Gazet  – Din sköna bulletin
thoma

Smaka på det fulländade

Relaterat till Thomas - 11 augusti, 2015, 01:18

Tidigare i höst såg jag en musikvideo som min kompis Karin tipsade om på sin blogg. Det var en melodi som jag helt missat, vilket i sig inte är så konstigt med det fantastiska utbud som sköljer över oss hela tiden. Men det var något med den här som fastnade, jag tror framförallt det var videon. Jag vet inte riktigt varför, men det skickade iväg mina tankar i en annan riktning. De liksom vandrade iväg i den mörka höstkvällen. När tankarna sedan återvände lite senare uppenbarade dom sig i form av ett pussel. Jag kände igen motivet på kartongen, när bitarna regnade över golvet och bildade en oändlig röra, som vid en första anblick kändes omöjlig.

Under kvällen la jag omedvetet pusslet och precis innan jag somnade började bilden klarna. Så är det ofta för mig. Precis innan jag ska sova, när sinnet befinner sig mellan den verkliga världen och drömmen – faller saker på plats.Plötsligt började pusselbitarna att passa. Kanterna bildade ett ramverk och bilden började bli tydlig. En bild jag sett förut. Något jag upplevt. Lite av en väckarklocka, som påminde om saker som varit, och kanske hur det borde vara.

Det videon egentligen fick mig att tänka på var relationer. Och det var vad pusslet och mina tankar handlade om. Inte minst de jag själv varit i. Framförallt de få tillfällen då “den där” känslan infunnit sig. Något som är svårt att klä i ord, och som måste upplevas. På riktigt. Jag tror du förstår vad jag menar.

För mig är det ganska enkelt.

Jag har varit förälskad flera gånger, något jag är tacksam för, men jag har så här långt haft förmånen att vara riktigt kär vid två tillfällen. Och det är det man minns. Värmen inombords. Längtan efter beröring. Leendet. Doften. Alla detaljer som på något sätt håller en kvar. Att låten blicken dröja kvar och bli generad när hon frågar vad det är.

Du fattar.

Jag har pratat med flera vänner, som alla är inne på samma sak. Man vill ha någon speciell. Man vill känna “det där”. Och vem vill inte det? Just nu är det tydligt, kanske för att jag är extra uppmärksam, eller så visar det sig extra tydligt i den vackra hösten. På många håll visar sig kärleken nu. Jag tror hösten lockar fram den, och jag kan inte klandra någon. Jag ser unga och gamla, som hand i hand, obekymrat flanerar, förlorade i varandra. Det där glada och gnistrande syns lång väg. Jag ser det hos mina föräldrar i deras vardag. Jag ser det hos några av mina nära vänner som hittat rätt. Den där gnistan. Det där elektriska som jag tror vi alla vill uppleva. Något alla vill ha.

Det var ett tag sedan nu, men jag har haft förmånen att uppleva just det där, men det var inte rätt hela vägen. Men liksom många andra vill jag det igen. Kärleken är på många sätt en drog. Det kan få oss att nå sjunde himlen samtidigt som det också kan krossa oss fullständigt. På något sätt är det värt risken att krossas fullständigt, om man bara får smaka av det fulländade. Att bara få leva på riktigt, om blott för några ögonblick.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "Relaterat till Thomas":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


skiljas

Take your heart back. And walk away.

I livet, Relaterat till Thomas - 10 oktober, 2015, kl 23:19

Ibland infinner sig den där känslan. Det känns bara rätt. Allt liksom faller på plats och blir väldigt enkelt. Nästan för enkelt. När den infunnit sig, för det har den vid några få tillfällen, har jag blivit lite skrämd. Nästan obekväm. Men det går liksom inte att undvika den, även… Läs mer


omduvar

Den djupa sömnens förälskelse

I livet, Relaterat till Thomas - 9 september, 2015, kl 22:34

Natten sveper in och den svala luften söker sig in genom den öppna balkongdörren. Nattradions röster surrar och intill mig ligger den vackraste kvinnan i världen. Hon sover djupt och jag undrar vad hon drömmer om. Jämna andetag ljuder som den finaste melodi ackompanjerat av små snarkningar. En vacker melodi… Läs mer


gammaltpar

Gammal kärlek rostar aldrig

I livet, Relaterat till Thomas - 9 september, 2015, kl 00:18

Under en båtfärd mellan Sydney och Manly satte sig ett äldre par bredvid mig. De log och ville liksom jag njuta av den mysiga färden. Den blå himlen gapade djup och solen gnistrade i havet. Färjan lade och dansade ut på vågorna. Australiensarna är väldigt vänliga och varma människor. Det… Läs mer


loreen1

Euforins pris

I livet, Relaterat till Thomas - 8 augusti, 2015, kl 14:55

Att hon skulle skickas till Azerbajdzjan och Baku stod skrivet i stjärnorna. Hennes eufori lyste starkas i de mediokra svenska deltävlingarna. Hon var i en klass för sig, och under de senaste månaderna har jag förföljts av denna eufori. Självklart ofrivilligt. Den har liksom nästlat sig in överallt, bland kollegor… Läs mer


love

Regn i förälskelse

I livet, Relaterat till Thomas - 8 augusti, 2015, kl 21:50

Handlöst och snabbt. Oväntat men välkomnande. Det är omtumlande. Uppjagande. Uppeggande och ibland tumultartat. Känslorna löper amok och plötsligt översköljs man av någon man nästan glömt hur det kändes. Den där varma tonårskänslan infinner sig stundtals. En känsla som kan få än att göra dumma saker. Att handla utan att… Läs mer


thomas

Do that walk of shame

Okategoriserade, Relaterat till Thomas - 7 juli, 2015, kl 21:28

Du vaknar med ett ryck men ligger stilla kvar. Sakta öppnar du ögonen och inser att du inte är hemma. Intill ligger en varm kropp som du knappt känner igen. För en stund tänker du tillbaka till kvällen innan. Flyktiga alkoholstinna minnen. Hur hamnade du här? Minnesbilden blir tydligare. Morgonsolen… Läs mer


parmesan_bild-300x300 ESTELLEBANNER

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se