Gazet – Din sköna bulletin
skiljas

Take your heart back. And walk away.

I livet, Relaterat till Thomas - 13 oktober, 2015, 23:19

Ibland infinner sig den där känslan. Det känns bara rätt. Allt liksom faller på plats och blir väldigt enkelt. Nästan för enkelt. När den infunnit sig, för det har den vid några få tillfällen, har jag blivit lite skrämd. Nästan obekväm. Men det går liksom inte att undvika den, även om man försöker. Jag har provat. Man liksom lockas tillbaka till det ofrånkomliga. Att träffa personen som får en ur balans. Personen som får en att må bra och som ofta får en att göra dumma saker som just där och då, ter sig självklara och normala. Det verkar inte spela någon roll hur gammal eller ung man är. Vi vet precis hur det känns. En känsla som alla vill känna och ha. Och vi ser det omkring oss. Ofta. Man liksom ser ur elektriskt det är mellan vissa. Det sprakar och sprudlar. Hur deras ögon och väsen möts i en egen värld bortom oss andra. Både du och jag har säkert upplevt den där glada känslan. Visst kan man ibland titta lite avundsjukt på ett par som “har det”.

Lika glad över att vara singel är jag när jag ser trötta par som letar halmstrån av bekvämlighet att klamra sig fast vid. Rädda att vara ensamma. Det har inget att säga varandra längre och den där elektriska lågan som en gång förde dom samman har sedan länge slocknat. Även detta ser vi omkring oss. Och det gör lite ont i hjärtat när jag ser det Ofta tror jag att många skulle må bättre av att ta tillbaka sitt hjärta, gå vidare som vänner och hitta tillbaka till sig själv. Jag vet själv att det är lättare sagt än gjort. Men det är värt det. Tro mig. Våga.

Om inte annat kan moroten vara att få känna “det” igen. Som det en gång var och som det faktiskt kan bli igen. Andra har tur och hittar rätt direkt. Några av mina nära vänner har redan gjort det, och det är väldigt välförtjänt. Var sak har sin tid. Och det tar längre tid för andra att hitta rätt längs med den snåriga skogen. Det kan inte vara enkelt jämt, inte sant?

/// Thomas


2 svar till “Take your heart back. And walk away.”

 1. Marie Casparsson-Buser skriver:

  Visst är den pirrande sprudlande känslan underbar. Jag brukar köra ett litet trick.
  Om du blundar och ”går in ” i dig själv, in i dina känslor…Kan du känna just den känslan du så fint beskriver? Det kan du nog eller hur. å frågan är, vi kan känna det när vi är helt ensamma, vad kan vi göra och hur kan vi skapa känslan tillsammnas. Kanske inte enkelt jämt men spännande. 🙂

 2. webpage skriver:

  BEST FREE YouTube To MP3 Converter
  webpage

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler artiklar i kategegorin "I livet":
1var

Vårens förundran

I livet, Relaterat till Thomas - 4 april, 2016, kl 05:15

Våren står för dörren och tecknen är tydliga. Flyttfåglarnas sång ljuder åter omkring. Uteserveringarna poppar upp som svampar om hösten och pollenprognosen blir plötsligt intressant. Tydliga vårtecken i min värld. En annan iakttagelse kan till viss del liknas med flyttfåglarna, och jag tror att du kommer känna igen dig. Skillnaden… Läs mer


nytt

Vår, nytt ljus, nytt hopp, nystart!

I livet - 4 april, 2016, kl 09:37

Det som brukar rädda mig genom vintern när träden är kala, gräsmattan brun och jag själv alabastervit är min inomhusdjungel av grönt. I mina fönster trängs och bildas en slags pelargonridå mot omvärlden. Jag är dem evigt tacksamma och därför ska de få en nystart! Jag är en sån där… Läs mer


valentine

Alla Hjärtans Dag, en hjärtesak.

I livet - 2 februari, 2016, kl 11:38

Blir lite förbryllad när jag hör hur människor resonerar kring Alla Hjärtans Dag. Allt jag hör när jag frågar runt är att just den dagen (14 februari) är vigd för butiker och att de är de enda som tjänar på att vi firar och uppvaktar varandra. Affärernas lock och pock suger musten ur… Läs mer


11111alla-680x453

Alla hjärtans dag, du är bara bitter.

I livet, Therese mc Donald - 2 februari, 2016, kl 15:12

Snart är det Alla hjärtans dag, kärlekens dag och Amors speciella tillfälle att vara coolaste killen på skolgården. Februari inhyser ett dedikerat tillfälle att öppna sprickan i hjärtat och plocka fram smörsliska kärlekssånger och predika om evig kärlek. Som vanligt finns det en falang som högljutt skriker att detta tillfälle… Läs mer


booksale1

Kulturkrönikan: Bokreans uppgång, fall och pånyttfödelse

I livet - 2 februari, 2016, kl 00:28

Bokrean har prisats, bespottats och diskuterats i all oändlighet. Gazets Emma Kreü reflekterar över en utveckling som har skett under de senaste åren. Den stora Bokrean som startar i februari varje år är lite som julafton för alla bokälskare, eller har i alla fall varit det tidigare. Nu för tiden… Läs mer


IMG_6411

Strunta i alla hjärtans dag

I livet, Relaterat till Thomas - 1 januari, 2016, kl 21:22

Snart står den för dörren. Överallt omkring mig börjar påminnelserna synas.  Rosa toner, blommor och chokladreklam ökar successivt om än försiktigt. Versala ord i kursiv stil snirklar sig lockande och försöker fläka ut sig och vara tilltalande. Jag skyndar förbi och då slår det mig. Plötsligt händer det. En dag… Läs mer


P1060106

Välj ditt bästa jag

I livet - 1 januari, 2016, kl 22:05

Motivationen som bortblåst när nya året kommer? Bestäm dig före hur du vill må efter! Hårt arbete mot bättre hälsa eller kanske till och med beach 2016 kan gå förlorat om inte DU bestämmer dig för annat! Det är lätt att etablera goda vanor när vardagen har sina rutiner, jobb, skola,… Läs mer


hemvandar

En juldagsberättelse

I livet, Relaterat till Thomas - 12 december, 2015, kl 19:39

Det droppar från taken och vi hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undvika vätan. Det är den 25 december 2011 och snön tynar bort. Sakta. Det är plusgrader och en total kontrast mot föregående år då jag upplevde den kallaste juldagen i mannaminne. Eller i mitt minne. Liksom den juldagen,… Läs mer


Mutter mit Kindern am Esstisch, ein Pony, ein Weihnachtsbaum

Jul, jul – skrämmande jul!!

I livet, Therese mc Donald - 12 december, 2015, kl 04:13

Jul, jul strålande jul är en mycket berömd strof ur en astråkig låt. Den kanske inte är rockigast eller fräckast men den skönjer allt som vi skall sträva efter att nå, nämligen en lysande jul. Den får mig likväl att reflektera över att det faktiskt snart är jul och allt vad det medför –… Läs mer


tvasamhetstaget

Tvåsamhetståget

I livet, Relaterat till Thomas - 11 november, 2015, kl 00:35

Vem har inte kastat sig handlöst förälskad in i en relation? Den underbara känslan att vara upp över öronen betuttad är det få saker som slår. Att känna att en annan person gör än till en bättre människa. Det är så enkelt att låta sig fyllas av det helt och… Läs mer


ESTELLEBANNER parmesan_bild-300x300

© Copyright 2009-2011, AnnonseraRSSPressbilder, Kontakt: info@gazet.se