Gazet  – Din sköna bulletin
stopp

STOPP

I livet, Therese mc Donald - 30 augusti, 2015, 12:49

Om jag hade fått en krona för varje gång jag hört den frasen så hade jag varit Bill Gates rik. Om jag hade fått en krona för varje gång jag hört eller sett människor som bara suttit av tiden och väntat på att någon annan skall göra jobbet hade jag varit Google+Apple rik. Alltså, det här måste få ett slut. Självömkan och förakt för den egna kapaciteten gör att vi tillslut är ett samhälle som backar och hamnar bakom Uganda i utveckling. En stor del av tiden sitter vi svenskar platt på röven och funderar över allt som vi inte kan och inte hinner. Vi analyserar våra oförmågor och tillkortakommanden istället för att göra precis tvärtom och lyfta fram faktiska fördelar och en hållbar verklighet.

Vi har ju fanken tid för att bli utbrända och fundera mer än något annat land i världen. Vi svenskar har 2012, så mycket tid att det enda vi har är tid.

Jag kan nästan lova att i Afrika eller Mellanöstern finns det inte någon som person som är utbränd eller sitter och funderar på saker som de inte kan förverkliga. På dessa platser finns det nämligen bara ett fokus – att överleva. När vi förbannar ett system som gör att vi kan få A-kassa, föräldraledigt och pengar utan att göra ett smack så går små tunna femåringar två mil för att hämta förorenat vatten. Unga flickor värjer sig dagligen mot övergrepp och barngraviditeter. Pojkar med pip röst håller en AK47 mot sin axel och blundar varje gång som en knall kommer närmare.

Själva kan vi inte ens pendla 45 minuter till ett arbete för att det inkräktar för mycket på vårt stelbenta livsmönster, medan småbarn i Afrika dagligen går flera mil på tomma magar och med söndriga fötter för att ge sitt understöd till en redan skev värld.

Tänk förr och tänk nu. Tänk dem och tänk vi.

Idag så har Vi maskiner som gör hushållsjobbet. Vi har bilar eller kommunala transportmedel som förflyttar oss snabbare än vinden. Vi har värme. Vi har bra mat. Vi har affärer nära oss med ett brett utbud. Vill vi inte springa runt för att hitta olika saker så finns allt, i många affärer, under samma tak. Vi har datorer som ger oss snabb information.

Vi har FAN allt, men ändå gnäller vi.

Så börja med att kasta ut tv:n och ta dig själv i din egen krage. Fundera ett steg i rätt riktning vad just DU kan göra för att förbättra din vardag. Jag lovar du kommer se resultat. Och kanske en dag så korsar just ditt sätt att tänka en eller två gränser. Och vem vet vad vi får se då? En ny värld. Ett nytt samhälle. Eller bara uppskattning för ALLT som vi faktiskt har?

You tell me..?

Bild: Alina Hedenström 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


parmesan_bild-300x300 ESTELLEBANNER

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se