Det viktigaste är, vare sig det är foundation eller puder du väljer att jobba med, att du blandar produkterna ordentligt för att inte lämna några skarpa kanter. För en lättare, vardagscontour, brukar jag använda Anastasia of Beverly Hills contour-kit, där finns två shading-skuggor, en bronzer, 2 matta highlights och en skimmrande highlight.

Vi har alla olika ansiktsformer och med contour strävar vi alla efter samma sak, den ovala ansiktsformen. Det kräver träning, så våga ställa dig framför spegeln och testa dig fram.


Kim Kardashian med make-up lagd av Anastasia (Källa Daily Mail) Kims Instagram…

Anastasia of Beverly Hills Contouring Kit, ca: 595kr. Klicka hem…

 

– Hur skapar man beach wave lockar?

Se till att håret är torrt när du ska börja. Spraya i ett värmeskydd i hela håret och dela upp i sektioner. Sedan är det bara att börja locka! En bra locktång som jag brukar använda för att skapa beach wave lockar är OBH Nordica Björn Axén:s Slide Curler.

Jag börjar med att spraya värmeskyddet Iron Guard från CHI i hela håret, tar sektion för sektion och lockar från ungefär örat och neråt, beroende på hårlängden.  När jag har lockat klart tar jag hårspray och låter lockarna kallna. Sedan kammar jag igenom med fingrarna och avslutar med saltvatten på topparna. Vill du ha mjukare beach waves? Borsta igenom håret med en utredningsborste och skippa saltspray.

 OBH Nordica Björn Axén Tools Slide Curler, ca: 399 kr. Klicka hem…

 


Av: Sini Siambalis


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "Skönhet":
ogonbryn

Kristinas Ögonbrynsskola

Skönhet - 9 september, 2015, kl 09:59

Ett par välformade ögonbryn kan göra mycket för ditt ansikte. Ögonbrynen ramar in dina ögon som tavelramen gör tavlan. Och en vacker tavla ska ju ha en vacker ram. För dig som inte har naturligt perfekta bryn (och vem har det av naturen?) finns det många hjälpmedel idag för att… Läs mer


historia helenarubinstein

Sminkets historia: Mascara

Skönhet - 6 juni, 2015, kl 14:15

Makeup På 1800-talet kom föregångaren till dagens mascara. Då strök man på vaselinliknande oljor på fransarna. Snart tillsattes kol eller lampsvärta till fettet och när man lade till vattenfasta ämnen som harts eller kåda var den första vattenfasta mascaran född. Dåtidens mascara var ingen lättflytande historia. Innan blandningen kunde användas… Läs mer


bjornaxen

Gazets touperingsskola

Skönhet - 11 november, 2013, kl 00:01

Att ha eller inte ha mössa kalla dagar bestäms oftast inte av förnuftet utan av fåfängan. Denna vintern har visserligen varit mild med många har ändå låtit förnuftet tala och använt huvudbonad. Men platt mössfrisyr är inte smickrande. Statiskt hår är inte roligt. Med ”Touperingskolan” vänder du snabbt frisyren från… Läs mer


carita

Hur du väljer rätt hudkräm

Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:28

Att välja fuktkräm… Det verkar inte vara alltför stor uppgift när du skriver ner på din ”Att-göra-lista”: Köp fuktkräm. Men när du går upp och ner längs hyllorna i på Kicks eller annan stor välsorterad skönhetsbutik går det upp för dig att utbudet är övermäktigt. Du vänder på klacken och… Läs mer


Barwerd van der Plas-20130526 IMG_3141

Lily Collins – Ny ambassadör för Lancôme

Sköna Nyheter, Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:26

Maison Lancôme är stolt att presentera Lily Collins som ny varumärkesambassadör.   Som en ny stjärna i Hollywood spenderar Lily Collins sin mesta tid i USA där hon för tillfället bor, men hon ser även till att komma hem till hemlandet England so ofta som möjligt. Europeisk och amerikansk, barnbarn… Läs mer


Trind

HANDKRÄMER RECENSION

Skönhet - 10 oktober, 2013, kl 22:42

Gazet´s Emma Säveby har tillsammans med en panel kladdat, kletat och bedömt handkrämer i olika prislägen. Höstens kyla har gått hårt åt våra händer och naglar.  Torr luft har gjort att naglar och hud börjar knaka och i värsta fall spricka. Motverka det genom att ge dina händer fukt och näring… Läs mer


valentines1

För alla hjärtan

I livet, Mode, Skönhet - 2 februari, 2013, kl 01:15

Alla hjärtans dag: dagen vi älskar att hata, eller hatar att erkänna att vi älskar. Befinner du dig i ett förhållande är den 14e februari en perfekt dag för att ge din partner en extra dos av kärlek och uppskattning. Är du singel, ja då är det lätt att ramla… Läs mer


Splash

Face off

Skönhet - 1 januari, 2013, kl 20:19

En peelings uppgift är att peela bort alla döda hudceller och få fram lystern i hyn. Även optimera hudens förmåga att ta till sig fukt och näring vi tillför med diverse hudvårdande produkter. Det är viktigt att skilja skrubbarna åt då det finns både finkorniga och grovkorniga. Vissa kan användas… Läs mer


paulaBegoun

Sminkpolisen Paula Begoun

I livet, Skönhet - 10 oktober, 2012, kl 21:26

Smart, rapp, engagerad, vetgirig! Så framstår författaren och konsumentaktivisten Paula Begoun, som vi träffade en sommardag i Stockholm. Hemma i USA är Paula känd som the cosmetics cop, sminkpolisen. I 25 år har hon granskat skönhetsindustrin, studerat produkters ingredienser, nagelfarit deras marknadsföring (Håller de vad de lovar?). Hon har skrivit… Läs mer


collistar

Primetime!

Skönhet - 10 oktober, 2012, kl 12:47

Något av de allra bästa uppfinningarna i sminkväg för en fantastisk hållbarhet är primers! Gazet reder ut hur och varför du använder dessa på bästa sätt.  En primer är en produkt du använder på ett rengjort ansikte innan du applicerar makeup för att få en så bra grund som möjligt…. Läs mer


parmesan_bild-300x300 ESTELLEBANNER

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se