Gazet – Din sköna bulletin
omduvar

Den djupa sömnens förälskelse

I livet, Relaterat till Thomas - 15 september, 2015, 22:34

Natten sveper in och den svala luften söker sig in genom den öppna balkongdörren. Nattradions röster surrar och intill mig ligger den vackraste kvinnan i världen. Hon sover djupt och jag undrar vad hon drömmer om. Jämna andetag ljuder som den finaste melodi ackompanjerat av små snarkningar.

En vacker melodi i det totala lugn som råder. Den verkliga verkligheten känns liksom fjärmad och hennes leende visar hur obekymrat drömmarna dansar all världens iväg, medan jag skriver med en förälskad blick. Ett sinnesfotografi lagrar minnet likt en polaroidbild.

Utan för omfamnar mörkret storstaden och tar den i nattens famn. Svala smekningar och dofter av vår urskiljer sig från mörkret mot ett stjärnbaner som försiktigt tornar upp. Intill mig vänder sig den vackraste flickan i världen om.

Flinka fingrar rör sig över att nyvaket tangentbord och inspirationen störtar fram. Doften från min sovande skönhet skickar hjärtat i frivolter och pulsen rusar när hon yrvaket vänder sig om, med sitt varma leende, och frågar vad jag skriver.

Om du är vaken när jag är klar får du se.

Ett ögonblick senare sover hon igen och har återvänt till drömmarna. Med ett leende iakttar jag personen som fångat mig så fullständigt och tänker plötsligt på några rader som tonsattes och översattes av Fred Åkerström;

Långt bakom ditt öga svinner nattens drömmar. Du drömmer om nåt fint, jag ser du småler. Om du var vaken skulle jag ge dig, allt det där jag aldrig ger dig. Men du, jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag.

Obekymrat slumrar hon vidare, mitt hjärtas dam. Ovetandes om den text som författats och som bäst ackompanjeras av hennes djupa andetag. Åkerströms strof dröjer sig kvar, försiktigt kysser jag henne på pannan. Hon drömmer om något fint, jag ser hon småler.

Och jag skulle ge henne mer än min dag.

(PS: Fred Åkerströms version är väldigt fin, men jag vill även rekommendera Weeping Willows tappning som är min personliga favorit. DS)

/// Thomas


3 svar till “Den djupa sömnens förälskelse”

 1. mariecasparsonbuser skriver:

  ilken underbar kärleksförklaring. Ett leende sprider sig på mina läppar och jag nynnar på Fred Åkerströms vackra visa och ska genast lyssna på Weeping willows. Hoppas du ramar in dina kärleksfulla rader och ger till ditt hjärtas dam.

  • thomashansen thomashansen skriver:

   En väldigt fin version som sagt, och Magnus Carlssons version gör sig väldigt bra. Kul att du gillar den – och dina uppmuntrande ord värmer.

   Mitt hjärtas dam log åt raderna och kärleksförklaringen.

   Fortsätt lyssna på musiken 🙂
   /// T

 2. restaurangråttan restaurangråttan skriver:

  Medgetts är min kärleksförklaring:

  En dag i livet!
  Kom och gick som alla andra dar, men lämnade något kvar!
  Inte bara något, väldigt mycket, väldigt starkt!
  Minnen, värme, kärlek och ännu fler minnen! En dag i kärlekens tecken, en dag fylld av eufori!
  Vår dag, tillsammans. Enligt löftena vi gav: Tills döden skiljer oss åt… 
  I trohet! 
  En dag med det största beviset på vår kärlek.
  En dag när vi lovade varandra allt!
  Han blev min och jag blev hans, igen, på nytt, egentligen som det alltid varit, fast ändå inte.
  Mina ögon ser något annat, något djupare!
  Är det minnena från en dag som ändra allt?
  Betyder en dag i livet så mycket, förändrar den dagen, de minnena hela mitt synsett?
  Självklart! Han har gett mig allt, han, naken, blottad och vacker! Jag likaså!
  Vi ger av oss själva till varandra, utan tanke, utan rädsla! 
  Jag älskar honom!
  Utan tvekan, utan villkor!
  Bara tacksamhet och ödmjukhet!
  Så är det, så var det, så blir det.
  En dag i livet, vår dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se